Garzelli na afketsen ‘deal’: “We begrijpen het gewoon niet”

donderdag 18 juni 2020 om 18:04
Garzelli na afketsen ‘deal’: “We begrijpen het gewoon niet”

foto: Cor Vos (archief)

Stefano Garzelli begrijpt niet waarom de ‘deal’ tussen Mitchelton-Scott en Manuela Fundación is afgeketst. “Dit is echt een complete verrassing. Alles was rond, we maakten deel uit van het project. Maar we gaan door en zullen hoe dan ook in de wielersport stappen”, zo vertelt de Italiaan aan Marca.

Een week geleden leek het noodlijdende Mitchelton-Scott gered na het sluiten van een meerjarendeal met Manuela Fundación, maar vandaag kwam plots naar buiten dat Mitchelton-Scott, met ploegeigenaar Gerry Ryan als voornaamste onderhandelaar, niet in zee gaat met de Spaanse non-profit organisatie geleid door zakenman Francisco Huertas.

Garzelli, die nauw betrokken was bij de onderhandelingen, kan het nauwelijks geloven. “Er ligt gewoon een contract, ondertekend door alle partijen en dus ook door de leiding van de ploeg. We hadden alles afgerond. We hebben de tenues al klaarliggen en de kleuren van de vrachtwagens en de ploegauto’s zijn al veranderd. We begrijpen niet waarom Ryan zich nu zo opstelt.”

Garzelli benadrukt dat Manuela Fundacíon later vandaag nog met een statement komt. “We willen geen imagoschade oplopen. Ik kan alleen maar zeggen dat alle contracten zijn ondertekend en dat alles tot in de puntjes is geregeld. We hebben een overeenkomst gesloten met Shayne Bannan (de teammanager van Mitchelton-Scott, red.) en we gaan ook door.”

“We hebben ontzettend veel om in de wielersport te stappen”, aldus Garzelli. “We laten ons niet zomaar aan de kant zetten.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Cyclinglife 18 juni 2020 om 18:14

Mag een teammanager tegenwoordig dot soort contracten en beslissingen nemen voor een ploeg?
Zou toch voor tekenen contract zekerheid dat de persoon in kwestie gemachtigd is om dit te doen.

Hoe wil hij doorgaan met deze ploeg? Hij met een ploeg van greenedge en greenedge met een ploeg van greenedge in hetzelfde peloton?

0
Verweggistan 18 juni 2020 om 18:20

Nou Stefano, dan mag je nu alles weer overspuiten.

0
KnightBiker 18 juni 2020 om 18:33

lullig voor Garzelli, als dit allemaal klopt. zo ga je niet met mensen om..
(maar achter de schermen weet je het nooit)

0
Charlie33 18 juni 2020 om 19:44

Garzelli is bedrogen, net zoals hij zelf de boel heeft bedrogen tijdens zijn gedrogeerde Giro’s. Karma.

0
GekkeHenkie 18 juni 2020 om 21:29

Gerry Ryan heeft greenedge opgezet om het Australische wielrennen te ondersteunen en helpen groeien. Als ik het mij goed herinner stond er in het eerste bericht dat er nog onduidelijkheid was of de ploeg spaans zou worden. Ik kan me best voorstellen dat het daarop is gebroken, Ryan wil de ploeg australisch houden en die spanjaarden en italianen willen dat de ploeg spaans wordt.

0
Jean Dumas 19 juni 2020 om 04:00

CCC dan maar opvolgen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone