Garzelli: “Manuela Fundación zal gaan koersen, voor dit team of een ander team”

vrijdag 19 juni 2020 om 16:01
Garzelli: “Manuela Fundación zal gaan koersen, voor dit team of een ander team”

Stefano Garzelli - foto: Cor Vos (archief)

De soap rondom de overname van Mitchelton-Scott door Manuela Fundación krijgt een nieuwe aflevering erbij. Stefano Garzelli, die namens de Spaanse stichting de onderhandelingen deed en beoogd teammanager was, zegt tegen Marca dat Manuela Fundación niet akkoord gaat met de afwijzing van GreenEdge-eigenaar Gerry Ryan.

Hoewel donderdag Mitchelton-Scott met een persbericht kwam dat de deal met Manuela Fundación van tafel was, kreeg het team vrijdag van de UCI nog een goedkeuring om het nieuwe blauw-roze tenue in gebruik te nemen vanaf de herstart van het seizoen. Of het daadwerkelijk zover gaat komen, is dus maar de vraag.

‘We zullen onze plek opeisen’
Waar eerder Manuel Calvente (manager van de U23-ploeg van Manuela Fundación) al zijn ongenoegen uitsprak over de afgeketste deal, laat nu Stefano Garzelli zich uit over de situatie. “We zaten woensdag met verbaasde gezichten toen we hoorden dat het niet doorging”, aldus de Italiaan. “Maar alles is op 5 juni ondertekend en heeft de goedkeuring van de UCI. We zijn zeer verbaasd door wat er gebeurd is.”

“We willen niet dat ons imago beschadigd wordt”, vervolgt Garzelli. “We hadden alles al klaar. Vrachtwagen en ploegwagens waren bestickerd, het tenue was er al en de programma’s waren rond. We begrijpen er niets van, maar we gaan er helemaal voor. We zullen onze plek opeisen. Manuela Fundación zal gaan koersen, ofwel voor deze ploeg of voor een ander team.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 19 juni 2020 om 16:05

Yes, toch nog zo geweldig foute jerseys dat je er plezierigebraak oprispingen van krijgt!

0
the student 19 juni 2020 om 16:56

CCC licentie is ook nog beschikbaar stefan. Doe eens een belletje. hahaha. Heerlijk zo een soap.

0
IlPirata 19 juni 2020 om 18:21

Of topic. Garzelli was toch wieleranalist bij de RAI? Waarom gaat hij ineens onderhandelen tussen twee organistaties? Wat is zijn belang? Just curious.

0
Nick Doup 19 juni 2020 om 19:04

Hij heeft volgens Italiaanse media zijn baan bij de RAI onlangs opgezegd voor deze baan. Meer staat onder meer in dit artikel over Manuela Fundación en de eigenaar.

0
IlPirata 19 juni 2020 om 19:08

@Nick Doup Bedankt voor deze info.

0
Samlambeej 19 juni 2020 om 18:24

Ik heb echt 0 vertrouwen in deze bende.

0
Cyclinglife 19 juni 2020 om 18:32

Ben nu toch nieuwsgierig welke vrachtwagen en ploegwagens hij dan bestikkerd heeft.
Mag toch aannemen dat hij niet zomaar een willekeurige auto en vrachtwagen is gaan beplakken.

0
Groningen 19 juni 2020 om 19:12

Michelton gaat nog raar opkijken als ze de auto’s weer van stal gaan halen straks

0
Polleke 20 juni 2020 om 09:32

Het lijkt erop dat naast Spanjaarden en Australiers er eigenlijk 2 Italianen, Crespi, de boekhouder van GE, en Garzelli aan het dagdromen zijn gegaan…toen dat een beetje te ver is gegaan heeft de team-eigenaar de handrem opgetrokken….

0
KnightBiker 20 juni 2020 om 11:10

Tja wellicht, maar het resultaat is wel dat de ploeg nu inneens wel geld heeft voor salarissen. Dus wie er vanuit de ploeg Mitchelton Scott heeft onderhandelt heeft toch zijn doel bereikt: salarissen herstelt, budget voor volgend jaar gegarandeerd.

Niet zo leuk voor Garzelli en Co, maar het had kennelijk zijn doel.

0
martijn2 21 juni 2020 om 00:15

Onder deze twee artikelen op Cyclingtips staat meer info: https://cyclingtips.com/2020/06/manuela-fundacion-blindsided-by-collapse-of-greenedge-deal/

https://cyclingtips.com/2020/06/gerry-ryan-cancels-greenedge-deal-with-manuela-fundacion/

De WT licentie staat niet op naam van de BV van Shayne Bannan. Daarnaast zou er alleen maar een Heads of Agreement (intentieverklaring zijn getekend). Geen contract.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone