Magnus Sheffield (Rally) stapt over naar INEOS Grenadiers
Youri IJnsen vrijdag 10 september 2021 om 09:26

Magnus Sheffield (Rally) stapt over naar INEOS Grenadiers

Magnus Sheffield maakt op korte termijn de overstap naar INEOS Grenadiers, weet WielerFlits. Het 19-jarige toptalent kwam afgelopen winter over van de junioren en maakte zijn profdebuut bij Rally Cycling, het Amerikaanse ProTeam van Arvid de Kleijn. Na amper acht maanden dienst heeft Sheffield er zijn contract verscheurd, liet hij eind augustus via zijn socials weten.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

In de schaduw van Quinn Simmons maakte Sheffield als eerstejaars junior indruk in 2019. Zo werd hij vierde in de Ster van Zuid-Limburg, achtste in de Driedaagse van Axel, vijfde in de Ronde van Ierland, derde in de zware UCI Nation’s Cup U19-wedstrijd GP Rüebliland, tweede in de Keizer der Juniores en – na berenwerk voor kopman Simmons – derde op het WK voor junioren in Yorkshire. Tijdens het door corona gemankeerde 2020 reed hij louter Amerikaanse wedstrijden, voordat hij afgelopen winter dus de overstap maakte naar Rally Cycling.

In het oranjehemd van de Amerikaanse formatie reed Sheffield slechts tien wedstrijden. Hij werd onder meer 23ste in Nokere Koerse, veertiende in de tijdrit tijdens de Ronde van Valencia en zesde op het Amerikaans kampioenschap tijdrijden voor profs. De jonge Amerikaan geldt als een man voor de klassiekers en hij heeft bovendien een goede tijdrit in de benen. INEOS Grenadiers is overigens met een verjongingskuur bezig. Eerder werden al Luke Plapp en Ben Tulett aangetrokken en er is nog meer jong grut voor de Britten op komst.

Ervaren sprinter
Naast de nieuw te bouwen jonge kern, haalt INEOS Grenadiers wel de ervaren sprinter Elia Viviani terug. De 32-jarige Italiaan kwam eerder van 2015 tot en met 2017 uit voor de ploeg van Sir David Brailsford. Nadien kende hij zijn twee beste jaren van zijn carrière bij Deceuninck-Quick-Step. De afgelopen twee jaar reed hij voor Cofidis, maar dat huwelijk was allerminst succesvol. In twee jaar tijd won hij tot op heden vijf koersen. Bij de Belgische formatie waren dat er in dezelfde tijdspanne liefst 28 stuks. INEOS Grenadiers wil komend jaar met een kleinere selectie werken, weet WielerFlits.

 
16 Reacties
Sorteer op:
10 september 2021
Dat verklaart een hoop
10 september 2021
Interessant dat ze bij INEOS weer een echte sprinter binnenhalen met Viviani. Waar de Slovenen starten maar voor dagsucces gaan?
10 september 2021
Deze jongen komt uit het veldrijden. Misschien het vermelden waard wielerflits? Hij lijkt me wel beter op de weg dan in het veld.
  10 september 2021
  Sheffield crosste inderdaad 's winters, maar afgelopen seizoen hebben we hem niet in actie gezien. Een leuk weetje, maar niet meer dan dat. Het is nu niet zo dat hij een hoogvlieger was en zodoende de overstap maakt. Zijn focus ligt al jaren op de weg. Vandaar dat ik het niet heb meegenomen :-)
10 september 2021
Ik ben er doodziek van dat alle toptalenten nog maar naar twee, drie teams gaan. Heel slecht voor het wielrennen. Het is dezelfde ontwikkeling als in het voetbal.
10 september 2021
Deze jongen is echt enorm sterk, en jammer dat ook hij bij een van de grote/rijke 2 terechtkomt. Off: inderdaad Aart, had ik ook gezien. Maar nu ook niet te streng zijn hé, 't is niet dat het bij WF allemaal journalisten zijn. :-)
  10 september 2021
  Wie zijn die twee grote rijke partijen dan? Weet er zo vijf op te noemen: DQS, Ineos, UAE, TJV en Bahrein.
  10 september 2021
  Ineos steekt er officieel met kop en schouders bovenuit. En bij UAE hebben ze ergens een suikeroom waar ze beroep kunnen op doen als ze een slag kunnen slaan, denk maar aan Hirschi eind vorig jaar. Mij lijkt het duidelijk dat ze bij Ineos en UAE hun renners gemiddeld (veel) meer kunnen betalen. Bahrein komt misschien nog een klein beetje in de buurt, Jumbo ook. Maar de rest?
10 september 2021
Dus Viviani is nu echt rond!
10 september 2021
Weer een voorbeeld van de Angelsaksische focus die Brailsford en Ratcliffe nu hebben voor de ploeg. Het Zuid-Amerikaanse gedeelte wordt kleiner en men wil duidelijk weer een binding met de Britse, Amerikaanse en Australische markt. Viviani lijkt vooral om Ganna een plezier te doen maar misschien gaan ze met Pog en Rog als heersers ook meer op dagsucces gokken.
  10 september 2021
  De angelsaksische focus is er al sinds oprichting vd ploeg
  10 september 2021
  Bij de oprichting wel maar het valt niet te ontkennen lijkt me dat de laatste drie/vier jaar het Latijnse aandeel van de ploeg enorm was gegroeid. Nu Bernal niet direct in staat lijkt om Roglic en Pogacar te verslaan zie je gelijk een verandering in het rennersbestand en meer aandacht voor engelstalig talent. Tegelijkertijd is Aquadro weer vriendjes met Eus en dat doet hij alleen maar omdat Sir Dave de deur meer dicht houdt voor eerstgenoemde. Ook hun eigen opmerking over minder renners en het aantrekken van een sprinter laat zien dat ze de koers verleggen.
  10 september 2021
  Misschien is het je ontgaan maar Bernal dealt al 2 jaar met een hardnekkige rugblessure, ik weet niet waar blijkt dat hij Roglic en Pogacar niet kan verslaan maar volgensmij heeft hij ondanks deze blessure gewoon een grote ronde gewonnen en is hij mits fit een man om meer dan rekening mee te houden. Aquadro managed meer renners dan er in 1 Worldtour team passen dus het lijkt me niet meer dan logisch dat hij alle opties open wil houden. Aquadro heeft ook nooit Movistar afgewezen, het was movistar die hem/zijn renners niet meer wilde en nu terugkrabbelt omdat Aquadro buitengewoon sterk vertegenwoordigt is in de afzetmarkten waar zij graag renners halen. Ineos heeft vaak sprinters gehad, voorheen ook Viviani. Lawless, Halvorsen, van Poppel etc. Viviani schijnt nu ook nog meer als zoetmakertje voor Ganna te komen en het is maar de vraag of hij uitgespeeld word als sprinter of bv bodyguard in de Tour voor Bernal.
  10 september 2021
  Dat Bernal met een rugblessure te kampen heeft is niet een konijn wat je uit de hoed kunt toveren als het tegenzit. Hij is door Roglic compleet weggeblazen in de Vuelta en durfde de concurrentie met de Slovenen niet aan in de Tour. Als de rug werkelijk zo een probleem was had hij de Giro niet kunnen winnen. Feit is dat de twee Slovenen explosiever zijn en een veel betere tijdrit hebben. Dat verschil maakt hij niet zo snel meer goed.
  11 september 2021
  In de vuelta was Bernal niet top, anders had hij wel podium gereden. @Murcia
11 september 2021
Bernal is wel de mindere van Roglic die weer de mindere is van Pogacar. Maarja, met 3 grote rondes per jaar kan ieder er 1 winnen (tenzij Poga volgend jaar bv de tour en Vuelta wil dubbelen). Qua identiteit is het voor Ineos denk ik handig om nu in te gaan zetten op de populariteit van Pidcock met Hayter er achter. En wie weet wel deze knaap. Dan zijn ze een behoorlijk moeilijk te kloppen team eind april/begin mei.

Reacties zijn gesloten.