INEOS Grenadiers neemt Ben Tulett (20) over van Alpecin-Fenix
foto: Cor Vos
donderdag 2 september 2021 om 11:18

INEOS Grenadiers neemt Ben Tulett (20) over van Alpecin-Fenix

Ben Tulett komt volgend seizoen uit voor INEOS Grenadiers. Het Britse toptalent, afgelopen week 20 jaar oud geworden, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Alpecin-Fenix.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tulett is tweevoudig wereldkampioen veldrijden bij de junioren en werd onlangs knap negende in het eindklassement van de Ronde van Polen. Dit voorjaar kwam de kleine, explosieve Brit tot een twaalfde plaats in de Waalse Pijl.

“Ben is een jonge, Britse renner die we al heel lang volgen”, aldus ploegdirecteur Rod Ellingworth. “Hij heeft een indrukwekkende progressie gemaakt het afgelopen jaar en zijn aanpak en houding is precies wat we zoeken in een renner. We denken dat zijn passie voor koersen, in combinatie met onze ploegsfeer, hem verder kan helpen in zijn carrière.”

‘Droom om klassementsrenner worden’
Tulett zelf herkent zijn ontwikkeling. “Bij de profs koersen is als het beklimmen van een ladder. Je begint niet op de top, want de concurrentie is zo sterk. Elk jaar, elke koers heb ik mij verbeterd. In de Ronde van Polen reed ik mijn eerste top-10-uitslag. Ik was daar heel blij mee, ook met mijn zevende plek in de koninginnenrit. Zo probeer ik mij constant te verbeteren”, legt hij uit.

“Mijn droom is om een klassementsrenner te worden”, aldus Tulett. “Het is duidelijk dat INEOS mij de instrumenten kan geven om dat te doen, in de beste omgeving die er is. Het is heel belangrijk om mij goed te settelen in de ploeg, mij te blijven ontwikkelen op de fiets en de prestaties die ik heb behaald te verbeteren.”


Vorig jaar maakte Tulett in de Tour of Antalya zijn debuut voor Alpecin-Fenix en WielerFlits sprak hem toen over zijn verwachtingen.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
2 september 2021 11:22
Sir Dave en Ratcliffe willen een Britser gezicht voor de ploeg. En er is veel talent uit GB. Tulett past daar perfect bij. Mooie stap.
2 september 2021 11:26
Zullen Tulett en Pidcock ik het veld ook in Ineos-tenue rondrijden?
  2 september 2021 11:33
  Gaat Tulett überhaupt nog het veld in?
  Vorig seizoen heeft hij volgens mij geen enkele cross gereden.
2 september 2021 11:49
Zonde, had hem graag nog een jaar bij Alpecin gezien…
  2 september 2021 12:02
  Ik ook.
  Hopelijk krijgt hij bij Ineos voldoende gelegenheid om vrij te rijden en voor eigen kansen te gaan.
  2 september 2021 17:55
  Bij het wielrennen zijn (helaas?) nog niet zulke constructies als bij profvoetbal, met het uitgesteld overnemen, of overnemen en direct verhuren. Dan had Ineos deze jongeman nog lekker een jaartje kunnen laten rijpen bij Alpecin.
2 september 2021 12:17
Wordt een toppertje hoor!
2 september 2021 12:19
Ayuso, Uijtdebroeks, Tulett,... Maak je borst maar nat, Remco!
  2 september 2021 14:12
  Dan heb je ook nog Pidcock en vooral Pogacar.
2 september 2021 12:22
Zolang ze van MvdP maar afblijven.
2 september 2021 13:17
Dat was te verwachten. Groots BRITS talent.

Reacties zijn gesloten.