Lotto Soudal tot eind 2022 in het peloton: “Vanaf nu versnelling hoger schakelen”
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2019 om 13:22

Lotto Soudal tot eind 2022 in het peloton: “Vanaf nu versnelling hoger schakelen”

De wielerploeg Lotto Soudal bestaat tot zeker eind 2022. Beide sponsoren, Nationale loterij Lotto en bouwfabrikant Soudal, hebben hun contract met de Belgische formatie verlengd. Dit heeft ook gevolgen voor de sponsoruitingen op het tenue.

Soudal heeft besloten om met de contractverlenging ook het bedrag dat zij sponsoren gelijk te trekken met dat wat Lotto inbrengt. Beide partijen worden daardoor ‘gelijkwaardige’ hoofdsponsoren. Het is nog niet bekend of deze gelijkwaardigheid eventueel een verlengd verblijf van Victor Campenaerts in de hand kan werken. Wel heeft de nieuwe constructie gevolgen voor de shirts, waarop Soudal een prominentere plek krijgt.

Lotto Soudal wordt ook Soudal Lotto 
Dit zal zich uiten in wisselende shirts. Tijdens de Belgische wedstrijden zal de ploeg met een Lotto Soudal-shirt aan de start verschijnen, om in buitenlandse koersen dan weer aan te treden met een Soudal Lotto-outfit. Dit geldt voor zowel de mannen- als vrouwenploeg, maar ook voor het opleidingsteam. De officiële naam zal echter Lotto Soudal blijven.

“Soudal heeft beslist om zijn investering te verhogen en op hetzelfde niveau te brengen als Lotto”, zo vertelt teammanager John Lelangue. “We hebben vanaf nu twee evenwaardige naamsponsors, en dit zal zichtbaar zijn op onze outfits. Dit is innovatief en inventief”, zo is de Belg van mening.

Jannie Haek – gedelegeerd bestuurder bij de Nationale Loterij – vult aan. “Ons project staat voor continuïteit. Lotto is historisch ‘de gangmaker van de koers’, terwijl Soudal een Belgisch bedrijf is met internationale belangen en wereldwijde ambitie. De verlening van het partnership is een win voor alle partijen. We willen vanaf nu een versnelling hoger schakelen.”

Trouwe sponsor
Al sinds 1985 is Lotto verbonden als naamsponsor aan de huidige wielerploeg. Door de jaren heen waren diverse co-sponsors aan de ploeg gekoppeld, zoals Adecco en Domo. Van 2005 tot en met 2011 deed Lotto een stapje terug en werd het zelf de tweede naamgever. In de periode 2012-2014 was Belisol de co-sponsor en sinds 2015 heet de ploeg Lotto Soudal.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2019 13:30
Klinkt alsof ze het budget hebben verhoogd om een extra renner te kunnen aannemen? ;-)
4 juli 2019 13:39
Hoezo vaker boven de Lotto? Soms wel en soms niet dus?
    Vind ik ook bijzonder ja haha. Misschien bedoelen ze dat in de wegtenues Soudal bovenstaat en op de tijdritskinsuits Lotto?
4 juli 2019 13:52
Het extra budget zal waarschijnlijk nodig zijn om Campenaerts binnen de ploeg te houden!
4 juli 2019 14:03
De shirts op de onderste foto zijn de nieuwe shirts of alleen voor de Tour? Lijkt nu meer dat de ploeg Soudal-Lotto heet ipv Lotto-Soudal.
4 juli 2019 14:32
"Tijdens de Belgische wedstrijden zal de ploeg met een Lotto Soudal-shirt aan de start verschijnen, om in buitenlandse koersen dan weer aan te treden met een Soudal Lotto-outfit. Dit geldt voor zowel de mannen- als vrouwenploeg, maar ook voor het opleidingsteam. De officiële naam zal echter Lotto Soudal blijven."

Eerste dagen in de Tour een Soudal Lotto shirt? Daarna omwisselen? :)

Ik vraag me af hoe vaak dit mis gaat in een seizoen. Dat een renner per ongelijk het verkeerde shirt heeft gepakt. Mooi statistiekje om bij te houden.

Wel mooi voor deze sympathieke ploeg. Hopelijk blijft er dan ook budget om Campenaerts te behouden.
4 juli 2019 15:34
Als ze een versnelling hoger willen, kunnen ze beter niet toptalenten als Benoot vervangen door uitgerangeerde subtoppers als Degenkolb.
4 juli 2019 15:54
Fijn dat er zo weer wat meer continuiteit in het peloton is.
Maar dat hele geneuzel over twee eenwaardige sponsoren dat zelfs zo ver doorgevoerd wordt dat er twee verschillende shirts gebruikt worden om dat te benadrukken vind ik heel kinderachtig.
Krijgt Soudal nu werkelijk waar meer aandacht als het in een deel van de wedstrijden een paar centimeter hoger op het shirt staat dan Lotto? Kom op zeg.
    4 juli 2019 16:07
    Dat hebben ze bijvoorbeeld al met jouw post die het evenwaardige sponsorschap in vraag stelt. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat Michel Wuyts zich dat ook afvraagt tijdens de live en vwala... weetal 2 minuten prime reclame tijdens het grootse koersevent TDF!
    5 juli 2019 01:10
    Ik vind dit ook nogal gemaakt, eerder wat symbolisch gedoe, dan wat het echt iets toevoegt.
4 juli 2019 17:21
@Wielerflits
Enig idee hoeveel geld Soudal (en daarbij dus ook Lotto) nu jaarlijks in de ploeg gaat steken?

Of met hoeveel het budget wordt verhoogd?
    4 juli 2019 18:12
    Ik denk dat dat over weinig extra gaat ;) max 200.000 ofz8
4 juli 2019 18:11
Zo een paar jaar geleden wil lotto weg van omega pharma omdat ze te internationaal willen gaan maar met deze stap gaan ze net dezelfde weg op met Soudal.. en zeker als nu alle talentvolle Belgen weg gaan.. Victor, Tiesj, Jens Keukeleire...
    4 juli 2019 19:44
    Dat had meer te maken met Coucke, die enerzijds zelf overal zijn neus tussen stak waar hij niet thuishoorde, en anderzijds zelf ook begrepen had dat Lotto veredelde amateurs zijn.

Reacties zijn gesloten.