Victor Campenaerts: “Ik heb geïnteresseerde teams opnieuw gecontacteerd”

Door , maandag 1 juli 2019 om 15:39
Victor Campenaerts: “Ik heb geïnteresseerde teams opnieuw gecontacteerd”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts laat van zich horen. De werelduurrecordhouder reageert voor het eerst zelf openlijk op het nieuws dat we deze morgen brachten. Hij mag alleen bij Lotto Soudal blijven als ze een nieuwe sponsor vinden. Hun prioriteit ligt bij Degenkolb en Gilbert.

“Lotto Soudal wil me graag houden”, vertelt Campenaerts aan WielerFlits. “Maar hun hoofdzaak is wel een sterke klassieke kern. Er is me verteld dat, als ze een nieuwe sponsor vinden, ik zeker mag blijven. De vraag is of dat kan. Komt er een nieuwe geldschieter die mijn volledige loon gaat betalen?”

Campenaerts wil in eerste instantie geen bruggen opblazen. “Ik hoop dat dat lukt, dat ze een nieuwe sponsor vinden. Maar dan zullen ze snel moeten zijn, want ik heb alle teams die eerder in mijn geïnteresseerd waren, opnieuw gecontacteerd. En andere ploegen hebben op hun beurt ook contact met mij opgenomen, nadat ze vanmorgen de berichtgeving gezien hadden. Uiteraard heb ik zelf mijn voorkeuren al in mijn hoofd.”

“Maar nog eens: ik zou graag blijven. Dus dat die nieuwe sponsor zich maar snel meldt”, besluit de regerende Europese kampioen tijdrijden.

Dit artikel delen:

72 Reacties

Marik 1 juli 2019 om 15:42

Victor….wordt wakker…het team wil je niet graag behouden…

Nul verstand 1 juli 2019 om 15:43

Campenaerts vind ik toch echt een geweldige vent. Zegt gewoon wat 'ie vind, heerlijk. Politieke correcte antwoorden horen we immers al genoeg!

(Weer) een interessante renner voor Jumbo-Visma? Ben benieuwd hoe jullie daarnaar kijken!

Marik 1 juli 2019 om 15:51

Bij Jumbo-Visma voelde hij zich niet op zijn gemak, dus het zou niet logisch zijn dat hij daar terugkeert. Total Direct Energie is wel het soort team dat ik bij hem vind passen. Of Ineos heeft nog een kilometervreter nodig om te controleren bij lange ontsnappingen.

Arema Pro Cycling Team 1 juli 2019 om 15:47

Cofidis, Total Energie of Wanty?

hjjanssen1973 1 juli 2019 om 15:55

Ineos!

Veloburto 1 juli 2019 om 16:54

Lijkt me ook de juiste ploeg idd. In ruil voor een mooi salaris voorgeprogammeerde wattages trappen

the student 1 juli 2019 om 17:48

Kijk uit! Straks vind Ineos het “verborgen talent” dat er altijd al in zit. En is campenaerts ineens een kandidaat grote ronde winnaar…. :P

john 1 juli 2019 om 18:00

Als hij naar Ineos gaat moet hij eerst een Astma verklaring hebben zo dat hij ongestraft (zo als die Sir)kan gebruiken

EddyB1958 1 juli 2019 om 18:39

Pff, zucht, afgezaagd. Niveau FC De Kampioenen.

jvh93 1 juli 2019 om 15:55

Campenaerts is zo te lezen dus wel iemand die voor het geld kiest. Jammer

havana 1 juli 2019 om 16:49

Volledig terecht lijkt me. Je bent maar een paar jaar profwielrenner en hij moet nu het momentum van het uurrecord afcashen.

Franco Ballerini 1 juli 2019 om 15:59

Beetje een paniekreactie om vandaag gelijk al andere ploegen te contacteren.

havana 1 juli 2019 om 16:49

Je snapt duidelijk niks van onderhandelen, dit is gewoon een strategie.

delgado 1 juli 2019 om 16:52

Er staat duidelijk dat andere ploegen hém gecontacteerd hebben vandaag.

Emergo 1 juli 2019 om 17:01

@Havana Dit lijkt me echter geen goede uitgangspositie.

KnightBiker 1 juli 2019 om 17:26

Bij belangstelling en vraag drijft Campenaerts zijn vraagprijs op en begrijpt Lotto dat ze er niet vanaf komen met een aalmoes. Ik vind het slim, gegeven de huidige omstandigheden. (dat hij al eerder dit voorjaar een goed aanbod van Lotto afwees omdat hij dacht zijn marktwaarde wat op te kunnen drijven was dat weer een foute inschatting)

Myp 1 juli 2019 om 18:10

@delgado, tussen wat er staat en wat er daadwerkelijk aan de gang is, daar kan echt een heel groot verschil tussen zijn. Dat vermoed ik hier, zonder te weten wat er wel allemaal aan de hand is overigens

Geflitst 1 juli 2019 om 16:06

EF of Sunweb?

Soit 1 juli 2019 om 16:06

Met alle respect en lof voor de ‘oudere’ renners, maar hoeveel jaar zal Gilbert nog top zijn. Of Terpstra? Of Nibali? Het verbaast me toch keer op keer dat sponsoren in zee gaan met de bekende(re) namen, zonder de garantie dat deze renners de komende jaren nog kunnen brengen wat zij in het verleden ‘standaard’ gedaan hebben. Incidenteel ja, maar structureel????

Campenaerts bevindt zich aan zijn sportieve top. Iedere ploeg zou zijn handen moeten dichtknijpen met zo’n renner. Als dit verhaal klopt, dan ‘verdient’ Lotto ‘m niet. Leuke Belg, goede coureur. Ik hoop dat ie goed terecht komt en gewaardeerd wordt om zijn kwaliteiten. Ik heb van ‘m genoten tijdens het werelduurrecord.

Wheely 1 juli 2019 om 16:23

Nibali heeft zojuist nog podium gereden in de Giro en vorig jaar MSR gewonnen, Gilbert wint dit jaar nog PR en wordt vorig jaar derde in de RVV die gewonnen wordt door die andere renner die je noemt, Terpstra. Lijkt mij dat deze mannen hun papieren wel klaar hebben om vandaag nog aanspraak te maken op een mooi contract. Denk dat dit juist mannen zijn die laten zien op latere leeftijd te kunnen presteren.

bart12 1 juli 2019 om 16:40

”zonder de garantie dat deze renners de komende jaren nog kunnen brengen wat zij in het verleden ‘standaard’ gedaan hebben”‘ Ehhh Soit, volgens mij heb je die garantie bij niemand!

Domestique 1 juli 2019 om 16:41

Publicitaire waarde van een Gilbert is natuurlijk nog steeds erg groot, zelfs al wint hij geen grote koersen meer in de laatste jaren van z’n carrière (zie ook Boonen bij QS).

wiebipedia 1 juli 2019 om 16:07

Campenearts is misschien ook niet zo’n fijne jongen om mee te werken? Ging niet heel lekker weg bij Jumbo en hier lijkt hij toch ook redelijk hard richting uitgang te gaan.
Prima hardrijder en harde werker. Maar loopt gewoon niet over van het talent. Knap dat hij bereikt wat hij bereikt, maar dat maakt ook wellicht dat hij veelal kiest voor eigen doelen en focus. Daardoor minder lekker in teamverband past

Samlambeej 1 juli 2019 om 22:53

Ging weg bij Jumbo omdat hij zijn kans niet mocht gaan. Ik denk dat hij hun ongelijk dubbel en dik bewezen heeft. Heeft anders wel 5 maanden met EEN TEAM van mensen naar een werelduurrecord toegewerkt en dat record in de 1ste poging met een immense trap verbeterd.

LucasR 2 juli 2019 om 00:58

Geheel eens met Wiebipedia. @samlambeej: heeft 'ie het ongelijk van TJV bewezen? Het zal hen een worst wezen, want ze excelleren momenteel behoorlijk in die discipline.

Hij mag echt in zijn handjes wrijven dat hij de vrijheid kreeg om voor dat uurrecord te gaan. Verder heb je los van een itt'tje hier en daar vrij weinig aan zo'n snuiter, dus ik begrijp Lotto volledig.

kielabokki 2 juli 2019 om 05:36

Dat werelduurrecord is leuk maar meer ook niet. Als het een over de breedte serieus genomen onderdeel was binnen het peloton stond het op iemands anders naam. Maar in België maakt dat helemaal niks uit. Daar relativeren ze überhaupt niet bij sport. Heel apart. Dan zie je dat de gemiddelde Nederlander behoorlijk kritisch is, ook op eigen liefhebberij.

Samlambeej 2 juli 2019 om 10:29

@kielabokki
Dat relativeringsvermogen is altijd plots heel zoek wanneer Van Emden optreedt.

@LucasR
Hadden ze ongelijk of niet? Ze hebben zeges laten schieten. Roglic, Van Aert, De Plus en Martin zijn bijeengekochte tijdritexcellentie. Voorheen niet zoveels soeps in TTTs.

kielabokki 2 juli 2019 om 10:37

Zal ik jou eens een dikke knuffel geven Vlaamse vriend?

Samlambeej 2 juli 2019 om 10:47

O jee..

wiebipedia 2 juli 2019 om 10:47

@sambeleej

Campenaerts heeft zelf bij vertrek TLJ aangegeven de opgedane kennis omtrent tijdrijden mee te nemen naar LS. Hij beschouwde TLJ als een van de beste in het peleton.

aru123 2 juli 2019 om 10:48

@samlambeej
Wanneer jos wat wint wordt er altijd gezegd hoe mooi dat voor jos is wegens zijn enorme gunfactor het gaat dan eigenlijk nooit over de de moeilijkheid of prestige van de prestatie zelf

Samlambeej 2 juli 2019 om 10:49

@wiebipedia
Hij heeft dan ook nooit bij Qs, Mitchelton-Scott of Sky gereden. Sinds hij daar weg is heeft hij er op eigen houtje al heel wat kennis bijgedaan. Hoor je niemand over hier.

Samlambeej 2 juli 2019 om 10:56

@aru123
Supporter mag, anti-supporteren niet. En daar zijn er hier mee bezig wanneer ze de waarde van Campenaerts' prestaties systematisch onderuit proberen halen. Een Belg, of het nu Remco Evenepoel of Wout van Aert is, moet zich hier altijd veel meer bewijzen dan de gemiddelde buitenlander. Gelukkig doen ze dat uiteindelijk toch. En dat zal bij Victor niet anders zijn.

wiebipedia 2 juli 2019 om 10:56

@Samlambeej

Het wordt natuurlijk wel lastig wanneer je dat gene wat Victor Campenaerts zelf zegt in twijfel trekt om je eigen punt omtrent dezelfde Campenaerts kracht bij te zetten

Samlambeej 2 juli 2019 om 11:01

@wiebipedia
Nee hoor ze kunnen zomaar "4de beste" zijn. Er zijn dingen zoals zijn helm waarop hij TJV net gecorrigeerd heeft. En hij moet natuurlijk nog altijd zelf trappen dus de inbreng van hemzelf is vele malen groter dan de zeer goede begeleiding bij TJV.

Zo'n onzin-argument dat er met hem niet te werken zou zijn. Hij benadert alles wetenschappelijk. Geen eigen bijgelovige franjes. Hij pakt zijn jaarlijkse overwinningen. Hoeveel makkelijk mee te werken losers wil jij in je team dan?

wiebipedia 2 juli 2019 om 11:11

Jaarlijks zijn overwinningen? Dat valt ook wel mee. Ik geef in mijn OP aan dat hij MOGELIJK lastig is om mee te werken. Gezien hoe hij nu weer in weinig schoonheid weg lijkt te gaan bij een team. Hij communiceert niet altijd even lekker en is toch vaak verwikkeld in organisatorische ‘onhandigheidjes’. Van mijn kant is het verder pure speculatie aangezien ik Campenaerts, LS en TJV verder intern niet ken.

Zoals ik in een ander artikel al zei: Ik denk dat Campenaerts prima zou passen in een goed PCT team als Wanty. Die zijn straks af van MArtin en een hardrijder past veel beter in hun beleid dan een klimmer/klassementsman als Martin

Samlambeej 2 juli 2019 om 11:20

Inderdaad pure speculatie.
Hij past prima bij Lotto. Wellens en Benoot hebben daar ook altijd hun ding kunnen doen. Deed geen onaardig werk voor Ewan. Ik snap wel dat zij uitgaan van een sterke klassieke kern. Maar als Lotto Campenaerts moeten opofferen om Gilbert van DQS te kunnen halen dan snap je meteen waarom die 2 teams nooit met elkaar te vergelijken zullen zijn.

kielabokki 2 juli 2019 om 12:08

Samlambeej, in het kader van verzoening. Want je bent zo boos op die Nederlanders.

Vertel eens, wat zit dieper? Die AGR het afg. jaar? Of toch het feit dat de allerbeste Belg in jaren een Nederlands paspoort heeft?

Ik zelf zou dat laatste denken, ik voel met je mee!

Samlambeej 2 juli 2019 om 13:17

@kielabokki
URRRP! Fout. Een renner naar mijn hart is Niki Terpstra. Nen echten Ollander. Qua personality en qua koersinstelling. Ik kan je tegen morgen nog 25 artikels bezorgen waarin ik lovend ben over oa. Jakobsen, Cees Bol, Groenewegen, Oomen en natuurlijk ook VdP. Die heb ik hier deze winter misschien als eerste 'hors catégorie in de cross' genoemd.
Je manier van discussievoeren is na zwak en zwakker inmiddels in haar dieptepunt beland.

Rudie Marien 1 juli 2019 om 16:32

Kijk naar zijn erelijst op 8 jaar prof : enkele tijdritten en één rit in lijn dit jaar (Ronde van Belgie). Dan om opslag vragen bij een nieuw contract is toch wat arrogant.
Door het Werelduurrecord heeft hij veel aandacht gekregen, maar hij is geen topper, gewoon iemand die kan tijdrijden wanneer hij zich daarop focust.
Hij mag niet klagen dat (als) er nog andere ploegen zijn die hem een (beter) contract willen geven, ik betwijfel dat die er zijn………

KnightBiker 1 juli 2019 om 17:30

Das alleen arrogant als Campenaerts hetzelfde vraagt als Gilbert. (denk niet dat zo zal zijn, de helft of iets minder lijkt me waarschijnlijker)

limburgia 1 juli 2019 om 19:53

Volledig mee eens en voor de weg wedstrijden , klassiekers e.d. is het een renner van 13 in het dozijn .

bart12 1 juli 2019 om 16:38

Prima renner, maar is gewoon niet de kopman of verdient (mijns inziens natuurlijk) niet de beschermde status die hij zelf wel verlangt. Wil zich kunnen sparen voor tijdritten, maar is daar gewoon niet goed genoegd voor. Voor veel teams natuurlijk wel een prima renner in de breedte en om uit te spelen in kleinere koersen, zoals laatst de Belgium Tour

amador 1 juli 2019 om 16:47

Campenaerts is overroepen! Als V. d.Poel of Van Aert morgen een poging ondernemen op grote hoogte is Campenaerts zijn uurrecord direct kwijt. Ik denk dat ze bij Lotto-Soudal begrepen hebben dat hij al over zijn piek is en dus recruteren ze liever mannen met bewezen klasse en klassiek winnaarspotentieel. Bij Lotto hebben zij er zo voorlopig nog geen enkele. Dat is trouwens een team dat beter eens een voorbeeld zou nemen aan Jumbo Visma of Deceuninck Quick Step, die beide toprenners in hun rangen hebben. Om maar te zwijgen van Corendon Circus met een zeer bekwame leiding, (vooral Kristof De Kegel) die rond Mathieu v.d. Poel een team heeft gebouwd dat pro-tour waard is met mannen als spurtkampioen Merlier, De Bondt e.a.Vermeersch…

reusjen 1 juli 2019 om 17:19

Dit is nogal een waan van de dag verhaal. Nergens op gebaseerd ook nog. Sinds wanneer is Merlier een spurtkampioen?

Barry Batsbak 2 juli 2019 om 08:34

Sinds zondag. Maar dan wel in België.

Dat gezegd hebbende, met name Vermeersch en De Bondt zijn wel echt leuke renners die zich dit voorjaar verschillende keren goed in de kijker hebben gereden. Meer dan alleen veldvulling.

Verweggistan 1 juli 2019 om 17:23

Campenaerts heeft natuurlijk alle recht te kiezen voor het beste bod. Maar een ploeg die je zoveel vrijheid geeft en je een werelduurrecord laat aanvallen en je een goed aanbod doet en daar dan over moeten nadenken. Niet gek dat ze dan verder kijken.

delgado 1 juli 2019 om 17:49

Tja, gegokt en verloren heet dat dan. Het ijzer smeden wanneer het heet is. Heter wordt het waarschijnlijk niet meer voor Campenaerts.

Tenzij er natuurlijk een ploeg komt met hetzelfde aanbod als datgene Lotto heeft gedaan, hoewel dat misschien onwaarschijnlijk is. Hoe dan ook, het lijkt mij dat hij er in elk geval op vooruit zal gaan.

KnightBiker 1 juli 2019 om 17:35

Ondertussen denk ik dat men met Gilbert al een renner heeft die Degenkolb overvleugeld: Ik denk dat Gilbert meer heeft aan Campenaerts als ondersteuning en Campenaerts meer zal winnen dan Degenkolb.
Daarnaast past een Duitser kopman maken niet echt in het profiel van Lotto als er belgische alternatieven zijn.

delgado 1 juli 2019 om 17:42

Degenkolb zou eerder komen om Soudal te plezieren.

Samlambeej 1 juli 2019 om 23:01

@delgado
bron? Ik dacht dat Soudal eruit zou stappen. Heeft Vic Swerts zo’n crush op DEGE?

EddyB1958 2 juli 2019 om 08:20

Heb er ook weet van. Ik denk het eerder gehoord te hebben bij een Sporza-uitzending dan gelezen.
@KnightBiker dus tijdens die zeven jaar Greipel was er nooit een Belgisch alternatief?

delgado 2 juli 2019 om 09:33

@Samlambeej

Idd, ergens op Sporza opgevangen dacht ik.

Merlinappa 1 juli 2019 om 17:39

Zie ‘m wel bij Sunweb.

krypton 1 juli 2019 om 17:48

Leuk voor het bijeengeraapte zootje van CCC.

Man met de hamer 1 juli 2019 om 17:52

Wat zou zo’n renner als Campenaerts nou verdienen per jaar? Iemand enig idee? Ik heb eigenlijk geen enkel benul van salarissen van wielrenners.

west 1 juli 2019 om 18:04

Het zal wel Ineos of EF ofzo worden, maar als ik hem was zou ik Cor en Don bellen…
Het zijn allemaal eigenheimers daar, ze willen hogerop, mogen waarschijnlijk binnen afzienbare tijd de Tour rijden, hebben geld, kunnen omgaan met mensen met een afwijkend specialisme, en in rondjes met niet te veel hoogteverschil mag ie misschien wel klassementsman spelen?

Baukema Tomoulin 1 juli 2019 om 18:31

Corendon lijkt me een mooie fit.

evos01 1 juli 2019 om 19:37

Dus hij mag alleen bij Lotto-Soudal blijven als ze een nieuwe sponsor vinden???
Is hij te duur geworden?(dankzij pleisters in Mexico)

Magikdatzeggen 1 juli 2019 om 20:23

Laten we ons niet blind staren op dat werelduurrecord. Gereden onder bepaalde omstandigheden waarbij de concurrentie niet aanwezig was. Als bijvoorbeeld specialisten als Dumoulin of Roglic op hetzelfde moment hadden gereden is de kans groot dat Campenaerts niet de snelste was…

Samlambeej 1 juli 2019 om 22:59

Als je de verschillen van de tijdrit in Jeruzalem erbij neemt vind ik ‘de kans’ niet echt ‘groot’ te noemen.

EddyB1958 2 juli 2019 om 07:38

Volgens mij heeft Wiggins zijn uurrecord ook gereden zonder concurrentie… Trouwens Merckx in 1972 ook.

Bart De zever 1 juli 2019 om 20:37

Niet zozeer onder ‘bepaalde’ omstandigheden maar eerder ‘optimale omstandigheden.

Samlambeej 1 juli 2019 om 22:58

Schrijnend om weer te zien hoe mensen hun mening laten beïnvloeden door een persoonlijke aversie tegenover deze gast.

Lotto-Soudal wil zichzelf weer de put induwen met oude veteranen die zwaar wegen op de loonlijst. Terwijl ze nu net over de hele breedte van het team een jong en fris imago hadden opgebouwd. Daar is Campenaerts een onderdeel van. Hij leerde Tim Wellens veel beter tijdrijden en ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij nog etappes (lees: niet tijdritten) zal winnen in de WorldTour. Who dares to bet against me?

ChefSpijker 1 juli 2019 om 23:01

Apart dat mensen hier INEOS als optie noemen. Daar mogen goede tijdrijders doorgaans in een ronde niet eens voluit gaan in een tijdrit omdat ze moeten sparen voor knechtwerk de bergritten erna. En laat het juist op dat gebied misgegaan zijn met Campenaerts bij Jumbo.

Ultras100 2 juli 2019 om 07:59

Heeft leuk wat aandacht gekregen door z’n uur record, prima voor de ploeg.
Kwalitatief stelt het natuurlijk niet heel veel voor, maar dat geldt voor veel tijdrijders die in week 3 van een grand tour het tijdtritje mogen winnen nadat ze zich 2 weken hebben lopen sparen omdat ze geen AK ambities hebben of geen meesterknecht zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair