Lotto Soudal bevestigt komst van Moreno Hofland

Lotto Soudal bevestigt komst van Moreno Hofland

foto: Sirotti

zondag 9 oktober 2016 om 13:16

Moreno Hofland verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van Lotto Soudal. Het gerucht hing al enige tijd in de lucht, maar zijn nieuwe Belgische werkgever heeft het nieuws zondagmiddag bevestigd. De inwoner van Roosendaal kon ook bij LottoNL-Jumbo blijven, weet WielerFlits.

Nieuwe omgeving
Hofland was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe omgeving, na acht jaar binnen hetzelfde stramien te hebben gewerkt. “Afgezien van het aspect dat dit een nieuw avontuur is, zijn er een aantal redenen waarom ik specifiek voor deze ploeg koos. Lotto Soudal beschikt over een van de beste sprinttreinen ter wereld. Ik wil daar graag een rol in spelen om de ploegmaats te helpen en ik hoop er ook veel van op te steken om zelf beter te worden. Ik wil me bovendien verder ontwikkelen in het klassieke werk en dan zit ik in dit team op de juiste plaats. Lotto Soudal heeft veel ervaring in het eendagswerk en ik zie dat de jonge renners binnen het team met een gelijkaardig profiel als mij elk jaar stappen vooruit zetten. Ik ben zeker dat we elkaar kunnen vooruit stuwen.”

Komend seizoen wil onze landgenoot zich dus niet alleen op zijn sprint concentreren. “Het klassieke werk spreekt me enorm aan. Ik heb me de laatste jaren op de sprint gericht en de klassiekers wat laten varen. Ik weet echter dat die wedstrijden me liggen en ik wil me daar weer op richten. Ik kan goed finishen na zwaardere wedstrijden of op lastige aankomsten. Zo ben ik ook in de rol van sprinter op het vlakke terecht gekomen, maar lastige koersen liggen me beter. Volgend jaar wil ik me laten zien in de Vlaamse koersen en overwinningen behalen. Ik heb het afgelopen jaar niet gewonnen en wil in 2017 graag weer aanknopen met de zege.”

Opvolger van Henderson
Ploegbaas Marc Sergeant is alvast blij met zijn nieuwe aanwinst. “Moreno kan zeker een positie innemen in de sprinttrein van André Greipel. Greg Henderson is er volgend jaar niet meer bij en Moreno zou een goede opvolger kunnen zijn. Anderzijds is Moreno nog jong en heeft hij de ambitie om zelf te winnen en die kans gaan we hem bij de ploeg ook geven. Er zijn veel wedstrijden waarin we aantreden zonder Greipel. Voor die koersen kunnen we al rekenen op een aantal snelle mannen, maar een extra sprinter is zeker welkom en dat is nu het geval met Moreno. Door de komst van Dylan Groenewegen kwam Moreno bij zijn huidige ploeg een beetje op een zijspoor te zitten, wij willen hem bij ons verder laten ontplooien. Moreno beschikt niet alleen over snelle benen, hij kan ook het Vlaamse werk aan met kasseien en wind. Hij overleeft de hellingen in de Vlaamse koersen. Dat is dus een tweede type wedstrijd waarin we hem willen uitspelen.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

walkowiak 9 oktober 2016 om 13:24

Mooi zo, was bekend. Het is goed voor het Nederlandse wielrennen als er veel wielrenners naar buitenlandse ploegen gaan. Meer spreiding, meer kansen op succes.

hadock 9 oktober 2016 om 13:25

Heeft hij geen maatje bij Jumbo dat hij mee kan overbrengen? dat zou hem misschien meer vertrouwen geven het volgende seizoen.

Amsteldam 9 oktober 2016 om 13:32

Moest dat nou zolang duren.

Neilstrung 9 oktober 2016 om 13:33

@Hadock Wie zou dat dan moeten zijn? Van Winden en Tankink zijn zowat de enigen die nog vrij zijn. Afgezien daarvan wel een leuke move. Hofland is net wat sneller en net wat jonger dan Ligthart.

McMulenga 9 oktober 2016 om 13:39

@Neilstrung net wat sneller dan Ligthart? Pimmetje komt bij lange na niet in de buurt van Hofland qua sprintsnelheid

Neilstrung 9 oktober 2016 om 13:42

@McMulenga Het was maar om het wat te kaderen. Denk dat Ligthart beter een heuvel over kan. Ik wil Hofland zeker niet te kort doen!

tdv21 9 oktober 2016 om 13:43

Wat zou zijn rang zijn ? Sowieso onder Greipel maar ging Debusschere ook niet wat meer zijn kans krijgen en wat met Boeckmans als die terug zijn niveau berijkt ?

HoofdIsVrij 9 oktober 2016 om 13:47

Mooie overstap voor hem. Hopelijk kan hij nog wat doorgroeien. Als je ziet welke sprinters de afgelopen Vuelta een etappe hebben gewonnen dan zou hij dat ook moeten kunnen.

Il Cavaliere 9 oktober 2016 om 14:54

Wordt gewoon knechten bij Lotto-Soudal. Greipel, Boeckmans, Debusschere, Van der Sande, De Bie en Roelandts zijn allemaal betere sprinters dan Moreno. Ligthart mocht soms nog sprinten op heuvelachtig parcours als de rest er niet af lag. Dat zal Hofland niet lukken.

Baukema Tomoulin 9 oktober 2016 om 15:10

Wel rare redenaties weer. Hofland wil niet 2de sprinter zijn achter Groenewegen, maar wel achter Greipel. Hofland wou bij TLJ meer sprinten, minder klassiek. Bij Lotto juist meer klassiek… Hij kan toch ook gewoon zeggen dat hij Lotto Soudal een toffere ploeg vindt. Of Groenewegen een lul. Of dat hij nieuwe mensen nodig heeft die hem duidelijk vertellen waar hij zich op zou moeten focussen. Maargoed, zijn feestje

Turtlehead 9 oktober 2016 om 15:36

En nou nog gezond blijven in het voorjaar en snappen hoe zo’n treintje werkt.

RiGHT 9 oktober 2016 om 15:40

hopelijk – voor Moreno dan – komt Boeckmans voorlopig niet meer op niveau, dan zijn er voor hem wat kansjes, anders wordt het bij Lotto-soudal voor hem volgens mij een vrij moeilijk verhaal. maar goed, bij Lotto-Jumbo was de ontwikkeling er wel een beetje uit, misschien dat die Vlamingen hem een goede trap onder zn achterste de juiste richting uit weten te geven….

TykkeThor 9 oktober 2016 om 16:44

Goed om te horen dat hij zich weer op klassiekers gaat richten. Hij mist toch een beetje de snelheid en vooral het instinct om zich in een echte massasprint te smijten.

Mark 9 oktober 2016 om 16:53

Jullie van Wielerflits mogen het een transfer noemen, maar volgens de Chinezen van AliExpress, blijft hij gewoon bij hetzelfde team.

http://m.aliexpress.com/item/32610799580.html?aff_click_id=92a4d6f5d2ed43a6aae702940c0830da-1476024353848-08505-ybIEImaqR&aff_platform=y

Max01 9 oktober 2016 om 18:45

@Marc haha.
Zij zien het zeker als een uit en een thuis tenue

Paul Urbach 9 oktober 2016 om 19:14

Is er nou al is duidelijkheid over Tankink (voorstel van 1 jaar erbij gehad) Van Winden, en Keizer. duurt wel erg lang wat ze daar mee van plan zijn te doen.

Front-runner 9 oktober 2016 om 23:12

Il Cavaliere: Giro niet gezien? Hofland reed daar een aantal zeer sterke sprints (waarbij hij weinig hulp had van ploeggenoten)

Of Debusschere, Boeckmans, Roelandts en Van der Sande wel of niet sneller zijn dan Hofland kan je discussiëren, maar De Bie sneller dan Hofland: laat me niet lachen.
Ben wel benieuwd in wat voor soort koersen ze Hofland gaan gebruiken. Etappekoersen en de grote rondes die Greipel niet rijdt?

Romāns Vainšteins 10 oktober 2016 om 19:49

Lotto BE is een leuk team waar ze niet schromen om op meerdere pionnen te gokken, wie weet ligt dat Hofland wel beter dan per se als sprinter op de meet afgezet worden, ik vind het iig een goed idee om wat anders te proberen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair