Lotto Soudal aast op Pascal Eenkhoorn
foto: Cor Vos
Youri IJnsen vrijdag 22 juli 2022 om 09:17

Lotto Soudal aast op Pascal Eenkhoorn

Lotto Soudal maakt werk van de komst van Pascal Eenkhoorn. De 25-jarige Nederlands kampioen heeft ook een aanbieding van Jumbo-Visma op zak en werd bij diverse andere teams aangeboden. Volgens onze bronnen is de deal met het Belgische WorldTeam nog niet helemaal rond, maar zitten de onderhandelingen in een vergevorderd stadium.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Ook Het Nieuwsblad maakt melding van het feit dat de Nederlands kampioen op weg is naar de ploeg van John Lelangue. Eenkhoorn zou ook aangeboden zijn bij Alpecin-Deceuninck. Eenkhoorn maakte als jongere immers al deel uit van de opleidingsploeg van de broers Roodhooft. En gezien de band met Mathieu van der Poel en de lol die ze beiden hadden in de Giro d’Italia, leek dat een match made in heaven. Het – nu nog – Belgische ProTeam ging echter niet in op de aanbieding.

Lotto Soudal daarentegen – dat in 2023 Lotto Dstny zal heten – aast dus wel op de Nederlands kampioen. Eenkhoorn past binnen het zoekplaatje dat Lelangue heeft, terwijl de renner daar zelf ook vindt wat hij zoekt. “Ik heb van de Giro geproefd”, vertelde Eenkhoorn na het behalen van zijn Nederlands titel aan WielerFlits. “Ik zou wel graag grote rondes willen blijven rijden en dan voornamelijk voor etappesucces.” Dat laatste is bij Jumbo-Visma een pak lastiger dan bij Lotto Soudal.

Daarnaast zou Eenkhoorn ook graag meer vrijheid genieten in de iets kleinere Belgische eendagswedstrijden. Ook die kans lijkt bij Lotto Soudal groter dan bij de Nederlandse formatie. Bij Jumbo-Visma deden ze hem dus wel een nieuw aanbod, maar daar is Eenkhoorn tot op heden nog niet op ingegaan. Bij Lotto Soudal – dat vooral inzet op de doorstroming van eigen jeugd – zou hij na Arjen Livyns, Mathijs Paasschens en toptalent Lennert Van Eetvelt die vierde aanwinst zijn.

 
30 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2022
Prima transfer voor beide. Hopelijk kan hij dan een stap zetten zoals Taco toen hij meer vrijheid kreeg.
22 juli 2022
Ik zag hem graag blijven maar Pascal moet voor zichzelf kiezen, bij TJV rest er hooguit een rol als knecht en het is zelfs maar de vraag of hij de RVV bv in die hoedanigheid zou gaan rijden want de ploeg is inmiddels zo breed gestoffeerd dat hij daar net zo goed reserve kan worden. Zijn kwaliteiten als aanvaller met een goede sprint matchen wel met LTS vind ik. Wens hem alle succes want er zit meer in hem dan er nu toe is uitgekomen.
22 juli 2022
Klinkt als een goede stap voor beide partijen. Lotto heeft er een aanvallende versterking bij die ook op het vlakke zijn werk kan doen voor Ewan en Eenkhoorn zal meer kansen krijgen op eigen succes. Bij Jumbo zal hij toch echt een knecht blijven totdat er uitval is. Ik had 'm ook wel bij Wanty zien rijden.
22 juli 2022
Ik begrijp sinds deze Tour en dit nieuws de leiding van Alpecin een stukje minder dan voorheen.
  22 juli 2022
  Eenkhoorn weet ook dat hij als hij naar Alpecin gaat met VDP zit en dus geen eigen kans krijgt in de klassiekers. Ik denk zelfs dat een De Bondt en Vermeersch daar een stapje hoger zouden staan. Nog maar te zwijgen van Q.Hermans en SKA die worden genoemd. Bij Lotto is hij gewoon mede-kopman met Vermeersch en Campenaerts.
22 juli 2022
Sportief voor Eenkhoorn wellicht een goede stap, kan hij naar alle lust aanvallen etc. Daarentegen staat wel de mogelijke degradatie van Lotto, waardoor ze wellicht niet alle grote rondes zullen rijden en dan kan hij alsnog niet doen wat hij zo graag wil. Ik zie hem graag bij Jumbo blijven, al zullen zijn kansen daar een stuk minder zijn.
  22 juli 2022
  Heb hier ergens een interview gelezen dat Lotto mits degradatie wel gewoon de drie grote rondes gaat rijden. Ze zouden hun Wildcards mss wel opgeven in koersen die niet bij hun passen zoals Baskenland bv.
  22 juli 2022
  Voor komend jaar zullen ze die wildcards wel hebben, voor de jaren daarop zijn ze niet zeker.
  22 juli 2022
  Klopt maar ik heb het over volgend seizoen. Dan is het toch weer kijken. Stoppen er ploegen/sponsors. etc
22 juli 2022
Hoewel ik graag goede NL renners bij Jumbo zie is dit voor Eenkhoorn een hele goede/slimme stap. Heb genoten van hem in de Giro en zie hem in die rol bij Lotto Soudal helemaal tot wasdom komen.
22 juli 2022
Lijkt me een goede zet voor beide partijen, Eenkhoorn kan echt meerwaarde bieden voor deze ploeg en zijn kansen pakken.
22 juli 2022
Het is geen kwestie van kansen krijgen maar van kansen creëren en pakken. Dat is bij elk team het zelfde, echter ligt bij Lotto de lat lager dan bij Jumbo. Voor beide teams geld dat je in de finale van grote wedstrijden nog mee kan doen om de knikkers en niet als de echte finale begint weggereden wordt.
Lijkt me een goede match!
22 juli 2022
Het is mijn ploeg niet zo, maar Pascal zal er zeker meer kunnen doen wat hij graag wil.
Meer vrijheid, mindere begeleiding...
  Ik vraag me altijd af of die begeleiding bij een ploeg niet wordt overschat. Goede renners hebben vaak eigen trainer(s)/ experts die ze erbij betrekken. Het lijkt me dan meer te gaan om randvoorwaarden zoals (inspraak bij) materiaal en testen. Daarnaast lijkt me dat je begeleiding zelf kunt aanvullen waar je dat zelf nodig acht.
  22 juli 2022
  Kennis nemen ze mee. Als je zoals Eenkhoorn al jaren bij een ploeg rijdt die een bepaald systeem heeft dan neem je dat systeem gewoon mee naar de volgende ploeg. Qua faciliteiten en materiaal is er wss een verschil maar uiteindelijk kan je daar zelf ook in investeren natuurlijk.
  22 juli 2022
  "Meer vrijheid, mindere begeleiding". Dat vind ik een kreet die ik in andere debatten ook vaker zou verwachten.
  22 juli 2022
  Ja want met de huidige begeleiding stapelt Eenkhoorn de successen wel op zeg.
22 juli 2022
Als er nu 1 team is waar je niet wil zitten als je meer kansen wil in de kleinere, Belgische ééndagskoersen, dan is het wel Lotto. Daar is het, volkomen logisch ook, alle ballen op De Lie. Beetje de omgekeerde wereld daar, dus denk dat hij meer vrijheid zal krijgen net in de grotere ééndagskoersen, waar ze niet meteen een uitgesproken kopman hebben, maar waar Campenaerts, Wellens, Vermeersch,... gewoon in de koers zelf mogen uitmaken wie er het verste geraakt. Voor het overige natuurlijk wel prima match, vanuit beide perspectieven gezien.
22 juli 2022
Lekker een vrije rol bij een procontiploeg lijkt mij idd goed voor eenkhoorn.
22 juli 2022
nou nou, is die dan zo goed? nee toch.
  22 juli 2022
  Wel, veel beter dan wat er tot dusver uitkomt.
22 juli 2022
Niet bepaald de vedette die ze nodig hebben .
22 juli 2022
Verrassend. Dacht dat ie naar Alpecin zou gaan wat mi ook beter bij m past. Iets strakkere begeleiding maar voldoende kansen voor zichzelf. Wanty zou ook een mooie ploeg voor hem zijn trouwens. Kan ie profiteren als er gepokerd wordt met Bini
22 juli 2022
Het nieuwe B&B Carrefour. Ideale man voor Belgische rittenkoersjes en kan daar prima uit de voeten als klassieker man in het voorjaar
  22 juli 2022
  Pineau( algemeen manager van B&B) heeft gisteren in een interview gezegd dat Carrefour niet de nieuwe sponsor van B&B wordt…
22 juli 2022
Lachwekkend. Alleen maar om de Tour te rijden..
  22 juli 2022
  wat is daar dan lachwekkend aan?
  22 juli 2022
  Ik zou de renners die van team wisselen om een bepaalde koers te kunnen rijden geen eten willen geven. Dan ben ik Sint Vincentius

Reacties zijn gesloten.