Arjen Livyns (27) wordt eerste inkomende transfer voor Lotto-Dstny

Arjen Livyns (27) wordt eerste inkomende transfer voor Lotto-Dstny

© Cor Vos

dinsdag 5 juli 2022 om 07:00

Belofte Lennert Van Eetvelt stroomt door vanuit het opleidingsteam en een aantal bestaande contracten werd intussen verlengd. Maar van inkomende transfers was tot vandaag geen sprake bij Lotto Soudal, straks Lotto Dstny. Daar komt nu verandering in met het aantrekken van Arjen Livyns. De 27-jarige West-Vlaming komt over van Bingoal-Pauwels Sauces WB.

Arjen Livyns is een laatbloeier. Via een aantal continentale teams, waaronder Veranda’s Willems, Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en BEAT Cycling belandde hij in 2018 bij ProTeam Veranda’s Willems-Crelan dat een jaar later Roompot-Charles werd. Sinds 2020 maakt hij deel uit van Bingoal-Pauwels Sauces WB, het team van manager Christophe Brandt.

Vooral vorig jaar reed Livyns zich een paar keer in de kijker in de voorjaarsklassiekers. Dit jaar bevestigde hij met ereplaatsen in Gent-Wevelgem en Brussels Cycling Classic. Los van de kasseiklassiekers kan hij ook als lichtgewicht in de Ardennenklassiekers worden ingezet.

Geen dure toppers
Volgens onze bronnen is er voorlopig sprake van een mondelinge overeenkomst met het team van manager John Lelangue en mag hij spoedig zijn handtekening zetten onder een tweejaarscontract. Lelangue, die eerder al vertelde dat ondanks het vertrek van Tim Wellens en het stoppen van Philippe Gilbert niet meteen mikt op het aantrekken van dure toppers. De manager heeft naar eigen zeggen vooral veel vertrouwen in eigen jeugd.

Dit artikel delen:

14 Reacties

platteprijs 5 juli 2022 om 07:35

Dat is het mooie van het Belgische wielrennen, laatbloeiers als Livyns maken ook nog een kans om door te breken. Was Livyns Nederlander geweest, dan had hij nu enkel zondags een rondje gereden met zijn vrienden en was hij mogelijk ook lid van dit forum geweest.

0
harryjohan71 5 juli 2022 om 07:42

@Platteprijs Elmar Reinders is volgend jaar ook weer WT. Als je goed bent, kom je vanzelf bovendrijven.

0
Geerkos 5 juli 2022 om 07:44

Sjoerd Bax en Jan Maas waren vorig jaar natuurlijk ook geen Nederlanders…..

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 5 juli 2022 om 08:57

Klopy harry een geer. Waar PP op doelt is denk ik de gat tussen conti en wt. In NL zijn geen proconti ploegen. Daardoor is het voor velen toch moeilijker om de tussenstap te zetten. Dat moet dan in buitenlandse dienst. Moet je wel willen.

0
Maillot à Pois 5 juli 2022 om 09:34
Quote:
Elmar Reinders is volgend jaar ook weer WT

In het geval van Reinders moet je eigenlijk zeggen ‘eindelijk voor het eerst WT’. Met zijn mogelijkheden is het opvallend dat hij pas op zijn dertigste de stap kan zetten.
Reinders, Maas en Bax zijn voorbeelden dat het wel kan, maar als Belgische of Franse renner zijn er toch meer kansen (misschien zelfs té veel?).
’t kan bijna niet anders dan dat er in het Nederlandse conti-circuit heel wat renners rondrijden die zonder problemen zouden meedraaien in een ProContinentaal team als Bingoal of SportVlaanderen en van daar uit misschien een stap richting WT te zetten.

0
JensVdB 5 juli 2022 om 09:43

Voor Reinders is het nog niet zeker dat hij volgend jaar in de WT gaat rijden want BEX kan ook nog altijd degraderen

0
harryjohan71 5 juli 2022 om 10:07

@JensVdB Dan is het voor Livyns ook niet zeker.

0
Thoin 5 juli 2022 om 07:39

Leuke renner, tipte hem twee jaar geleden al na zijn sterke RVV. Nu er kan veel beweging zijn binnen Lotto: Vervloesem, Verschaeve, Barbero, Conca, Holmes en Kluge zijn allemaal einde contract. Wellens weg en Gilbert stopt.

0
Kopinkas 5 juli 2022 om 08:20

De Gendt heeft wel net verlengd voor twee jaar. Niet de drie jaar waar hij voor z'n Stelvio droom op gehoopt had (maar hij breit er misschien nog een geriatrisch jaartje bij Israel aan achteraf)

0
Adorni 5 juli 2022 om 12:34

Er zijn nog een aantal renners met aflopend contract: Vanhoucke, Moniquet, Vanrensburg,… denk ik.

0
Thoin 5 juli 2022 om 17:59

Moniquet zou verlengd hebben en de andere twee hebben samen met Kron een voorstel op zak.

0
Wheely 5 juli 2022 om 08:05

Dan zullen ze hem wel omdopen tot Lvyns.

0
Kopinkas 5 juli 2022 om 08:18

Haha, taalspelletjes bij Lotto-Dstny…
Die andere aankoop leent zich daar ook uitstekend toe: Lennert Van Eetvelt, perfect voor ‘La Disparition’ (vertaald als ‘ ’t Manco’) van Georges Pérec

Los van alle taalspelletjes, lijkt Lotto me – ondanks Lelangue – toch weer op de goeie weg.

0
ivo001 5 juli 2022 om 10:34

Lotto dee-es-thee-en-ie?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone