Lotto Dstny trekt twee klimmers aan

Lotto Dstny trekt twee klimmers aan

Johannes Adamietz - foto: Cor Vos

woensdag 23 november 2022 om 10:00

Lotto Dstny heeft zich versterkt met twee klimmers. De ervaren Argentijn Eduardo Sepúlveda komt over van Drone Hopper-Androni Giocattoli, terwijl de Duitser Johannes Adamietz debuteert als prof. Hij maakt de transfer vanaf het continentale Saris Rouvy Sauerland. Verschillende bronnen melden het als done deal aan WielerFlits.

De 31-jarige Sepúlveda heeft een verdienstelijk seizoen achter de rug bij Gianni Savio. De Argentijnse klimmer won een rit in de Ronde van Turkije en werd er derde in het eindklassement. Onlangs werd hij ook nog zevende in de Tour de Langkawi. Hij begon in 2013 zijn carrière bij Bretagne-Séché Environnement, de ploeg die we tegenwoordig kennen als Arkéa Samsic.

In 2018 verruilde hij de Franse ploeg voor drie jaar op WorldTour-niveau bij Movistar. Daar werd zijn contract na 2020 niet verlengd en toen kwam hij bij Androni Giocattoli terecht. De Italiaanse ploeg heeft het moeilijk – de Spaanse hoofdsponsor heeft betalingsproblemen – en Savio zinspeelde in de media hardop over een overbrugjaar als Continental-formatie. Onlangs startte Sepúlveda een zoektocht.

Sepúlveda won dit jaar nog de koninginnenrit in de Ronde van Turkije – foto: Cor Vos

Duits talentje
De 24-jarige Adamietz zal dan minder belletjes doen rinkelen. Logisch ook, want de Duitser is een onbeschreven blad. Hij rijdt sinds 2017 op Continental-niveau, maar uitschieters kende hij als junior en belofte niet. Dit jaar kende hij vooral een sterk jaar in het nationale Duitse circuit, met dichte ereplaatsen in de zware Rad am Ring (derde), de Sauerländer Bergpreis (tweede) en de Kreichgau-Radrennen (vierde).

Adamietz werd ook vierde in de nationale Zwitserse klimklassieker Gippinger Radsporttage. Hij vestigde echter in de Sibiu Cycling Tour (UCI 2.1) pas de aandacht op zich. De Duitser werd zevende in het eindklassement, maar wel te midden van WorldTour- en ProTeam-profs. Giovanni Aleotti (BORA-hansgrohe) won dat rondje, voor Harm Vanhoucke, Cian Uijtdebroeks, Stefan de Bod, Gijs Leemreize en toptalent Andrea Piccolo.


Dit artikel delen:

13 Reacties

lemmens 23 november 2022 om 10:35

Vreemde transfers weer. Ik verwacht er niet veel van.

3
Thoin 23 november 2022 om 11:02

Goh als Sepulveda in koersen alla Sibiu, Turkije etc. scoort is het een goeie transfer. Adamietz kan vervolgens in het rijtje Holmes, Conca, Malecki,

0
Adorni 23 november 2022 om 11:32

Heel vreemde transfers. De meer ervaren Belgische klimmers uit de ploeg vertrekken en in de plaats komen deze 2 om de hoop te vullen.
Adamietz klinkt alsof Duitstalige manager van Adam Yates naar Lotto belde om te vragen of ze nog een plaatsje hadden.
Van De Wouwer zegt over Sepulveda dat hij gewend is om voor een kopman te werken, klinkt prima, enkel: Lotto heeft geen kopmannen voor het gebergte.

0
Dikke Vrouw 23 november 2022 om 11:40

Nou alsje niet oplet gaat die sepulveda gelijk een stukje met de auto

0
zietemgaan 23 november 2022 om 11:46

Het positieve is dat ze zich niet neerleggen bij een pc bestaan met enkel maar een 2O-tal renners. vraag is wat er verder met Janse Van Rensburg gaat gebeuren?
Dat Lotto geen kopmannen heeft anders dan Ewan en De Lie voor de sprint en de klassiekers: akkoord: maar ze blijven de jonge garde ondersteunen en iemand daarvan moet zich wel kunnen ontwikkelen à la de Lie.
Ik vertrouw het wel.

0
Dikke Vrouw 23 november 2022 om 12:05

Op wielerflits las ik al dat janse m niet verlengt dacht ik ..

0
zietemgaan 23 november 2022 om 12:19

waar zou die dan nog een kans maken?

0
Thoin 23 november 2022 om 13:07

Janse Van Rensburg stopt met wegwielrennen. Heeft hij zelf bekend gemaakt op Twitter. Stond hier een week geleden denk ik ook op.

0
Dikke Vrouw 23 november 2022 om 13:30

Wat thion zegt

0
Steven_E 23 november 2022 om 12:44

Altijd grappig als Adamietz & Adam Yates samen aan de start staan in een koers (wat nu wel wat vaker zal gebeuren)

0
Samamba 23 november 2022 om 13:38

Sepulveda voor 1 jaartje lijkt me niets mis mee gezien het gebrek aan klimmers in die ploeg, maar die Adamietz lijkt wel een vreemde.

Lijkt me duidelijk dat er toch minder geld binnenkomt door die degradatie. Gilbert + Wellens weg en niemand duur in de plaats. Wel heel wat extra geld richting De Lie waarschijnlijk, maar dan nog.

0
Shinzawai 23 november 2022 om 11:22

Ik geloof hier niet echt in, ze hadden beter kunnen proberen om Cras en Vanhoucke te behouden.

-1
Samamba 23 november 2022 om 13:36

Waarom gaat iedereen er altijd vanuit dat ze die jongens niet hebben proberen houden? Beiden hebben gewoon een aanbieding van Lotto gekregen hoor.

1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone