Lobato wil vechten voor zijn plek: “Laten zien dat ik in de WorldTour hoor”

Lobato wil vechten voor zijn plek: “Laten zien dat ik in de WorldTour hoor”

foto: Sirotti

woensdag 28 november 2018 om 12:34

Juan José Lobato had meerdere aanbiedingen om in 2019 voor een andere ploeg te rijden, maar hij blijft Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini trouw. “Tien- of vijftienduizend euro maakt niet meer het verschil. En ik wilde blijven omdat deze ploeg in mij geloofde toen niemand dat meer deed”, zegt hij in gesprek met het Italiaanse Cicloweb

Iets minder dan een jaar geleden kwam de slaapmiddelen-affaire van LottoNL-Jumbo aan het licht, waarbij Lobato, Pascal Eenkhoorn en Antwan Tolhoek betrokken waren. De laatste twee kregen een interne schorsing en een ferme waarschuwing, terwijl Lobato en de Nederlandse ploeg na onderling overleg uit elkaar gingen. Daarmee zakte de snelle Spanjaard af van het WorldTour-niveau naar een ProContinental-formatie. Voor zijn Italiaanse ploeg won hij in het najaar de Coppa Sabatini.

In 2019 wil Lobato zich weer veelvuldig laten zien, nu zijn slapeloze nachten tot de verleden tijd behoren. “Ik wil vooral de vorm terugkrijgen die ik twee jaar geleden had in mijn laatste jaar bij Movistar”, ambieert de sprinter. “Als ik een winter zonder problemen heb, ben ik ervan overtuigd dat ik het niveau heb om met de beste renners uit de WorldTour te wedijveren. Ik wil ook bewijzen dat ik op dat niveau thuishoor, want ik ben er niet weggegaan hoe ik wilde. Ik heb nog unfinished business.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 28 november 2018 om 12:43

‘Nippo-Vini Fantini-Ovini!’

Team dat op een yell van Ceasar-allure rekenen kan !

josi 28 november 2018 om 14:49
Quote:
…nu zijn slapeloze nachten tot de verleden tijd behoren

Heeft hij dan niks geleerd?

Headlines

Populair

Materiaalzone