Lindeman: ”Hoop op veel wind en een beetje regen”
zaterdag 15 maart 2014 om 10:58

Lindeman: ”Hoop op veel wind en een beetje regen”

Bert-Jan Lindeman

foto: Sirotti

Bert-Jan Lindeman stapt vandaag met veel ambitie op de fiets voor de Ronde van Drenthe. De in Emmen geboren renner rijdt dit weekend twee thuiswedstrijden, daar hij als junior uitkwam voor De Peddelaars uit Hoogeveen. Die plaats is vandaag start- en finishplaats voor de 1.1-koers. Naast Kenny van Hummel (evenals Coen Vermeltfoort en Martijn Maaskant) is ook Lindeman als winnaar terug te vinden op de erelijst van deze Drentse koers. ”Het is leuk om hier terug te keren om opnieuw te kunnen winnen”, vertelt de renner van het Rabobank Developement Team tijdens de ploegenpresentatie aan WielerFlits.

De 24-jarige coureur bekroonde in 2012 als neo-prof een sterke wedstrijd met winst in het Drentse land. Vandaag zal hij met een ietwat andere rol vertrekken nu hij – gezien zijn leeftijd klinkt het misschien wat raar – ‘nestor’ van de ploeg is. ”Ik vind het mooi om met deze jonge talenten te werken en dat ik ze een beetje mag sturen”, legt Lindeman uit. ”Net zoals vandaag. De fouten die ik in het verleden bij KrolStone heb gemaakt, door veel te wild over de keienstroken te rijden bijvoorbeeld. Daar kan ik de jongens nu voor waarschuwen en voor behoeden, dat ze gewoon rustig op hun plek moeten blijven zitten. Dat vind ik heel mooi om te doen.”

Lindeman maakt de laatste weken een goede indruk. In de Ruta del Sol verbaasde hij ook zichzelf door met de besten mee omhoog te gaan en vorige week bracht hij de Ster van Zwolle (1.2) nog op zijn naam. Lindeman heeft er dan ook zin in: ”Ik ken het parcours op mijn duimpje, het gaat een mooie wedstrijd worden. Ik hoop dat we in de finale met een groepje weg kunnen komen op de VAM-berg. Toen ik hier de laatste keer won, kwamen we ook steeds met een groepje vooruit op de ‘VAM’. Het is zeker mogelijk om daar weg te rijden en zo’n soort scenario zou voor mij ideaal zijn.”

”Ik hoop dat er veel wind staat, met een beetje regen erbij. Dan dicht ik mezelf goede kansen toe en denk ik dat ik in de finale mee kan. Je moet natuurlijk eerst zien hoe de koers loopt. Je kan namelijk nooit van te voren zeggen dat je ergens gaat winnen. Zo ben ik ook niet. Maar ik sta hier wel met heel veel ambitie aan de start. Ik ga naar elke koers om te winnen, zeker hier”, klinkt Lindeman strijdvaardig.

RIDE Magazine