Leonardo Basso draait warm bij Trek-Segafredo
Foto: Team Brilla
Youri IJnsen donderdag 14 januari 2016 om 11:31

Leonardo Basso draait warm bij Trek-Segafredo

Leonardo Basso gaat eind deze maand met Trek-Segafredo mee op trainingskamp naar Mallorca. De 22-jarige Italiaan was in het najaar al stagiair bij de ploeg van Luca Guercilena, maar mag zich nu ook voorbereiden op het nieuwe seizoen bij de Amerikaanse ploeg.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Blij met vertrouwen
Een transfer naar de WorldTour-formatie, die komend seizoen 25 renners onder contract heeft, is volgens Basso’s huidige ploeg Brilla op handen. “Na het vertrouwen dat ik vorig jaar kreeg, ben ik blij om nogmaals ervaring op te doen tijdens het trainingskamp op Mallorca. Het zal me helpen om me beter voor te bereiden op het U23-seizoen. Mijn doel is om specifieke trainingen naar het voorbeeld van gevestigde sterren als Fabian Cancellara te doen, om zo mijn conditie te verbeteren”, vertelt de jongeling zelf. Basso werd in dienst van Trek Factory Racing tiende in de Tour of Hainan (2.HC).

 
10 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2016
Familie van?
14 januari 2016
Goeie vraag, volgens mij is het niet echt een groots aanstormend talent ofzo wat dit bericht van een 22 jarige Italiaan interessant maakt. Nah oké dan het is een nieuwe aanwinst van Trek :)
14 januari 2016
Misschien toch interessant om dit in het artikel te vermelden, want die vraagt gaat iedereen die dit leest zich natuurlijk meteen stellen.
14 januari 2016
En Moser ? Ja toch ? En Battaglin ? Nee toch ?
14 januari 2016
Ik heb het Internet een beetje afgezocht maar ik kan zo snel niets vinden over een eventuele familieband tussen Leonardo en Ivan.
14 januari 2016
Volgens mij is het geen familie. Moser dan weer wel (neef van), en Battaglin een klein beetje (verre neef van).
14 januari 2016
Ja bij Moser werd het in het begin wel gemeld nu weet iedereen het wel. Bij Leonardo is het vooralsnog een groot vraagteken, mijn google actie leverde ook niet veel op.
14 januari 2016
Volgens mij is de naam Basso in Italië een soort Jansen. Dus zal wel niet. :)
15 januari 2016
Moser is dan ook een heuse fietsdynastie natuurlijk.
15 januari 2016
Misschien familie van Marino Basso?

Reacties zijn gesloten.