Lefevere over sponsorsituatie: “Niemand hoeft zich zorgen te maken”

zaterdag 22 mei 2021 om 12:15
Lefevere over sponsorsituatie: “Niemand hoeft zich zorgen te maken”

foto: Cor Vos

Op de eerste rustdag van de Giro d’Italia kondigde Deceuninck-Quick-Step aan dat Quick-Step Floors zich voor nog eens zes jaar aan de ploeg had verbonden. Op dezelfde dag werd bekend dat Deceuninck niet meegaat in de verhoging van het sponsorbudget, die door manager Patrick Lefevere wordt gevraagd.

Volgens Lefevere heeft hij echter geen probleem. “Ik las in de krant dat ik ‘hoog spel speel’ door nu al de contracten van Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen te verlengen, maar niemand hoeft zich zorgen te maken”, schrijft de ploegmanager in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad.

“Sporteconoom Wim Lagae heeft het deze week juist geanalyseerd: drie jaar geleden zaten we in de shit en waren we ontzettend blij dat we Deceuninck vonden. Onze onderhandelingspositie is nu aanzienlijk sterker. We praten met verschillende partijen en zullen daar op het juiste moment over communiceren”, aldus Lefevere.

Onderhandelingspositie
Lagae liet deze week aan Sporza weten minder verrast te zijn door het vertrek van Deceuninck, net nu de ‘vette jaren’ met Remco Evenepoel er lijken aan te komen. “In 2018 zat Lefevere in een moeilijke onderhandelingspositie, tegen de deadline. De macht in de onderhandelingen lag toen bij Deceuninck. Dat zat in een zetel en Lefevere zat in het defensief.”

Door de stijgende populariteit van de koers was de onderhandelingsmacht nu verschoven naar Lefevere. “Daarnaast zitten we nu met het fenomeen Evenepoel ook in een ander verhaal, waar drie jaar geleden nog geen sprake van was. De vraagprijs van Lefevere zal dus gevoelig hoger geweest zijn dan in 2018”, aldus de sporteconoom.

“Budgettair zitten we niet in de categorie van INEOS Grenadiers, maar dat hoeft ook niet”, gaat Lefevere verder. “Zij hebben veertig miljoen, wij misschien wat meer dan de helft. Soms is dat vechten met een luchtdrukpistool tegen een bazooka, maar dat wil niet zeggen dat je bij voorbaat verliest. In deze Giro is INEOS voor ons zelfs een goede bondgenoot geweest.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Cintu 22 mei 2021 om 12:35

“Alles wat je zegt ben je zelf” zegt de kinderwijsheid.

RidderSchwobin 22 mei 2021 om 12:36

Zal Lefevre die 6 jaar ook nog uitdienen? Ik had de fusie tussen de Roodhooftjes en Lefevre eigenlijk wel al wat eerder verwacht.

Cintu 22 mei 2021 om 13:36

Ik denk dat hij graag eens een grote ronde wil winnen met 1 van zijn renners. Dat is hem tot noch toe nooit gelukt.
Als dat lukt in de komende jaren zou het mij niet verbazen dat hij die 6 jaar niet meer uit doet.

Turtlehead 22 mei 2021 om 13:17

Nou, ik ben helemaal gerustgesteld! Wat een opluchting, zo’n bericht :)

Steven_E 22 mei 2021 om 13:20

Bedankt voor jouw bericht. Nu ben ik helemaal opgelucht dat jij opgelucht bent. Ik maakte me even zorgen, maar onnodig zo blijkt. Dus nogmaals echt bedankt om dit even met ons te delen.

Thijs E 22 mei 2021 om 13:23

Ik ben gerustgesteld dat het geklaag over te weinig geld voor de komende 6 jaar is opgelost.

Misschien wat meer dan 20 miljoen en een miljardair als eigenaar…daar kun je wel een betere ploeg van bij elkaar sprokkelen dan het equivalent van een luchtdrukpistool.

Dzjof 22 mei 2021 om 13:48

Wat een circus, rare vent.

Gilberto 22 mei 2021 om 15:57

Wat vind je zo raar ?

Emergo 22 mei 2021 om 14:42

Don’t worry Pat, I wont.

CechRepublic 22 mei 2021 om 18:50

Gelukkig maar. Kon nauwelijks nog slapen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair