Katusha: ”Rodriguez start hoe dan ook in Luik-Bastenaken-Luik”
donderdag 24 april 2014 om 11:40

Katusha: ”Rodriguez start hoe dan ook in Luik-Bastenaken-Luik”

Joaquim Rodriguez

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez staat zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Normaal gesproken bestaan daar geen twijfels over, ware het niet dat Purito de afgelopen vier dagen twee keer tegen de grond ging. Zowel in de Amstel Gold Race, als tijdens de Waalse Pijl kuste hij het asfalt. ”De val van gisteren viel mee. Het is 100% zeker dat hij aanstaande zondag start in Luik-Bastenaken-Luik”, meldt Katusha aan WielerFlits.

Rodriguez werd vorig jaar nog tweede in La Doyenne, achter de Ierse winnaar Daniel Martin. Of hij daar zondag toe in staat is, is dus nog maar de vraag. ”Hij is alleen wel bijna op exact dezelfde plek gevallen als zondag tijdens de Amstel Gold Race”, legt Katusha-persman Philippe Maertens uit. ”Dat is natuurlijk pijnlijk, maar het heeft geen gevolgen voor komende zondag.” Ook voor de Giro d’Italia heeft het geen consequenties. De Spanjaard trekt namelijk als kopman voor de Russische ploeg naar Italië en gaat daar opzoek naar zijn eerste eindzege in een grote ronde.

”Het viel hem gisteren (Rodriguez, red.) meer tegen dan dat hij verwacht had. Dat had volgens hemzelf ook te maken met het feit dat het vanuit de start nooit rustig aan is gegaan. Volgens mij haalden ze in het eerste wedstrijduur bijna een gemiddelde van vijftig kilometer per uur. Het tweede uur was ook verschrikkelijk snel. Zijn lichaam heeft dus niet de tijd gekregen om een beetje in het ritme te komen. Toch is er geen reden tot paniek, want hij rijdt zondag gewoon. Het kan namelijk alleen maar beter worden.” Rodriguez werd tijdens de Waalse Pijl gisteren zeventigste, op iets meer dan vier minuten van zijn aartsrivaal en winnaar Alejandro Valverde.

Woensdag waren er na de Belgische klassieker echter twijfels bij ploegleider José Azevedo: ”We denken dat hij in orde is voor zondag. Maar het helpt natuurlijk niet dat het bovenste gedeelte van zijn lijf opnieuw een harde klap heeft gehad. Dit incident is niet fijn voor iemand die een korte tijd geleden ook al een harde valpartij meemaakte. We kunnen alleen maar het beste hopen”, vertelde de Portugees aan Cyclingnews. Aan die twijfels maakt Rodriguez nu zelf een einde: hij verschijnt zondag in Luik ‘gewoon’ aan de start voor de Waalse klassieker.

RIDE Magazine