Jordi Meeus tekent profcontract bij BORA-hansgrohe
Jordi Meeus (midden) - foto: Petros Gkotsis
dinsdag 8 september 2020 om 15:06

Jordi Meeus tekent profcontract bij BORA-hansgrohe

Jordi Meeus is de derde renner die eind dit seizoen overstapt van SEG Racing Academy naar de profs. De 22-jarige Belg had voorstellen van Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal-Wallonnie Bruxelles op zak, maar goed ingelichte bronnen vertrouwen WielerFlits toe dat BORA-hansgrohe per 1 januari 2021 zijn nieuwe werkgever wordt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Lommelnaar tekent als neoprof een contract voor twee seizoenen bij de Duitse WorldTour-formatie. De interesse voor Meeus raakte in een stroomversnelling na diens ritzeges in de Czech Cycling Tour (2.1) begin augustus. De BORA-hansgrohe ploegleiding was aanwezig en zag met eigen ogen hoe de sterke Belg tot tweemaal toe het sprintersgild – inclusief Belgisch kampioen Tim Merlier – vloerde. Meeus won afgelopen week ook een etappe in de Giro d’Italia U23, een van de belangrijkste wedstrijden uit het beloftencircuit.

Hoewel Meeus beschikt over snelle benen, is hij niet een pure sprinter. Hij komt het beste tot zijn recht in Vlaamse klassiekers en kan daarnaast nog rekenen op een sterk eindschot. In 2018 won hij al de Gooikse Pijl (1.1), zijn eerste profzege. Meeus is daarmee de derde renner van opleidingsploeg SEG Racing die komend jaar overstapt naar de profs. Thymen Arensman (Team Sunweb) en David Dekker (Jumbo-Visma) gingen hem voor.

Meeus wint twee keer in Tsjechië – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 september 2020 15:33
Sprintaantrekker en helper voor Sagan?
8 september 2020 18:02
Was volgens mij een ideale tweede sprinter geweest achter Caleb bij Lotto-Soudal maar kennelijk heeft men daar andere prioriteiten.
    8 september 2020 18:08
    Lotto-Soudal lijkt er alles aan te doen om Belgen als knecht te gebruiken voor buitenlandse renners. Echt bizar, die ploeg wordt deels gesponsord door de overheid. Dan mag je toch een focus op Belgische renners verwachten.
    8 september 2020 18:52
    Klopt, maar bij DQS knechten alle Belgen toch ook voor buitenlanders? Buiten Evenepoel dan.
    8 september 2020 20:30
    DQS wordt niet gefinancierd door overheidsgeld. Tamelijk groot verschil...

    Met Gilbert en Boonen hebben ze ook veel mooie wedstrijden gewonnen natuurlijk. En nu met Evenepoel. Yves Lampaert mag ook altijd zijn eigen kansen gaan in de klassiekers, maar is niet echt een winnaar.
    8 september 2020 21:50
    Bij Lotto rijden Gilbert, Wellens en De Gendt genoeg voor eigen rekening, en bij Deceuninck zijn Evenepoel en Lampaert toch ook vaak genoeg kopman.

    Vroeger liet Lotto Roelandts inderdaad de sprint aantrekken voor Greipel, maar Roelandts was dan ook niet echt ene topsprinter.

Reacties zijn gesloten.