Jordi Meeus tekent profcontract bij BORA-hansgrohe

Jordi Meeus tekent profcontract bij BORA-hansgrohe

Jordi Meeus (midden) - foto: Petros Gkotsis

Door Nico Dick & Youri IJnsen
dinsdag 8 september 2020 om 15:06

Jordi Meeus is de derde renner die eind dit seizoen overstapt van SEG Racing Academy naar de profs. De 22-jarige Belg had voorstellen van Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal-Wallonnie Bruxelles op zak, maar goed ingelichte bronnen vertrouwen WielerFlits toe dat BORA-hansgrohe per 1 januari 2021 zijn nieuwe werkgever wordt.

De Lommelnaar tekent als neoprof een contract voor twee seizoenen bij de Duitse WorldTour-formatie. De interesse voor Meeus raakte in een stroomversnelling na diens ritzeges in de Czech Cycling Tour (2.1) begin augustus. De BORA-hansgrohe ploegleiding was aanwezig en zag met eigen ogen hoe de sterke Belg tot tweemaal toe het sprintersgild – inclusief Belgisch kampioen Tim Merlier – vloerde. Meeus won afgelopen week ook een etappe in de Giro d’Italia U23, een van de belangrijkste wedstrijden uit het beloftencircuit.

Hoewel Meeus beschikt over snelle benen, is hij niet een pure sprinter. Hij komt het beste tot zijn recht in Vlaamse klassiekers en kan daarnaast nog rekenen op een sterk eindschot. In 2018 won hij al de Gooikse Pijl (1.1), zijn eerste profzege. Meeus is daarmee de derde renner van opleidingsploeg SEG Racing die komend jaar overstapt naar de profs. Thymen Arensman (Team Sunweb) en David Dekker (Jumbo-Visma) gingen hem voor.

Meeus wint twee keer in Tsjechië – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Rhohan 8 september 2020 om 15:33

Sprintaantrekker en helper voor Sagan?

0
lander luypaert 8 september 2020 om 16:09

Sagan de sprint aantrekker natuurlijk. :D

0
Murcia 8 september 2020 om 18:02

Was volgens mij een ideale tweede sprinter geweest achter Caleb bij Lotto-Soudal maar kennelijk heeft men daar andere prioriteiten.

0
Hollow Knight 8 september 2020 om 18:08

Lotto-Soudal lijkt er alles aan te doen om Belgen als knecht te gebruiken voor buitenlandse renners. Echt bizar, die ploeg wordt deels gesponsord door de overheid. Dan mag je toch een focus op Belgische renners verwachten.

0
lander luypaert 8 september 2020 om 18:52

Klopt, maar bij DQS knechten alle Belgen toch ook voor buitenlanders? Buiten Evenepoel dan.

0
Hollow Knight 8 september 2020 om 20:30

DQS wordt niet gefinancierd door overheidsgeld. Tamelijk groot verschil…

Met Gilbert en Boonen hebben ze ook veel mooie wedstrijden gewonnen natuurlijk. En nu met Evenepoel. Yves Lampaert mag ook altijd zijn eigen kansen gaan in de klassiekers, maar is niet echt een winnaar.

0
Kannibaal van Schepdaal 8 september 2020 om 21:50

Bij Lotto rijden Gilbert, Wellens en De Gendt genoeg voor eigen rekening, en bij Deceuninck zijn Evenepoel en Lampaert toch ook vaak genoeg kopman.

Vroeger liet Lotto Roelandts inderdaad de sprint aantrekken voor Greipel, maar Roelandts was dan ook niet echt ene topsprinter.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone