Jordi Meeus bezorgt SEG Racing Academy zege in Czech Cycling Tour

vrijdag 7 augustus 2020 om 17:14
Jordi Meeus bezorgt SEG Racing Academy zege in Czech Cycling Tour

foto: Cor Vos (archief)

Jordi Meeus heeft SEG Racing Academy een prestigieuze zege geschonken. De rappe Belg won in de Czech Cycling Tour voor zijn landgenoot Tim Merlier. De beloftevolle Duitser Max Kanter finishte als derde.

Na de klinkende zege in de openingsploegentijdrit van Mitchelton-Scott droeg Luke Durbridge de leiderstrui in de eerste rit-in-lijn van Prostějov naar Uničov. Onderweg stonden er maar liefst vijf tussensprints en drie gecategoriseerde klimmetjes gepland, maar de etappe leek te eindigen in een sprint tussen de snelste renners in deze Czech Cycling Tour. De drie plaatselijke rondes waren namelijk niet al te lastig.

Koen Bouwman, Matteo Fabbro en Yannik Achterberg reden de hele dag voorop in de hoop de sprintersploegen te verrassen. De voorsprong van de drie avonturiers liep op tot bijna vier minuten, maar in het peloton reden Edoardo Affini en Jack Bauer namens leider Durbridge zo hard mogelijk op kop. Hierdoor werd de voorsprong van de koplopers niet al te groot.

Met nog iets minder dan twintig kilometer te gaan werden de koplopers ingerekend door het peloton. Het was wachten op een massasprint en die kwam er ook in Uničov. De nog altijd maar 22-jarige Meeus reed de snelste sprint en versloeg Merlier en Kanter. Olav Kooij eindigde namens Jumbo-Visma als vierde. Luke Durbridge blijft in het bezit van de leiderstrui.

Dit artikel delen:

21 Reacties

Hollow Knight 7 augustus 2020 om 17:18

De Tim Merlier hype kan ook weer even de koelkast in.

Samen met Campenaerts de meest overschatte Belgische renner.

Elvs 7 augustus 2020 om 17:20

Wordt gewoon tweede maar oké

Hollow Knight 7 augustus 2020 om 17:23

Hij wordt door sommigen in België (*kuch* Wuyts *kuch*) al aanzien als een top spurter, maar verliest hier gewoon van een CT renner.

Elvs 7 augustus 2020 om 17:29

Wuyts vindt elke Belgische renner een wereldtopper. Dat noem ik geen hype ;)

assen 7 augustus 2020 om 17:33

Meeus is gewoon 1 van de beste sprinters van de wereld.

JoMi 7 augustus 2020 om 20:02

De laatste 300 meter van de sprint gezien? Moet je doen! Je bent wel snel om iemand de grond in te boren op basis van een resultaat. En los daarvan is Jordi Meeus uiteraard een sterke renner.

Federstrong 7 augustus 2020 om 23:48

@HollowKhead: wat betreft Wuyts ben ik ook geen fan. Maar hoe jij hier weer simpel oordeelt over 2 renners….Merlier is 1 van de snelste sprinters en Campenaerts 1 van de beste tijdrijders. Misschien kun je ook zoals geopperd kijken naar de beelden.
Tevens is Meeus ook een sprint talent.

Hollow Knight 8 augustus 2020 om 00:28

Je rijdt niet voor een continentale ploeg op je 22e als je een groot talent bent… Als Tim Merlier zo'n goede spurter is, had hij hier met sprekend gemak moeten winnen.

Maar dat deed hij niet.

Wat Campenaerts betreft… Zesde in de tijdrit van Parijs-Nice in een wel heel zwak deelnemersveld (qua tijdrijden). Alle toppers ontbraken en nog eindigen er 5 renners boven hem!

Ik kijk nu al uit naar de pandoering die hij gaat krijgen op het BK tijdrijden.

Chippen 8 augustus 2020 om 02:20

kijk eens aan. je stelt niet veel voor als je op je 22e nog op CT niveau rijdt, je bent de meest overschatte omdat je eens 6e eindigt in een tijdrit of eens door een CT-renner wordt geklopt. ik zou het zwakke argumenten noemen, maar daar kunnen ze niet eens aan raken

Baik-Baik 7 augustus 2020 om 17:35

Het zou leuk zijn als België weer wat goede Belgische sprinters krijgt.

Hollow Knight 7 augustus 2020 om 17:42

Bwa, van spurters ben ik nooit echt fan, of ze moeten ook nog iets anders kunnen (zoals Boonen).

Ik denk dat Wout van Aert momenteel de beste Belgische spurter is.

Ik weet dat Merlier hem meestal klopte in de spurt op training, maar dat wil ik nu nog wel eens zien.

Bob 7 augustus 2020 om 17:48

Jordi Wie?

Verweggistan 7 augustus 2020 om 17:51

Snelste tijd op t Kopje was geen toeval :)

Murcia 7 augustus 2020 om 19:24

Mooie overwinning, België kan zeker nog wel een goede sprinter gebruiken. Ik mag toch hopen dat Lelangue hem in zijn boekje heeft staan. Lotto-Soudal hoeft niet elk belgisch talent naar DQS te laten gaan.

Cochise 7 augustus 2020 om 22:33

Als Evenepoel “de Remco” nog wat wil meer oefenen zal hij wel eens wat massasprints meedoen (en uiteraard winnen).

Verder hoop ik dat er eerst eens wat Belgisch klimtalent doorbreekt. Belangrijker dan de zoveelste hardrijder, sprinter of erger nog “kasseispecialist”. Wat dat betreft zijn ze in de Tour de Savoie wel leuk bezig.

Kannibaal van Schepdaal 7 augustus 2020 om 19:38

Die Olav Kooij ga ik toch in de gaten houden hoor. 18 jaar, jongens.

maklukzat 7 augustus 2020 om 20:37

Gaat als een speer. Vorig jaar nog junior en nu al 4e tussen de profs.

ewoedski 7 augustus 2020 om 22:44

Waarom sprintte David Dekker niet mee of trok die de sprint voor hem aan?

S. Morgenstern 7 augustus 2020 om 23:00

Het verslag van de ploeg stelt dat ze vanochtend al de kaart van Meeus hebben getrokken en de ploeg hem uitstekend heeft gebracht.

ewoedski 8 augustus 2020 om 08:05

Oke ze hebben ook beiden een goede sprint in de benen zo te zien. Mooi voor de belgen dat ze ook een sprinttalent hebben. Is ook al 22 en zal wel een stap hogerop moeten volgend jaar.

user5697 8 augustus 2020 om 12:18

Wat een verzuurde reacties weer….. Dit forum wemelt van domme, gefrustreerde volgers. Dat iemand geklopt wordt in de spurt, is toch de normaalste zaak van de wereld. Er is steeds iemand winnaar, een tweede, een….. Proficiat aan de winnaar, en voor de geklopten : hopelijk volgende maal meer succes. Dat is de spirit.
Verder is het zo dat Merlier een veldrijder is die eigenlijk pas komt piepen in het wegwielrennen. Maar wel al Belgisch kampioen geworden is, en al een aantal overwinningen behaald heeft. Mooi toch. Hij kan ook nog doorgroeien. Misschien niet tot een absolute topspurter, maar allicht wel tot het niveau net eronder. Is al niet slecht.
Indien ik hetzelfde belabberde niveau van sommige volgers hier zou imiteren, zou ik kunnen stellen dat hij alvast de komende maanden geen last zal hebben van een paar Nederlandse spurters. Juist, tenenkrommende opmerkingen in die trant lees ik voortdurend. Dus, als jullie nu reageren, vergeet dan niet dat jullie tegen jullie zelf reageren.

Headlines

Populair

Materiaalzone