Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”
foto: Sirotti
maandag 7 september 2015 om 20:31

Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”

Na wellicht de zwaarste bergrit van een drieluik in het noorden van Spanje, staat Tom Dumoulin binnen de twee minuten van de nieuwe Vuelta-leider Joaquim Rodriguez. Met nog een tijdrit van bijna veertig kilometer voor de boeg, zijn vele ogen gericht op onze landgenoot. De huidige rodetruidrager is duidelijk: “Op dit moment is er één favoriet voor de overwinning in deze Vuelta: Tom Dumoulin”, tekent Zona Matxin op uit de mond van Purito.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Gisteren zag ik dat hij moe was”, vervolgt de Katusha-kopman. “Maar vandaag heb ik hem goed gezien, zeer losjes.” Morgen volgt er nog een rustdag, direct gevolgd door de individuele tijdrit. Rodriguez beseft dat het een lastige opgave gaat worden tegen de winnaar van de bronzen medaille op het WK tijdrijden van vorig jaar. “Hij zal goed herstellen en een goede tijdrit rijden. Om in de rode trui uit de chrono te komen, zal ik een perfecte tijd moeten neerzetten, en moet hij falen.”

De Spaanse klassementsleider wordt bijgestaan door Oleg Tinkov. De Russische eigenaar van Tinkoff-Saxo, dat met Rafal Majka momenteel de derde plaats in bezit heeft, zet in op een verrassende eindzege van de Giant-Alpecin-renner. “Ik denk dat het kan lukken”, voorspelt de miljardair op Twitter. “Aru wordt tweede, Majka derde. Ik ben er zeker van dat Rodriguez nooit een grote ronde zal winnen. Hij kan geen tijdrit rijden en breekt altijd tijdens een grote ronde.”

https://twitter.com/olegtinkov/status/640926960663830528

[poll id=”111″]

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
7 september 2015 20:33
Wie had dat gedacht! Prachtig! Het moet nu lukken!!
7 september 2015 20:39
Gelukkig hebben we met Tom iemand die duidelijk met de druk om kan gaan als je ziet hoe hij de afgelopen weken heeft gereden. Zo rustig en beheerst. Ze willen Tom gek maken maar dat gaat ze niet lukken!
7 september 2015 20:40
Als Oleg het zegt is het waar.
7 september 2015 20:40
Volgens mij toch ook een beetje indekken van de heren en de druk bij Tom leggen. Toch gaat mijn hart hiervan sneller kloppen, stom misschien. ..
7 september 2015 20:41
Weet iemand al waar en wanneer Tom gaat landen na de Vuelta ? Ik neem aan dat daar minstens 2.000 wielerflitsers gaan staan.
7 september 2015 20:41
Aru zal de grootste tegenstander zijn... Die verloor in de Giro 3 minuten in de tijdrit op een winnende Kiryienka.. Die tijdrit was aan het einde heuvelachtig en bijna 60 kilometer lang. Deze is 38 kilometer en vlak. Dumoulin moet 2 á 2,5 minuut kunnen pakken op Aru... En kan dus het rood heroveren. Hij moet in de laatste heuveletappes en in de bergrit van zaterdag wel extreem goed zijn om Aru nog voor te blijven...
7 september 2015 20:43
Volgens mij kan die tijdrit wel eens heel erg gaan tegenvallen. Ten eerste heeft Dumoulin de afgelopen twee weken constant diep in het rood gereden, dus hij zal een stuk minder fris dan anders aan de tijdrit starten. Ten tweede is de lange tijdrit relatief kort en zijn er minder kilometers om tijd te pakken. Bovendien lijkt Dumoulin mentaal niet supersterk te zijn. In Utrecht bezweek hij ook onder de favorietendruk.
7 september 2015 20:43
Tommiieee! Geweldig, 1ste ronde dat hij een beetje voor het klassement rijdt en hij doet nu gewoon serieus mee om een overwinning in een grote ronde!! Niet Bauke, niet Lau, niet Wilco, niet Robert maar... Tom!
7 september 2015 20:44
Zelfs M Wuyts van Sporza is fan van die geweldig presterende Nederlander: Tom Dumoulin. LOL.
7 september 2015 20:45
@Binda, wat een onzin.

Iedereen rijdt in het rood, als je niet voor het klassement gaat rijdt je ook in het rood. Mentaal is hij zeer sterk, als je eigenlijk niet kan klimmen er telkens afgereden wordt en toch zo hoog kan staan.. In Utrecht waren Tony, Rohan en Fabian gewoon beter.
7 september 2015 20:46
@Binda Wat is dat voor een onzin zeg! Dumoulin is mentaal juist heel sterk, kijk hoe telkens de schade beperkt weet te houden terwijl hij weet dat hij tijd gaat verliezen. Je vergeet voor het gemak even dat mannen als Aru, Purito, Majka, Quintana hem normaal op minuten rijdt.
7 september 2015 20:47
Tom wordt door de concurrentie wel opzichtig tot favoriet bestempeld. Podium halen wordt nog een klus, maar hoe dan ook is zijn prestatie fantastisch.
7 september 2015 20:47
Het tactische spel is op de wagen. Mocht Dumoulin woensdag weer de rode trui pakken, betekend dat gelijk ook weer een probleem voor hem en zijn ploeg. Hij met zijn ploeg moeten dan de lastige ritten van donderdag en vooral zaterdag gaan controleren.
7 september 2015 20:48
Mooi, hoe in hetzelfde topic iemand vol overtuiging kan beweren dat hij wel tegen de druk kan, en iemand anders het tegendeel ;)

Het zal met die druk wel meevallen, niemand verwachtte immers iets van hem. Dat was in de Tour wel anders, daar heeft Binda gelijk in.
7 september 2015 20:50
@Binda: falen in Utrecht? Zo slecht was dat nog niet....
We zullen het zien. Dumoulin heeft mij ten zeerste verbaasd. Dit had ik niet achter hem gezocht....
7 september 2015 20:51
@ Robotour, met achterstand zouden ze moeten aanvallen. Voorsprong (tijdmarge) verdedigen is altijd beter.
7 september 2015 20:52
Wat een dwaas die Tinkoff. Purito gaat minimaal 3e worden deze Vuelta. Is gewoon beter dan die overschatte Majka.

Maar Tom maakt inderdaad een hele grote kans. Echter, als zowel Aru als Purito binnen de 30 seconden staan na de tijdrit, dan wordt het retelastig.
7 september 2015 20:52
Hieronder een link met een leuk overzichtje van tijdrit-resultaten van de top-4 onderling.
Link

Omgerekend naar de afstand van overmorgen pakt Dumoulin meestal rond de 2-2,5 minuten op Rodriguez/Majka.
Al blijft het moeilijk te vergelijken, hoe fris zijn ze, meer/minder hoogtemeters etc.
Ik ben benieuwd, ik denk dat Dumoulin rond de 2 minuten kan gaan pakken.
7 september 2015 20:52
Quote:
Bovendien lijkt Dumoulin mentaal niet supersterk te zijn. In Utrecht bezweek hij ook onder de favorietendruk.

Dat hij enkele seconden verloor op Dennis had met frisheid te maken, niets met mentale zwakte. Als je na deze Vuelta nog steeds denkt dat Dumoulin mentaal niet sterk is...
Zijn berekenende rijden, de laatste krachtsinspanning op de Cumbre del Sol, de manier waarop hij voor Degenkolb het werk deed en soms de koers dirigeerde..
7 september 2015 20:53
Ik denk dat Binda wel een punt heeft. Hoe je het wendt of keert, Tom heeft veeeeel meer energie moeten verbruiken dan hij dit normaal gesproken in een ronde doet. Ik verwacht hem overmorgen nog steeds in de top 5 van rit 17, maar zal ongetwijfeld minder voorsprong pakken dat anders. Uiteraard hoop ik dat ik hartstikke ongelijk heb.....
7 september 2015 20:53
@Rabotour.
Hoezo slecht voor de ploeg. Gewoon bluffen en een groepje (Met niet favorieten) weg laten rijden en voor de etappe laten strijden zodat de bonies weg zijn.
7 september 2015 20:56
Als ie bezweek in Utrecht was dat meer door de luchtdruk, met zijn rijden was niks mis, kan nie alle dagen prijs zijn.
Int rood reed ie maar 2 dagen itgst tot Aru.
7 september 2015 20:57
Ik weet nog dat wij voor de tour hier chasinque(met zijn top31) belachelijk zaten te maken omdat hij dumoulin als best geklasseerde Nederlander voorspelde

Had hij achteraf misschien wel gelijk haha
7 september 2015 20:57
@wichard1 Binda kan zeker gelijk hebben zou ook logisch zijn dat hij een mindere tijdrit gaat fietsen, maarja het had ook logisch geweest dat hij de afgelopen dagen zijn kans op podium had zien vergaan. Dat Tom niet mentaal sterk zou zijn is de grootste onzin van de dag.
7 september 2015 20:58
@christian
Dat heeft toch allemaal niks met druk te maken? Hij rijdt wel slim, dat klopt (op dat foutje in de afdaling na dan)

Reacties zijn gesloten.