Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”

maandag 7 september 2015 om 20:31
Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”

foto: Sirotti

Na wellicht de zwaarste bergrit van een drieluik in het noorden van Spanje, staat Tom Dumoulin binnen de twee minuten van de nieuwe Vuelta-leider Joaquim Rodriguez. Met nog een tijdrit van bijna veertig kilometer voor de boeg, zijn vele ogen gericht op onze landgenoot. De huidige rodetruidrager is duidelijk: “Op dit moment is er één favoriet voor de overwinning in deze Vuelta: Tom Dumoulin”, tekent Zona Matxin op uit de mond van Purito.

“Gisteren zag ik dat hij moe was”, vervolgt de Katusha-kopman. “Maar vandaag heb ik hem goed gezien, zeer losjes.” Morgen volgt er nog een rustdag, direct gevolgd door de individuele tijdrit. Rodriguez beseft dat het een lastige opgave gaat worden tegen de winnaar van de bronzen medaille op het WK tijdrijden van vorig jaar. “Hij zal goed herstellen en een goede tijdrit rijden. Om in de rode trui uit de chrono te komen, zal ik een perfecte tijd moeten neerzetten, en moet hij falen.”

De Spaanse klassementsleider wordt bijgestaan door Oleg Tinkov. De Russische eigenaar van Tinkoff-Saxo, dat met Rafal Majka momenteel de derde plaats in bezit heeft, zet in op een verrassende eindzege van de Giant-Alpecin-renner. “Ik denk dat het kan lukken”, voorspelt de miljardair op Twitter. “Aru wordt tweede, Majka derde. Ik ben er zeker van dat Rodriguez nooit een grote ronde zal winnen. Hij kan geen tijdrit rijden en breekt altijd tijdens een grote ronde.”

https://twitter.com/olegtinkov/status/640926960663830528

[poll id=”111″]

Dit artikel delen:

84 Reacties

DeLuiaardVanLimburg 7 september 2015 om 22:23

Ik sta op m’n bureaustoel te juichen woensdag, hoe ie ook rijd. Houden van voorspellen is 1 ding, de tijdrit kapotanalyseren een tweede. Gewoon genieten mensen :)

Lamme Frans 7 september 2015 om 22:36

Ik denk dat hij 2 minuten kan pakken, maar dat zal niet genoeg zijn. Hij heeft minimaal 2,5 minuut nodig en dat zie ik niet gebeuren. Er zal altijd wel minimaal een van de concurrenten een dijk van een tijdrit rijden. En, zoals eerder gesteld, is het de vraag of Dumoulin na al die inspanningen in staat is om zijn hoge niveau in de tijdrit te halen.

Coldeportes 7 september 2015 om 23:04

@Binda
Edit redactie: svp niet schelden en op de man spelen.
Als Tony Martin en Rohan Dennis op die dag beter zijn, heeft dat niks met druk te maken. Het blijft topsport, waarin de onderlinge verschillen klein zijn en zelfs de luchtdruk en hitte varieerden op die dag.

man man man, wat een verzuurde hollandsche reactie weer. Waar Tom heel goed met druk kan omgaan (die is ook enorm in de Vuelta), kan @Binda duidelijk niet omgaan met een topsporter die iets presteert waarvan hij alleen kan dromen ;)

John hiatt 7 september 2015 om 23:05

Wie is er nog wel fris na drie van deze moordende etappes? Was vandaag toch niemand van de toppers die nog veel over had? Denk dat alle toppers er ongeveer gelijk op staan. Tom moet de tijdrit van zijn leven rijden! Nog 44 uren….

jp1984 7 september 2015 om 23:07

edit redactie: niet anti-supporteren

nickdt 7 september 2015 om 23:19

@Lamme Frans.
Ik denk dat ie er 3 kan pakken. Het is een vlakke tijdrit en geen heuvel of klimtijdrit.

Bollentrui 7 september 2015 om 23:40

Tom maakt het wel erg spannend, dat is duidelijk. Rood is zeer zeker mogelijk woensdag. De vraag is hoe zwaar zijn die zogenoemde`berg`etappe (s) eigenlijk? Als we 1 ding geleerd hebben is dat Tom meer dan behoorlijk kan volgen bergop en niet veel hoeft te verliezen. Boni´s kunnen wel eens een belangrijke rol gaan spelen. Ik denk dat het een seconden spel wordt met Aru 1, Purito 2 en Tom 3

Spaakje 8 september 2015 om 00:07

@jp1984, je hoeft niet anderen af te kraken om een ander te kunnen supporteren. Ik zou zeggen probeer het eens.
@nickdt, dan moet hij bijna 1 minuut per 10 km pakken. Iets wat een hongerig peloton doet bij de arme vluchters.

Poeksel 8 september 2015 om 00:14

@Coldeportes: Tony Martin was die dag eigenlijk niet eens beter, Dumoulin had door pech (hinder van de renner voor hem geloof ik) een paar seconden verspeeld…

aeroventiel 8 september 2015 om 00:19

Tinkoff denkt dat dumoulin de vuelta wint en weet zeker dat aru en majka 2e en 3e worden, dus dumoulin of purito wint de vuelta. Als majka zijnde zou je je nu toch ook wel lullig voelen als je baas dit zegt over iemand die nog achter hem staat:p

Wim Kruithof 8 september 2015 om 06:52

Lange Frans, dus jij kunt voorspellen binnen een 30 seconden-marge?

Knap hoor. Ik weet nog niet of Dumoulin 2 minuten, 2,5 of 3 minuten nodig heeft. Sowieso velen hier die ertoe in staat blijken te zijn dit ver van voren, al als feitje te kunnen droppen.

Alexander 8 september 2015 om 08:27

Ik sluit me aan bij Binda. Vooral door wat Tom zelf zei tijdens de tour. Hij voelde ontzettend veel druk en had er slecht van geslapen. Tot op heden reed hij mee op hoop van zege. Hij kon alleen maar winnen maar woensdag wordt er veel van hem verwacht. Kortom de druk ligt dan juist bij Dumoulin. Ik verwacht mede doordat hij normaal de etappe voor een tijdrit spaart dat hij niet de grote verschillen zal kunnen maken die hij in het verleden heeft gemaakt. Desalniettemin hoop ik het van harte. Het zou mij intens verbazen en hij zou daarmee aantonen dat hij nu wel met de druk kan omgaan. Ik denk dat hij tussen de 2, 5 en 3 minuten nodig heeft.

Kolderman 8 september 2015 om 08:35

Tom, pakt tijd in de tijdrit, zeker. Te weinig voor de eindoverwinning maar dat mag de pret niet drukken. Want een klasbak deze TDM. Heeft mij en vele anderen verbaasd en laten genieten van een fantastische Vuelta tot nu toe. In de Giro hebben we genoten van Kruiswijk, de Tour was ook lekker met Gesink en nu de Vuelta top met BJL, van Poppel en TDM.
Nivellering begint zijn vruchten af te werpen. Talent, trainen en mentaliteit is weer genoeg om te kunnen winnen

Romāns Vainšteins 8 september 2015 om 08:36

Hoi Alexander. Ik denk wel dat er erg veel verschil zit tussen de vuelta en tour en eveneens heeft Dumoulin 2 nachten ertussen op ‘op adem’ te komen. De aandacht die hij krijgt is gewoon erg leuk voor hem want dit is de eerste x dat hij in de hoogste regionen meestrijdt, anderen kunnen wel druk bij hem leggen maar reken er maar op dat de meeste druk vanuit volk, vaderland en pers bij de heren Aru en Rodriguez ligt hoor.

Melkzuur 8 september 2015 om 09:22

Tom moet zich helemaal de pleuris rijden en deze ronde winnen. Het geluk dat hij nu heeft (hoogvorm, geen pech, kunnen starten als underdog, geen ronderenners die nog fris zijn en/of in hoogvorm verkeren en/of geen pech hebben), zal hij immers nooit meer hebben.

Gebruikersnaam 8 september 2015 om 09:40

@Melkzuur

Inderdaad, alle parameters zijn ideaal. Zijn eerste keer op dat niveau waardoor hij vooral in het begin van de ronde veel meer ruimte kreeg, de grote 4 gaven alle 4 (om verschillende redenen) afwezig en Aru en Rodriguez zijn ook niet op hun best. Je weet maar nooit of je die kansen nog krijgt.

Gesink heeft na de Vuelta van 2009 uiteindelijk ook nooit meer serieus aanspraak kunnen maken op een podium in een grote ronde terwijl dat bijna een zekerheidje leek. Je weet nooit wat er nog gaat komen.

schipperaar 8 september 2015 om 10:09

@melkzuur
Voor de vorm zorg jezelf, heeft geen bal met geluk te maken en Froome was duidelijk op weg weer in vorm te komen. Omdat Tom kan volgen suggereer jij dat de rest uit vorm is en voor spek en bonen meerijdt.
Al vergeten dat ie in de tour op weg was naar het geel en wie weet voor hoelang?
Al vergeten dat ie zwitserland op 20 sec verloor doordat 2 coureurs hem ineens tot halverwege konden volgen wat enigszins bizar was? Geluk dwing je af en een tijdrijder voelt geen druk, die snakt gewoon naar de start, positieve stress heet dat.
Dat ie niet als underdog startte heb ik je 2 weken terug al uitgelegd en kon iedereen op dag 2 al zien. En nu koffie.

Romāns Vainšteins 8 september 2015 om 10:26

Kom op Schippie, je hebt al wat schouderklopjes mogen krijgen hier en daar ( ook van mij, je moet er wel voor zoeken :) ) maar natúúrlijk spelen de omstandigheden Dumoulin in de kaart deze vuelta. Ik ben het dan ook eens met Melkzuur en Gebruikersnaam.

LinusGerdemann 8 september 2015 om 10:33

@Melkzuur Toch zijn er nog wel wat rondrenners die hier ook frisser staan. Chaves rijdt zijn eerste grote ronde dit jaar. Dumoulin is net zo oud als hem en laat hier gewoon ten opzichte van hem zien veel stabieler te zijn. Aru heeft de Giro gereden en rijdt hier eigenlijk niet minder dan daar. Had daar al zijn zwakkere dagen die nog enigszins werden opgevangen doordat Landa daar volledig in dienst van hem reed.

Melkzuur 8 september 2015 om 10:45

@Schipperaar
Mij hoor je niet zeggen dat Tom hierna geen grote ronde meer kan winnen. Maar hij zal dan wel nog een stuk moeten verbeteren. Kijk bijvoorbeeld naar Bart Declercq. Met alle respect, maar als een Froome, Contador, Nibali of Quintana in hoogvorm de rit van gisteren kunnen betwisten, eindigt die jongen altijd op meer dan 3 minuten. En gisteren was dat maar iets meer dan een minuut, net na Tom.

schipperaar 8 september 2015 om 10:57

@melkzuur
En wanneer waren Quintana en Nibali in hoogvorm? Tom was het al 3 keer dit jaar, ook id tour, kwestie van pieken wat ie op zijn leeftijd al donders goed onder de knie heeft.
@rv
Nog altijd schipperaar, ook voor jou.

zomaareens 8 september 2015 om 11:57

Denk dat ie wel 4 minuten pakt op Rodriquez. 3 op Aru en 1 op Majka. Mooi toch dit

Koel 8 september 2015 om 12:15

schipperaar – 8 september 2015 om 10:57
Met "nicks" valt niet te Schipperen..
Irritant vind ik lieden die zo nodig Dumoulin's naam moeten verbasteren tot "TD2".
Iedere verwijzing naar die omhoog gevallen praatjesmaker mag achterwege blijven wat mij betreft….

En vwb Tinkov en Rodriguez, die hebben er belang bij om hem tot topfavoriet te bombarderen.

albertooo 8 september 2015 om 12:32

@schipperaar
Tom was dit jaar in hoogvorm in Suisse, begin van de Tour en afgelopen weken in de Vuelta. In het voorjaar was het matigjes, op de ene tijdrit en Australische opwarmronde na.

ervee 8 september 2015 om 12:33

@Koel:
Stomme vraag, maar TD2 verwijst naar welke omhoog gevallen praatjesmaker?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair