Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”

maandag 7 september 2015 om 20:31
Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”

foto: Sirotti

Na wellicht de zwaarste bergrit van een drieluik in het noorden van Spanje, staat Tom Dumoulin binnen de twee minuten van de nieuwe Vuelta-leider Joaquim Rodriguez. Met nog een tijdrit van bijna veertig kilometer voor de boeg, zijn vele ogen gericht op onze landgenoot. De huidige rodetruidrager is duidelijk: “Op dit moment is er één favoriet voor de overwinning in deze Vuelta: Tom Dumoulin”, tekent Zona Matxin op uit de mond van Purito.

“Gisteren zag ik dat hij moe was”, vervolgt de Katusha-kopman. “Maar vandaag heb ik hem goed gezien, zeer losjes.” Morgen volgt er nog een rustdag, direct gevolgd door de individuele tijdrit. Rodriguez beseft dat het een lastige opgave gaat worden tegen de winnaar van de bronzen medaille op het WK tijdrijden van vorig jaar. “Hij zal goed herstellen en een goede tijdrit rijden. Om in de rode trui uit de chrono te komen, zal ik een perfecte tijd moeten neerzetten, en moet hij falen.”

De Spaanse klassementsleider wordt bijgestaan door Oleg Tinkov. De Russische eigenaar van Tinkoff-Saxo, dat met Rafal Majka momenteel de derde plaats in bezit heeft, zet in op een verrassende eindzege van de Giant-Alpecin-renner. “Ik denk dat het kan lukken”, voorspelt de miljardair op Twitter. “Aru wordt tweede, Majka derde. Ik ben er zeker van dat Rodriguez nooit een grote ronde zal winnen. Hij kan geen tijdrit rijden en breekt altijd tijdens een grote ronde.”

https://twitter.com/olegtinkov/status/640926960663830528

[poll id=”111″]

Dit artikel delen:

84 Reacties

MrSpeckNeck 7 september 2015 om 21:01

@tendam Hij laat zich niet gek maken en rijdt zijn eigen tempo. Dan bezwijk je niet onder de druk in mijn ogen. Hij had ook als een malle zich stuk kunnen rijden op de tempoversnellingen uit angst maar dat deed hij niet.

vinnievidefietsen 7 september 2015 om 21:03

Binda, wat praat jij poep zeg en dan druk ik mijzelf nog netjes uit. Enige wat uiteraard kan dat hij (net als ieder ander) te diep is gegaan, al is mijn bescheiden mening dat hij dat juist heel berekenend heeft gereden itt de rest. We zullen het zien. Op alle andere zaken die je noemt ga ik inhoudelijk niet eens in, dat is zonde van mijn zuurstof.

Birillo 7 september 2015 om 21:04

Purito zijn tijdrit wordt echt onderschat. Resultaten in de lange tijdrit Vuelta van vorige jaren, 2014: 17e (+1.49), 2013: 21 (+3.01), 2012: 7 (+1.16). Afstand steeds rond 38 km. Ik verwacht geen tijdverlies ten opzichte van Aru en maximaal 2 minuten van Dumoulin. Alles gaat dus heel dicht bij elkaar staan.

attaq 7 september 2015 om 21:06

Toch wel verrassend sterk. Heb het er toch wat moeilijk mee hoe goed hij wel rijdt. Ik gun het hem overigens wel, maar als het een Fransman/Pool/Rus/Brit was dan zou ik in dit forum toch minder mooie dingen lezen, of ben ik te kritisch?

Wheely 7 september 2015 om 21:06

Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens? Haha, over Dumoulin ja! Over Purito zelf denken ze iets anders geloof ik. ;)

SteVwonder 7 september 2015 om 21:07

Straks gaan die secondes die hij pakte in de rit die hij won nog meetellen. Het was daar heel opzichtig hoe de spanjaarden met ruim 5 seconden werden gematst bij het over de finish komen

vinnievidefietsen 7 september 2015 om 21:09

Dumoulin MOET wel 2,5 minuut pakken minimaal, anders wordt eindoverwinning erg moeilijk. NEE, hij gaat niet voor het podium, deze winnaar gaat voor het hoogste schavot en zal woensdag de ballen uit zijn broeken moeten rijden en (ondanks de reeds gedane inspanningen), de tijdrit van zijn leven moeten rijden. De dagen erna heb ik medelijden met de rest van de ploeg, want die dachten lekker te kunnen uitbollen tot aan Madrid. Think again boys, het afzien als een malle, inclusief John D die mag knechten voor BIG Tom. Het gaat een weergaloos spannend slot worden van deze Vuelta en hopelijk zelfs legendarisch…

oscarito1908 7 september 2015 om 21:10

Ben ook wel benieuwd hoe hij het gaat aanpakken met eerst een rustdag ervoor.

Ik kijk in ieder geval uit naar de tijdrit. Wel heerlijk een Nederlander die misschien wel een grote ronde kan gaan winnen. Nog nooit meegemaakt.

Christian 7 september 2015 om 21:18

@Tendam, het berekenende rijden heeft zeker te maken met koel blijven, niet als een bezetene overal op reageren, mentaal sterk zijn dus. En dan onder die druk gewoon nog werk opknappen voor je ploeggenoot en het peloton dirigeren, voor zo'n jonge renner toon je dan zeker karakter en laat je je niet gek maken. Leiderschap en volwassenheid die hij uitstraalt, nuchterheid in de interviews. Speculaties over mentale zwakte zijn gewoon kolder.

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat hij na de tijdrit direct weer de focus kon leggen op nieuwe doelen, en sterker nog na de valpartij, een nog veel grotere tegenslag, volle bak trainen voor de Vuelta en dan dit neerzetten.

Zet daar tegenover een Richie Porte in de Giro, of Thibaut Pinot een tijdje terug in de Tour. Ik noem maar wat.

ProfrondeZevenbergen 7 september 2015 om 21:20

Het respect voor Schipperaar op wf zal zeker gegroeid zijn. Wat een vooruitziende blik!

Ik denk dat Dumoulin woensdag geen 2,5 – 3 minuten pakt op het huidige podium, eerder 1 – 1,5 minuten.

LinusGerdemann 7 september 2015 om 21:22

@Purito voor de Vuelta was Majka een van je topfavorieten? Nu is ie zwaar overschat? Heb je dan zelf aan mee gedaan.

debarreman 7 september 2015 om 21:25

Wat wil Rodriguez hiermee bereiken?
Tom onder druk zetten? Of zichzelf nu al voorzien van een excuus?

Tom moet podium kunnen halen. Maar winst? Als Astana zoals in de Giro echt oorlog gaat maken in de laatste ritten, dan schat ik de kansen van Aru toch hoger in. Tegelijkertijd kunnen we er zeker van zijn dat Astana, Tinkoff en Katusha elkaar niet gaan helpen.

schipperaar 7 september 2015 om 21:28

@pz
De erkenning voor Tom vind ik veel belangrijker, hij had al iets eerder in zichzelf mogen geloven, maar ja grote sportmannen zijn vaak ook te bescheiden, een duwtje id rug kan geen kwaad dan. Als je rond Meestricht hard omhoog kan, kan je dat ook id bergen.

Wazzaa 7 september 2015 om 21:31

Voor wat het waard is, volgens alle grote bookmakers is tdm nu topfavoriet voor winst

vanuit de kantlijn 7 september 2015 om 21:35

Mooi als onze prins op het witte paard alle “boeventeams”een loer kan draaien…

dumoman 7 september 2015 om 21:39

Tja ik volg Tom al jaren en ik had vooraf gezien zijn ontwikkeling top 10 ingeschat, maar nu al 1e, dat zou fenomenaal zijn, ik denk echter dat we iets reeeler moeten zijn en hopen dat hij podium haalt. Tot nu toe geniet ik echt van hem in deze ronde, hij maakt veel goed van het tegenvallende voorseizoen van Nederland tot nu toe.

LinusGerdemann 7 september 2015 om 21:45

@Birillo die tijdrit van woensdag lijkt het meeste op die van 2013 waar je aan refereert qua profiel.

Speedy Mark 7 september 2015 om 21:48

Ben zeer onder de indruk van Dumoulin maar ben nog wel een stuk terughoudender dan veel andere. Een lange tijdrit in een grote ronde is anders als een losse tijdrit. Tom zal 3 minuten moeten pakken op Aru, Rodriguez en 2 op Majka voor de eindoverwinning. Dat is gruwelijk veel… Alle 3 de mannen hebben in het verleden al laten zien dat ze een meer an behoorlijke tijdrit in een grote ronde kunnen rijden. Zeker in de 3de week. Ik neem genoegen met een podium plaats! Dat zou al fantastich zijn.

Striga 7 september 2015 om 21:57

Vorig jaar in de tijdrit net voor Parijs kon hij ook nog vlammen, Dumoulin gaat overmorgen al die zuid-europeaantjes wegblazen.

hugenholz 7 september 2015 om 22:03

@Birillo die tijdritten waar Purito redelijk presteerde waren of heuvelachtig of een bergtijdrit. Deze tijdrit is zo goed als vlak, woensdag gaat die normaliter tussen 2,5 minuut en 3 minuten verliezen op Tom (als Tom de druk aan kan)

Romāns Vainšteins 7 september 2015 om 22:12

‘Dumoulin gaat overmorgen al die zuid-europeaantjes wegblazen’

Hij moet ook nog een pools bigosvretertje wegblazen.

LinusGerdemann 7 september 2015 om 22:13

@Hugenholz in etappe 17 van de Vuelta 2010 (vlakke tijdrit 45 km) verloor Rodriguez 6:16 op de ritwinnaar.

aoyen 7 september 2015 om 22:15

Ronde van Zwitserland verwachtte veel mensen hetzelfde, toen hielden Spilak en Thomas ook stand. Dat zijn betere tijdrijders, maar het verschil was duidelijk minder groot dan verwacht toen. Sluit ik nu ook niet uit omdat hij diep is moeten gaan deze week. Zou wel ontzettend mooi zijn als het lukt.

jooprioolpijp 7 september 2015 om 22:16

Het blijft hoe dan ook tot zaterdag spannend. Zou TDM niet iets grappigs kunnen doen in de heuveletappes van do+vrij? De klimetappe van zaterdag wordt hoe dan ook oorlog. Joepie!

schipperaar 7 september 2015 om 22:18

@aoyen
Dit was meer verdacht richting die twee dan richting Tom die normaal al gauw 1 sec uitloopt op zijn naaste belagers.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair