Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”

maandag 7 september 2015 om 20:31
Joaquim Rodriguez en Oleg Tinkov zijn het eens: “Dumoulin grote favoriet”

foto: Sirotti

Na wellicht de zwaarste bergrit van een drieluik in het noorden van Spanje, staat Tom Dumoulin binnen de twee minuten van de nieuwe Vuelta-leider Joaquim Rodriguez. Met nog een tijdrit van bijna veertig kilometer voor de boeg, zijn vele ogen gericht op onze landgenoot. De huidige rodetruidrager is duidelijk: “Op dit moment is er één favoriet voor de overwinning in deze Vuelta: Tom Dumoulin”, tekent Zona Matxin op uit de mond van Purito.

“Gisteren zag ik dat hij moe was”, vervolgt de Katusha-kopman. “Maar vandaag heb ik hem goed gezien, zeer losjes.” Morgen volgt er nog een rustdag, direct gevolgd door de individuele tijdrit. Rodriguez beseft dat het een lastige opgave gaat worden tegen de winnaar van de bronzen medaille op het WK tijdrijden van vorig jaar. “Hij zal goed herstellen en een goede tijdrit rijden. Om in de rode trui uit de chrono te komen, zal ik een perfecte tijd moeten neerzetten, en moet hij falen.”

De Spaanse klassementsleider wordt bijgestaan door Oleg Tinkov. De Russische eigenaar van Tinkoff-Saxo, dat met Rafal Majka momenteel de derde plaats in bezit heeft, zet in op een verrassende eindzege van de Giant-Alpecin-renner. “Ik denk dat het kan lukken”, voorspelt de miljardair op Twitter. “Aru wordt tweede, Majka derde. Ik ben er zeker van dat Rodriguez nooit een grote ronde zal winnen. Hij kan geen tijdrit rijden en breekt altijd tijdens een grote ronde.”

https://twitter.com/olegtinkov/status/640926960663830528

[poll id=”111″]

Dit artikel delen:

84 Reacties

LinusGerdemann 8 september 2015 om 12:37

@Ervee Thomas Dekker wordt bedoeld. Ik haat overigens sowieso bijnamen van renners. Noem ze maar lekker Rodriguez, Dumoulin enzovoort. In plaats van Purito TD2 of hoe ze ook allemaal heten.

schipperaar 8 september 2015 om 12:38

@albertoo
En met de carnaval was het ook maar behelpen. Denk dat je toch van vormbehoud mag spreken lijkt me. Dat ie msr niet won wil niet zeggen dat ie niet in vorm was.

Hemelrijk 8 september 2015 om 12:56

Wuyts zei het gelijk, 2 sec is niet genoeg, 3 sec per km is rood. Das 5% sneller rijden dan Purito en Aru. Dat kan ie.

Jay 8 september 2015 om 14:20

Dumoulin pakt morgen gewoon rood.
Dan pakt ie dit jaar de Vuelta en gezien het parcours in Giro ( 3 tijdritten) kan ie het beste volgend jaar daar naartoe gaan.

Prima Facie 8 september 2015 om 14:24

Heerlijk toch die afkortingen. RG, LtD, WKM, TDM, LLS, GvA, SK, JvE, NT, Bau en Thurakit Boonratanathanakorn

achtpuntzes 8 september 2015 om 14:29

@ PM ;)
ik schrijf dan toch liever de namen voluit. :)

snellerfietsen 8 september 2015 om 14:41

En ik de hele tijd maar denken dat als soort van grap TD2 was afgeleid van cultheld ten Dam

Huubi 8 september 2015 om 14:42

2 minuten is te doen. Anderhalve minuut op iedereen uit klassement is ok, meer dan twee minuten is fenemonaal.

batchieboy 8 september 2015 om 15:53

Hij moet zorgen dat die zodra de tijdrit is afgelopen dat hij minimaal een minuut voorsprong heeft op purito, dan kan hij de vuelta nog winnen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair