Jesper Asselman vindt onderdak bij oude bekende

Jesper Asselman vindt onderdak bij oude bekende

foto: Cor Vos

Door Julian Dubbeld, Youri IJnsen en Maxim Horssels
donderdag 21 november 2019 om 08:01

De profcarrière van Jesper Asselman zit er voorlopig op. De 29-jarige geboren Zuid-Hollander moest op zoek naar een nieuwe ploeg, omdat zijn huidige team Roompot-Charles aan het einde van 2019 de stekker uit de formatie trekt. Desondanks zet hij zijn loopbaan voort. Dat doet Asselman bij Metec-TKH, waarvoor hij in 2013 en 2014 ook reed.

Meerdere bronnen bevestigen tegenover WielerFlits dat de Nederlandse Continental-ploeg op korte termijn de transfer van Asselman wereldkundig maakt. Metec-TKH was compleet na de komst van Ramon van Bokhoven, maar na het vertrek van Lars van den Berg naar Groupama-FDJ U23 kwam er een plekje vrij in de selectie. Daarom kon manager Michel Megens deze buitenkans niet laten liggen.

Het team van Megens krijgt er met Asselman een ervaren renner bij. De Zuid-Hollander kwam namelijk alle vijf de seizoenen uit voor Roompot-Charles, de ploeg van Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard. Dit jaar won Asselman nog de openingsrit in de Tour de Yorkshire.

Dit artikel delen:

4 Reacties

BenderBeach 20 november 2019 om 19:34

Bizar dat hij niet elders onderdak kon krijgen op een hoger niveau.

Waarschijnlijk hebben Nederlandse renners slechte marketing of te wei of lobbyisten in het veld…

0
heuvelcolombia 21 november 2019 om 12:26

Asselman?
Niks tegen die jongen, maar wat voegt hij toe aan een buitenlandse ploeg dat iemand met de nationaliteit van de ploeg niet kan brengen? Het is ook geen jong talent ofzo.

0
storm-biker 20 november 2019 om 20:29

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Verweggistan 20 november 2019 om 20:44

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone