Continentale ploegen bouwen aan selecties voor 2020

Continentale ploegen bouwen aan selecties voor 2020

foto: Metec-TKH

dinsdag 22 oktober 2019 om 20:15
Nationaal

In de rubriek WielerFlits Nationaal schenken we volop aandacht voor het continentale wielrennen in Nederland. Samen met de hoofdrolspelers van het nationale circuit blikken we terug en vooruit. Deze week vooral over ploegen die hun selecties rondmaken voor volgend seizoen.

Van Bokhoven, De Lange en Krul completeren Metec-TKH voor 2020

Metec-TKH weet met welke zestien renners het aan 2020 gaat beginnen. De Tielse formatie heeft met het aantrekken van Clubcompetitie-winnaar Ramon van Bokhoven de selectie rond. Daarnaast werden de contracten van Stef Krul en Thijs de Lange verlengd.

Het betekent dat Jumbo-Visma-stagiair Krul dit jaar de stap hogerop niet meer zal maken. De 24-jarige coureur stond in de interesse van meerdere profteams, maar zal dus volgend seizoen aan zijn zevende jaar bij het team van Michel Megens beginnen. Voor De Lange was aanvankelijk geen plek meer bij Metec-TKH, maar de Nederlander zag zijn contract toch verlengd worden. De Lange won vorige maand de bolletjestrui in de Topcompetitie.

Van Bokhoven kan gezien worden als de geestelijke opvolger van de vertrekkende David Dekker (SEG Racing Academy) en Arvid de Kleijn (Riwal-Readynez). De winnaar van de Clubcompetitie 2019 is net als zijn twee voorgangers erg rap, hetgeen hij dit jaar bewees in de Kalmar GP (UCI 1.2). Daar werd hij knap derde, nog voor toppers als Nicolai Brøchner en Andreas Stokbro. Van Bokhoven komt over van WV De Jonge Renner.

Selectie Metec-TKH voor 2020
flag-nl Sjoerd Bax
flag-nl Marijn van den Berg
flag-nl Lars van den Berg
flag-nl Ramon van Bokhoven
flag-nl Jelle Bootsveld
flag-nl Dylan Bouwmans
flag-nl Jason van Dalen
flag-nl Jens van den Dool
flag-nl Lars Hohmann
flag-nl Dennis van der Horst
flag-nl Adne Koster
flag-nl Stef Krul
flag-nl Thijs de Lange
flag-nl Tim Marsman
flag-nl Rick Ottema
flag-nl Danny van der Tuuk


Nieuwstips of opmerkingen?

[email protected]


Ivar Slik gaat vol voor Europese titel Strandrijden

foto: Cor Vos

Het wegseizoen 2019 zit er voor Monkey Town-à Bloc op. Het voorbije weekend kon de ploeg – door een matte koers – haar titel in de Tacx Pro Classic niet verdedigen. Vorig jaar won Peter Schulting die koers nog. Met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen kwam het seizoen van de troepen van teammanager Paul Tabak ten einde. Toch is dat niet voor alle renners het geval, vertelt Ivar Slik.

“Over twee weken rijd ik de strandrace Hoek van Holland-Den Helder”, laat hij aan WielerFlits weten. “Daarna kom ik op de baan in actie tijdens de Wielerdriedaagse in Alkmaar, samen met Eamon Lucas. Mel van der Veekens rijdt daar ook voor onze ploeg, samen met Yentl Ruijmgaard van WPGA. En half november trekken we weer naar China voor de Tour of Quanzhou Bay en de Tour of Fuzhou. En daarna ga ik strandraces rijden met als doel om het EK en Egmond-Pier-Egmond te winnen!”


BEAT in gesprek met Jan-Willem van Schip

Jan-Willem van Schip kan naar BEAT: “Er is wederzijdse interesse”


Monkey Town-à Bloc voegt nog eens drie renners toe

Bodi del Grosso – foto: Cor Vos (archief)

Ook Monkey Town-à Bloc is druk doende met het rondmaken van de selectie van 2020. In een eerder editie van WielerFlits Nationaal werd al duidelijk dat de Noord-Hollandse formatie een meer Nederlands karakter krijgt; Martins Pluto (Letland) en de nieuwe aanwinst Aden Paterson (Australië) zijn de enige buitenlanders.

Er is veel aanbod op de markt en dus wacht teammanager Paul Tabak met het rondmaken van zijn selectie. Bovendien hoopt Bas van der Kooij – in navolging van Alex Molenaar – de stap naar de profs te maken. Mocht dat lukken, dan wil Tabak eenzelfde type als de Schiedammer binnenhalen.

Eerder al werden de transfers van Stijn Appel, Stijn Daemen en Paterson aangekondigd. Daar komen nu drie nieuwe namen bij. Marco Doets (23) maakt de overstap van Alecto CT, nadat hij een transfer naar de Portugese Continental-ploeg Boavista zag spaak lopen.

Ook de talentvolle Bodi del Grosso (18) rijdt volgend jaar in het fluorgeel en zwart. De 18-jarige veldrijder annex klassiekerrenner (derde in Kuurne-Brussel Kuurne U19 dit jaar) komt over van de junioren. Daarnaast voegt Meindert Weulink (20) zich bij de ploeg van Tabak. De WPGA-renner eindigde eerder dit jaar als derde in de Carpathian Courier Race.

Voorlopige selectie Monkey Town-à Bloc voor 2020
flag-nl Stijn Appel
flag-nl Stijn Daemen
flag-nl Marco Doets
flag-nl Bodi del Grosso
flag-au Aden Peterson
flag-lv Martins Pluto
flag-nl Meindert Weulink


Meer Angelsaksen bij SEG Racing Academy

SEG Racing Academy is ook druk met de invulling van het team in 2020. De ploeg heeft met Thymen Arensman, Alberto Dainese (beiden Team Sunweb), Kaden Groves, Barnabás Peák (beiden Mitchelton-Scott) en Ide Schelling (BORA-hansgrohe) liefst vijf renners afgeleverd aan de WorldTour. Daarnaast moeten laatstejaars beloften Tiago Antunes, Alexander Evans en Marten Kooistra hun heil ook elders zoeken. Het management achter de U23-opleidingsploeg is druk bezig om voor de drie een mooie vervolgstap in hun loopbaan te vinden.

foto: SEG Racing Academy

Naast het vertrek van de acht renners, staat de komst van evenzoveel coureurs. Eerder al werden de transfers van Wessel Krul, Maikel Zijlaard, David Dekker, Stan Van Tricht, Milan Paulus en Italiaans beloftenkampioen Marco Frigo aangekondigd. Afgelopen week kwamen daar Harrison Wood en Corbin Strong bij. Eerstgenoemde is een 19-jarige Brit die afgelopen seizoen voor de Franse club AVC Aix-en-Provence. Zijn meest in het oog springende resultaat is een tweede plek in de Volta a Castelló, een nationale bergachtig rittenkoers in Spanje.

Wood had al langere tijd contact met de ploegleiding van het opleidingsteam. Na een aantal veelbelovende resultaten, besloot SEG Racing Academy de jongeling te onderwerpen aan een aantal test en lazen ze zijn trainingsgegevens uit. Die wezen volgens het team op een ‘erg getalenteerde’ renner. “Ik wil me ontwikkelen als klimmer”, laat Wood weten. “Maar ook de andere aspecten wil ik niet vergeten te ontwikkelen. Ik kijk uit naar wedstrijden als de Ronde de l’Isard en de Giro d’Italia U23. Die twee wedstrijden zou ik erg graag willen rijden. Met de begeleiding van de ploeg en de staf, helpt het me om mezelf snel te ontwikkelen.”

De achtste aanwinst luistert naar de naam Corbin Strong. De 19-jarige Nieuw-Zeelander richt zich in 2020 voornamelijk op de Olympische Spelen. Hij is wereldkampioen op de ploegenachtervolging bij de junioren. Daarnaast won hij dit jaar de jongerenklassementen in de Tour of Kumano (2.2) en de Tour of Korea (2.1). “Ik ben erg blij dat ik getekend heb bij SEG Racing Academy”, vertelt Strong. “Leven en koersen in Europa is een droom voor iedere jonge Nieuw-Zeelander. Ik ben verknocht dat het team me de kans geeft en ik kijk uit om te rijden in de grootste U23-wedstrijden van de wereld.”


Performance manager Anastopoulos naar Deceuninck-Quick-Step

SEG Racing Academy raakt een belangrijke pion uit de staf kwijt. Performance manager Vasilis Anastopoulos verlaat het opleidingsteam voor dezelfde rol bij Deceuninck-Quick-Step.

“Toen ik in 2014 samenzat met het management van SEG Cycling, zetten we onszelf ten doel om uit te groeien tot een van de beste opleidingsploegen ter wereld”, stelt de Griek, die tijdens zijn actieve loopbaan meervoudig nationaal kampioen werd. “Nu vijf jaar later, kunnen we erg trots zijn op wat we bereikt hebben. Het is een fijne vaststelling dat SEG Racing Academy nu inderdaad tot de beste U23-teams ter wereld behoort. Maar zoals alle mooie verhalen, komt ook hier een eind aan. Ik ben heel blij met de kans die ik krijg.”

Eelco Berkhout dank Anastopoulos voor zijn werk. “Vasilis was een van de eersten met wie we destijds contact hadden. Samen discussieerden we over het feit hoe we het beste traject voor beloften konden creëren om hen klaar te maken voor de stap naar de profs. We gaven hem alle vrijheid om zijn meest ideale performance plan op te zetten. Vanaf dag één gaf Vasi meer dan 100% in zijn werk. Zonder hem zouden we nu niet op het niveau acteren waarop we ons bevinden. We zijn meer dan trots dat hij nu de mogelijkheid krijgt om zijn kennis en kunde over te brengen en toe te passen bij Deceuninck-Quick-Step.”


Ploegwatchers

Alecto – Maxim Horssels

BEAT – Nick Doup

Metec-TKH – Julian Dubbeld

Monkey Town-à Bloc – Youri IJnsen

SEG Racing Academy – Youri IJnsen

Vlasman CT – Maxim Horssels

Nieuwstips: [email protected]

Dit artikel delen:

6 Reacties

rahimns 22 oktober 2019 om 12:25

TJV Academy rijdt komend jaar toch ook op continentaal niveau, waarom wordt die hier niet genoemd en is er geen ploegwatcher voor aangesteld?

0
Maxim Horssels 22 oktober 2019 om 12:33

Officieel bestaat de ploeg pas vanaf 2020 dus volgend jaar updaten we het lijstje en halen we bijvoorbeeld ook Alecto CT weg. Youri en ik zullen de ploeg gaan volgen.

0
heuvelcolombia 22 oktober 2019 om 12:54

Wanneer moeten continentale selecties officieel bekend zijn? 1 januari pas?

0
west 22 oktober 2019 om 16:19

Volgens mij mogen er bij de Continentals gewoon 365 dagen in het jaar renners getransfereerd worden. Dus een selectiestop-achtig moment is officieel niet aan de orde.

0
Oblomov 22 oktober 2019 om 13:00

Del Grosso hoort thuis in een opleidingsploeg.

Slim van Monkey Town om de selectie niet overhaast op te vullen. Renners die op procontinentaal niveau buiten de boot vallen, maar toch willen blijven koersen, kunnen een niveau lager van meerwaarde zijn.

0
Theo Smits 22 oktober 2019 om 23:34

Leuk om te zien dat die jonkies in deze teams worden klaargestoomd voor het echte werk
Mis alleen een ” oude rot” zoals bijvoorbeeld een nog lang niet versleten Pieter Weening , die naar mijn weten ook nog zonder ploeg zit voor 2020. Al zie ik hem liever als superknecht bij Jumbo-Visma

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone