Lars van den Berg van Metec-TKH naar opleidingsploeg Groupama-FDJ

vrijdag 25 oktober 2019 om 18:23
Lars van den Berg van Metec-TKH naar opleidingsploeg Groupama-FDJ

foto: Metec-TKH

Lars van den Berg vertrekt bij de Nederlandse continentale ploeg van Metec-TKH. De 21-jarige renner, die zich dit jaar ontdekte als klimmer, gaat namelijk voor een Frans avontuur bij de opleidingsploeg van Groupama-FDJ.

Van den Berg werd dit jaar onder meer tiende in de Rhône-Alpes Isère Tour (2.2), elfde in de Flèche du Sud (2.2), tiende in de Vredeskoers (2.NCup), tiende in de Kreiz Breizh Elites (2.2) en tiende in de Ronde van de Toekomst (2.NCup). Dat is niet onopgemerkt gebleven dus.

Eerder dit jaar zei hij al te hopen op een stap hogerop. “Volgend jaar hoop ik vaker op trainingskamp in de bergen te kunnen en dat we met de ploeg nog een extra klimwedstrijd zullen rijden”, zei hij in de veronderstelling nog bij Metec-TKH te blijven in 2020. “Ik hoop binnenkort toch een keer iets te winnen, want ik ben nu iedere keer goed, maar er moet een uitschieter gaan komen. Als ik prof wil worden, dan moet ik het nu laten zien.”

Offensief ingesteld
Jens Blatter van de Groupama-FDJ U23-ploeg is blij dat hij Van den Berg erbij heeft gehaald. “Hij was dit seizoen al belofte, dus hij heeft meer ervaring dan zijn jonge ploeggenoten. Hij heeft een aantal mooie uitslagen gereden, waaronder een tiende plek in de Tour de l’Avenir. Hij is een offensief ingestelde renner die vaak in de aanval gaat”, aldus Blatter.

Zo houdt de opleidingsploeg van Groupama-FDJ dus een Nederlander in de selectie: Kevin Inkelaar reed dit jaar voor de ploeg, maar hij maakte een transfer naar Bahrain Merida.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 25 oktober 2019 om 18:55

Lars de la Montagne :)

0
Lalsacien 25 oktober 2019 om 22:21

Die Franse ploegen zijn zo gek nog niet.

0
Michiel De Rooij 26 oktober 2019 om 12:43

En dan net als Inkelaar toch moeten vertrekken na een paar jaar. Malle Fransozen

0
kelderfan 26 oktober 2019 om 13:11

@Michiel De Rooij
Je bedoelt net als Floris De Tier toch. Malle ……;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone