Jan Tormans: “Zelfs als renners niet mee instappen, gaat project met Lefevere door”

Jan Tormans: “Zelfs als renners niet mee instappen, gaat project met Lefevere door”

© Nico Dick

maandag 7 februari 2022 om 07:00
Interview

Jan Tormans, sponsor van het Tormans CX, gaf ons zaterdag wat duiding over de nakende samenwerking met Quick-Step-Alpha Vinyl. Het betreft een development team, met een crossploeg en de jeugd daaronder, zegt hij. En die samenwerking komt er hoe dan ook. “Al heeft Hans van Kasteren de sleutel in handen of dat met of zonder mijn huidige renners is.”

Castelli

Eerder deze week las u al over de plannen van Jan Tormans, die met zijn crossteam afscheid neemt van Intermarché-Wanty Gobert. De Kempenaar zou zijn wagonnetje aan Quick-Step-Alpha Vinyl aanhaken. Intermarché-Wanty Gobert reageerde al, net als Hans van Kasteren. Hij is de manager van de vier renners die Tormans wil meenemen naar Lefevere. Zaterdag in Maldegem spraken we ook met Jan Tormans zelf.

Kan jij ons iets meer vertellen over jullie plannen?
“De bedoeling is een project op te starten, onder de vleugels van Quick-Step-Alpha Vinyl. Dat gaat over een development team, een cross- en vrouwenteam (NXTG, waarmee Lefevere eerder reeds een samenwerking aankondigde, red), met daaronder een sterk jeugdteam (het huidige Acrog-Tormans Balen BC, red). Van daaruit gaan we talenten opleiden en kansen bieden. Het is echt iets mooi.”

Bedoeling is dat Quinten Hermans, Corné van Kessel en de jongeren Joran Wyseure en Emiel Verstrynge mee de stap zetten. Maar manager Hans van Kasteren, hun manager, beweert dat hij nog geen voorstel kreeg. Dat je de volgorde niet respecteert…
“Hans is… een beetje een deugniet. Ik zit nog niet zo lang in de wielersport, dus ik ken hem nog niet zó goed. Maar hij heeft de vier betreffende renners een volmacht laten tekenen, zodat hij ermee kan gaan waar hij wil. Dat vind ik erover. Dat doe je niet met jonge gasten. Jammer dat dat gebeurd is.”

Wat is het gevolg daarvan?
“Dat Hans de sleutel in handen heeft. En dat vind ik niet correct. Oké, ik werk vanuit de jeugd, en als we elk jaar één of twee toppers naar boven brengen… Ik kan ze niet allemaal houden. Maar met deze vier zou ik graag verder werken. We vormen, samen met Bart Wellens en de rest van onze entourage, een familie. Maar zoals Hans nu handelt, dat zijn dingen waarvoor ik uit het voetbal ben weggegaan, namelijk makelaars die de boel in handen nemen. Waarbij het sportieve niet meer primeert.”

Staan de renners achter jou en jouw project?
“Ik denk dat wel, ja. Die mannen zijn gelukkig bij mij. Dat merk je wel, denk ik.”

Waarom kreeg Van Kasteren nog geen voorstel van Lefevere?
“Patrick heeft voldoende ervaring en is slim genoeg om te weten wat hij moet doen. Daar wordt aan gewerkt.”

Wat als Hermans en co niet mee instappen?
“Dan nog gaat ons project gewoon door. Dat zou wel bijzonder jammer zijn, omdat ik die familie graag zou samenhouden. En ik ga er vanuit dat dat gaat lukken. Maar ook zonder hen, doen we verder. Er zijn crossers genoeg op deze wereld.”

Laurens Sweeck is eind 2022 einde contract. Toon Aerts ook… Zijn dat opties?
“We moeten niet op de zaken vooruitlopen. Maar Sven Nys (manager van Baloise-Trek, red) heeft me al gevraagd om van Toon Aerts af te blijven. Dat respecteer ik.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Thijs E 6 februari 2022 om 19:11

“Hans, we hebben je renners niet nodig en we vinden je een …, maar bel ons vooral, want we willen er wel een paar”.

En blijkbaar gaan Wellens en de rest van de staf al wel mee over. Toch een wat aparte manier van doen, gemixt met wat pot verwijt ketel.

0
Polleke 6 februari 2022 om 19:12

Een vechtscheiding dus…

0
Dikke Vrouw 6 februari 2022 om 19:18

Das niet lekker:/

0
Murcia 6 februari 2022 om 19:42

Jan moet niet het naïeve boertje gaan spelen want hij weet echt wel hoe de hazen lopen. Van Kasteren is iemand die je met zijn invloed als manager van zowat al je renners mee moet nemen in het verhaal met de Don. Als je dit niet doet heb je jezelf te pakken. Maar zoals eerder gezegd denk ik dat ondanks al het tromgeroffel van beide kampen men uiteindelijk wel tot een overeenstemming komt en de renners van Hans blijven.

0
xistnc 6 februari 2022 om 20:33

Het verwijt richting Van Kasteren lijkt me inderdaad wat makkelijk. Tormans (en allicht ook Lefevere) is er kennelijk gemakshalve vanuit gegaan dat de renners hoe dan ook mee overstappen en dat was precies het punt dat Van Kasteren eerder deze week maakte: niemand heeft er nog met de renners over gesproken. Dat staat los van die ‘volmacht’.

0
De Cabybara van de Conradkade 7 februari 2022 om 10:27

Dit zegt eigenlijk wel genoeg:

Quote:
Staan de renners achter jou en jouw project?
“Ik denk dat wel, ja. Die mannen zijn gelukkig bij mij. Dat merk je wel, denk ik.”

Verder draait het bij alle partijen uiteindelijk om geld.

0
Dark Noise 7 februari 2022 om 11:49

In het profwielrennen draait het voor iedereen om het geld.

0
Blackcanyon 8 februari 2022 om 06:49

Tormans gelooft zichzelf waarschijnlijk niet als hij zegt dat er zoveel crossers zijn. Als je wilt dat er een crosser bij zit die regelmatig bij de eerste 5 eindigt, of zelfs 2 minuten na de start nog in beeld komt is de vijver van veldrijders waar je uit kunt vissen helemaal niet zo groot. Een aantal is sowieso niet beschikbaar: MvdP, WvA, TP. Het is de vraag of LvdH en TA uberhaupt weg zouden willen bij Nys. Die hebben daar een geweldige crossentourage. Zelfde geldt voor EI en MvT.
Laurens Seeeck is het enige alternatief uit de gevestigde orde. Of ze moeten mikken op verbetering van nieuwkomers zoals Ryan Kamp.
Lefevre en Tormans willen toch niet voor buiten beeldvulling mee doen.

0
Steven_E 8 februari 2022 om 14:46

De renners zouden door Van Kasteren naar Alpecin-Fenix worden geloodst… Tormans zal dus andere renners (of een ander team) moeten zoeken dat als basis kan gaan dienen. Nys is al even op zoek naar sponsors, maar qua fietsmerk hangt die wel vast aan Trek natuurlijk.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone