Verhuist Tormans CX van Intermarché-Wanty Gobert naar Quick-Step-Alpha Vinyl?

Verhuist Tormans CX van Intermarché-Wanty Gobert naar Quick-Step-Alpha Vinyl?

foto: Cor Vos

dinsdag 1 februari 2022 om 06:00

Groot nieuws in het veldrijden. Het Tormans CX-team, met onder meer Quinten Hermans, Corné Van Kessel en beloften Joran Wyseure en Emiel Verstrynge, scheidt zich eind dit jaar af van Intermarché-Wanty Gobert. Volgens meerdere bronnen zal de ploeg vanaf 1 januari 2023 bij Quick-Step-Alpha Vinyl aanhaken. Castelli

Het nieuws circuleert al een poos in de wandelgangen van het veldritcircuit en wordt steeds concreter. Het Tormans CX-team met onder meer Quinten Hermans in de rangen, gaat zich eind 2022 afscheiden van Intermarché-Wanty Gobert. Jan Tormans, de sponsor achter de veldritploeg, zit naar eigen zeggen qua visie helemaal niet meer op dezelfde golflengte als het management van de Belgische WorldTour-ploeg.

De aanstaande breuk werd aan onze redactie reeds bevestigd door Jan Tormans, die aangeeft dat er besprekingen lopen met “een ander WorldTour-team.” De naam wordt niet uitgesproken, maar meerdere bronnen bevestigen ons dat het om Patrick Lefevere en Quick-Step-Alpha Vinyl gaat. Met name ploegleider Wilfried Peeters zou zich  – vanaf 1 januari 2023 – ontfermen over het veldritgedeelte.

Er zijn een paar links tussen Tormans en Quick-Step-Alpha Vinyl. Zo zijn Jan Tormans en Vic Swerts, oprichter en eigenaar van Soudal, vrienden en zakenpartners. Soudal, dat met name op 1 januari 2023 de nieuwe naamsponsor bij Lefevere wordt. Hoe de constructie er exact gaat uitzien, zou binnenkort bekendgemaakt worden. Wellicht wordt ook Acrog-Tormans Balen BC, het jeugdteam van Jef Robert met toptalent Zoë Backstedt in de rangen, bij het geheel betrokken.

Zoë Backstedt – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

44 Reacties

Mystery Rider 1 februari 2022 om 06:44

Van Kasteren weerom kassa kassa !

Gaat Styby dan ook opnieuw vol voor de cyclocross in zijn laatste proefjaren?

Dark Noise 1 februari 2022 om 07:41

Op zijn leeftijd? Denk ik niet.

Vinyakke 1 februari 2022 om 07:00

En patje altijd maar foeteren wanneer andere ploegen aan de mouw van zijn renners trekken. Zelf gaat hij een stap verder met het wegkapen van de sponsors. Of denken Julie dat die sponsors uit zichzelf het nummer van patje in de gele gids gaan zoeken?

Cochise 1 februari 2022 om 07:25

De baas van Tormans en de baas van Soudal hebben samen een bedrijf. Tormans zelf is wat gefrustreerd over de matige interesse voor zijn CX-werkzaamheden vanuit Intermarché. 1 en 1 zijn dan snel 2, daar is zelfs geen sluwe Lefevere voor nodig.

Michelangelo 1 februari 2022 om 07:23

Ik vond quinten en corne wel tof. Jammer als ze voor patje zouden gaan fietsen…

Barry Batsbak 1 februari 2022 om 08:13

Ze fietsen dan voor Fitte he, misschien verzacht dat de pijn?

wimvl 1 februari 2022 om 09:16

Michel. Dat blijven wel dezelfde mensen hoor. Dat je het niet voor Lefevere hebt is je volste recht. In de cross heb ik wel sympathie voor Eli. Van Jürgen Mettepenningen ben ik geen fan. Maar Eli blijft gewoon Eli.

Dikke Man 1 februari 2022 om 07:39

Quinten Hermans in ware grote in kartonnen versie naast het verkoopstandje van Soudal… ik ga er niet aan kunnen wennen denk ik. Verder is dit een klassiek zaakje met trouwe zakenpartners totdat Lefevere met malser vlees zwaait, een paar decadente etentjes, een slappe quote naar de Bühne en een totale desinteresse in de mening van de renners zelf. Het gelei van de samenleving.

Steven_E 1 februari 2022 om 07:52

Lees het verhaal en je betoog valt uiteen. Tormans foetert op Wanty, die hij zelden ziet op de cross. Tormans z’n goede vriend is de grote baas bij Soudal. Lefevere heeft er deze keer niets mee te maken.

Boomie1 1 februari 2022 om 08:18

Inderdaad Steven_E.

Polleke 1 februari 2022 om 08:45

Geef toch op… voor de meesten hier gaan de stekels onmiddelijk omhoog als het om Lefevre gaat, wat is er nu in godsnaam onlogisch of slecht in dit verhaal…

Dark Noise 1 februari 2022 om 07:42

Laurens Sweeck komt hier allicht ook terecht.

Romāns Vainšteins 1 februari 2022 om 08:08

Bottom line : die lui krijgen aankomend jaar allemaal een ander shirt.

Barry Batsbak 1 februari 2022 om 08:15

Backstedt en Wyseure kregen sowieso al een ander shirt.

Arie den Blanken 1 februari 2022 om 10:02

@Barry Batsbak. Die zal je juist nauwelijks in een ander tricot zien. Junioren rijden bijna nooit een aparte wedstrijd en m ogen geen regenboog of EK trui dragen als de rijden bij de beloften en elite. Hetzelfde geldt voor Wyseure en die heeft bovendien de leeftijd dat hij in 2023 geen belofte meer is.

Ghijs 1 februari 2022 om 08:44

Toch bijzonder dat Patlef ieder jaar weer ”krom” ligt om zijn ploeg financieel rond te krijgen. Maar het dit jaar wel voor elkaar krijgt een vrouwen team(conti?) en CX-team (volgend jaar) aan zich verbind. Zal hij toch wel goed in de slappe was zitten.
Kan hij wat mij betreft nu wel stoppen met dat wolven gejank.

Steven_E 1 februari 2022 om 09:08

Hij richt geen teams op he, het gaat om teams die sponsors hebben en behouden die zich aansluiten in de structuur rond het huidige team. Ga jij nu ook stoppen met het anti-wolven gejank?

Ghijs 1 februari 2022 om 09:45

Hallo Steven_E , volgens mij schrijf ik nergens dat hij deze ploegen opricht, maar dat hij zich aan deze ploegen verbind?
Had hij zulke ploegen maar opgericht i.p.v. teren op andermans werk.

Steven_E 1 februari 2022 om 09:51

Je schrijft dat dit bewijst dat hij financieel overschot heeft, en dat slaat op niets. Bon, je ziet dat in dus verander je het geweer van schouder en ga je ergens anders op vitten. Tormans geeft de samenwerking met Wanty op en heeft geen wegploeg meer. Nobel van Lefevere om er zijn team voor open te stellen. Ook novel van Lefevere om een conti-vrouwenteam met zijn kennis naar het hoogste niveau proberen te begeleiden. Zo kan je het ook zien…

Ghijs 1 februari 2022 om 10:31

Iemand die altijd alles zal doen vanuit zijn eigen belang is niet nobel. Dat is iemand die enge narcistische trekjes heeft.
Het vrouwenteam heeft hij alleen maar omdat hij vorig jaar een paar domme uitspraken heeft gedaan over het vrouwen wielrennen. En zo een wit voetje probeert te halen.
En dat Tormans team verbind hij voornamelijk aan zich om Zoë Backstedt over te nemen naar NXTG by Experza. Dan kan hij daar over 5 jaar over zeggen dat hij haar ontdekt heeft.
Echt heel nobel van hem allemaal.

Steven_E 1 februari 2022 om 11:01

Goed dat jij het allemaal weet Ghijs!

Boomie1 1 februari 2022 om 11:25

Ghijs wat raaskal je allemaal??

Jan Tormans pakt z’n ploeg op en brengt die onder bij Lefevere?
Wat heeft dat met geklaag van PatLef te maken?

Soudal vertrekt bij Lotto en gaat naar PatLef? Wederom niets van doen met PatLef geklaag!

luyfred 1 februari 2022 om 08:44

Wordt dan Quinten Hermans ook op de weg ploegmaat van Evenepoel en collega’s ?

Wheely 1 februari 2022 om 09:23

Kan maar dat is niet evident. Belangrijkere vraag is gaan we Remco lekker door de modder zien glibberen volgend jaar? Kan mooie beelden gaan opleveren.

Maillot à Pois 1 februari 2022 om 09:36

In het Nieuwblad wordt inderdaad gewag gemaakt van een overstap van Hermans naar het WT team in 2023.
Van Kessel zou me verbazen.
Ik denk dat er mogelijk een CT development team opgezet wordt, voor de veldrijders + jonge talenten.

Wat betreft de belangrijkere vraag van Wheely, ben ik vrij zeker dat het antwoord ‘nee’ is. Die houdt zich zelfs ver weg van Parijs-Roubaix. Maar zeg nooit nooit.
Wat me dan nog realistischer lijkt en echt wel tof zou zijn: zou Alaphilippe zich nog eens aan wat crossen wagen?

Steven_E 1 februari 2022 om 09:53

Hermans zei onlangs in de BE-pers dat het veld het hoofddoel is, en dat hij niet “droomt” van de weg, laat staan de Tour. Met een Giro of Vuelta waar ie eigen kansen krijgt en de motor kan uitbreiden voor in het veld zal die zeker ook content zijn.

Arie den Blanken 1 februari 2022 om 09:53

Quinten Hermans heeft in Extratime koers zich nadrukkelijk uitgesproken dat veldrijden zijn hoogste prioriteit blijft houden. De weg blijft bijzaak ook een eventuele TdF.

Wheely 1 februari 2022 om 10:07

@Maillot
Eens, Alaphilipe had gewoon een regenboogtrui kunnen ophalen op het parcours van afgelopen weekend.

Al Phila 1 februari 2022 om 09:36

En zo zal het aantal TdF’s van Hermans waarschijnlijk op 1 blijven steken (2022).

Maillot à Pois 1 februari 2022 om 09:38

oh, dat weet ik nog zo niet.
Afwachten hoe hij het doet, maar Hermans heeft volgens mij wel het potentieel om een degelijke klimknecht te worden.

Arie den Blanken 1 februari 2022 om 09:56

Dat is voor hem bijzaak. Ook het aantal deelnames aan de TdF is altijd beperkt gebleven tot 1 net als die van Albert Zweifel.

Boomie1 1 februari 2022 om 11:26

Als Hermans de Tour uberhaupt rijdt. Zit in de pre selectie

LeoR 16 1 februari 2022 om 09:48

Backstedt toekomstige kopvrouw bij Experza?

Murcia 1 februari 2022 om 09:52

Opvallende move maar aan het fundamentele probleem van Tormans kan ook een overstap onder de vleugels van de Don niks gedaan worden, de ploeg is een beetje het FC Utrecht van het veldrijden. Geen echte wereldtopper onder contract en van de talenten is het maar afwachten of het er uit komt. Dat heeft bv TJV slimmer gedaan, geen aparte ploeg maar met slechts één man en één vrouw maximale aandacht en resultaat.

Steven_E 1 februari 2022 om 10:00

Backstedt en Verstrynghe zijn wel wereldtoppers in wording. En wie zegt dat er geen ruimte is voor investeringen? Dat Lefevere of QS bvb niet een Pidcock wil halen? Of pakweg Thibau Nys… Dan kan het bashen hier helemaal los gaan

Maillot à Pois 1 februari 2022 om 10:07

Kijk maar breder dan CX.
Volgens mij is Backstedt de crux in heel dit verhaal.
Nu Patje beslist heeft dan toch te investeren in het vrouwenwielrennen, heeft ie daar een toekomstige kopvrouw binnen.

Murcia 1 februari 2022 om 10:11

Wereldtoppers in wording kan ik niet zoveel mee, het gaat om de huidige wereldtop en die ligt allemaal langdurig vast en ook rotsvast, Wout, Matthieu, Pidcock, Eli gaan niet naar deze ploeg dat weten we allemaal. Patrick is alleen geïnteresseerd in winnen en het is aannemelijk dat de komende seizoenen dit niet veel gaat gebeuren in het veld bij de dames en heren elite van Tormans/QSA. Aandacht krijg je pas bij resultaten en daar zit de kneep bij juist deze ploeg, er wordt te weinig gewonnen.

@Maillot
Daar kun je wel eens gelijk in hebben maar dat betekend dat Tormans van weinig aandacht van Intermarche voor de veldploeg nu gaat naar OSA met alleen maar de focus op Zoe als toekomstig ster, dat is nogal een gok en weer een teken dat de rest er maar bij hangt.

Steven_E 1 februari 2022 om 10:29

Wie weet hoeveel Van Aert, Van der Poel en Pidcock nog in’t veld gaan rijden de volgende jaren. En Hermans kan Iserbyt op bepaalde parcoursen zeker aan. Als je er dan wat renners in de breedte kan aan toevoegen en het tactische spel van Mettepenningen mee kan spelen, kan er al eens meer gewonnen worden.

Boomie1 1 februari 2022 om 12:56

@Murcia: tel even het aantal medailles op het BK en WK. Meer dan genoeg talent en toppers in die ploeg. En Bart Wellens levert daar fantastisch werk af.

@Steven_E: Pidcock zit bij de Grenadiers waar ie alle ruimte krijgt z’n ding te doen…… Dan gaat ie met alle respect niet naar PatLef.

Ik zie Zoe Backstedt niet bij PatLef instappen, maar de stap maken bv naar Trek icm de ploeg Nys (haar zusje zit er al). Vergeet niet dat Backstedt niet eens voor Tormans rijdt, maar voor de juniorenploeg en dus geen contract ergens heeft….

Murcia 1 februari 2022 om 13:03

@Boomie1
Dat er genoeg talent zit ontken ik niet, net als door jou terecht opgemerkt het goede werk van Wellens die dan Peeters boven zich zou krijgen wat ik onbegrijpelijk vind maar de successen van deze talenten bij de elite laten nog wel jaren op zich wachten en voor een sponsor lijkt mij de zekerheid van winst vandaag te prefereren boven de hoop op morgen.

Steven_E 1 februari 2022 om 13:25

Vergeet dan eveneens niet dat pa Backstedt en Mr. Tormans goeie maatjes zijn intussen. Ik zie zusje Backstedt net zo goed een omgekeerde beweging maken een Experza wordt uitgebreid.

Adorni 1 februari 2022 om 10:23

Jarenlang heeft Lefevre niet geïnvesteerd in de cross of het jeugdwielrennen en nu pikt hij 2 teams weg van een andere WT-ploeg.

Waarop Lefevre iets mompelt over: Mario Declercq en Vanthourenhout hebben in de jaren ’90 voor mij gereden… En men pikte steeds de goeie jeugd weg bij mij, Pogacar ging voor mij rijden… *Drinkt zijn fles wijn leeg*

Boomie1 1 februari 2022 om 13:02

Lezen is ook iets aparts geloof ik. Tormans heeft genoeg van Intermarche, wil het onderbrengen bij PatLef en dan steelt PatLef de ploeg van Intermarche?

Steven_E 1 februari 2022 om 13:26

Velen die antwoorden terwijl ze enkel de titel gelezen hebben natuurlijk …

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone