‘INEOS Grenadiers onderzoekt directe transfer van Remco Evenepoel’

woensdag 28 september 2022 om 13:12
‘INEOS Grenadiers onderzoekt directe transfer van Remco Evenepoel’

foto: Cor Vos

De Britse topploeg INEOS Grenadiers onderzoekt momenteel alle mogelijkheden om wereldkampioen Remco Evenepoel per direct over te nemen van Quick-Step-Alpha Vinyl. Dat meldt Velonews, dat zich baseert op goede bronnen. De kersverse Belgische wereldkampioen tekende vorig jaar nog een vernieuwd contract dat hem tot eind 2026 aan Patrick Lefevere verbindt.

INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe zou naar verluidt wanhopig op zoek zijn naar een potentiële Tourwinnaar die onmiddellijk succes kan leveren. Evenepoel won onlangs zowel de Vuelta a España als het wereldkampioenschap op de weg in Australië. Hij zou bij de Britten het verlies van onder meer ronderenners Richard Carapaz en Adam Yates moeten opvangen.

Quick-Step-Alpha Vinyl-teambaas Lefevere heeft aan de Amerikaanse website onthuld dat Dave Brailsford, de teambaas van INEOS Grenadiers, een bericht stuurde na de overwinning van de Belgische renner in de Vuelta a España. “Het is eenvoudig”, legt Lefevere uit. “Dave Brailsford sms’te me, en hij sms’t niet veel. Hij zei: ‘Gefeliciteerd, wat een kampioen, en als je hem op een dag wilt verkopen, bel me dan.’ Dat was het. Niet meer en niet minder.”

Maakte zijn Britse collega een grap richting de Belgische teammanager of was het een serieuze vraag om de onderhandelingen te starten? Lefevere: “Je kunt niet zien of iemand een grap maakt op Whatsapp. Er was geen smiley, geen speciaal gezicht. Alleen een paar woorden. Andere collega’s feliciteerden me gewoon, maar als Dave hem wil hebben dan heeft hij waarschijnlijk veel geld nodig.”

Vader Evenepoel
Er is al een aantal jaren een goed contact tussen INEOS Grenadiers en de Evenepoels. Vader Patrick Evenepoel en zijn zoon Remco hebben de ploeg een aantal jaren geleden reeds bezocht op hun basis nabij Monaco. Vader Evenepoel is de zaakwaarnemer en belangenbehartiger van zijn zoon. De nieuwe wereldkampioen is een van de weinige renners die niet gebruikmaakt van de diensten van een managementbureau.

Remco Evenepoel met zijn vader Patrick – foto: Cor Vos

Tegenover VeloNews vertelt Patrick Evenepoel zijn kant van dit verhaal. “Er was geen ontmoeting maar we hebben een telefoongesprek met hen gehad. We hebben contact gehad met hen en ik ken de heren Brailsford en Ellingworth. We kennen elkaar al jaren. Het is normaal dat ze me bellen om me te feliciteren met de Vuelta-eindzege en na Luik-Bastenaken-Luik.”

Op de vraag of er een discussie was geweest over een mogelijke overstap naar Ineos in de toekomst, lachte Evenepoel senior alvorens te zeggen: “Die discussie was er drie jaar geleden al.” Daarna volgt de specifieke vraag of er een deal voor 2023 in de maak is. “Dat weet ik niet”, zegt Evenepoel senior. “Remco heeft een contract voor vijf jaar met Quick-Step-Alpha Vinyl. Het is niet aan mij om te praten. We willen de Vuelta en het WK vieren, en wat er in de toekomst gebeurt, zien we wel.”

Dit artikel delen:

101 Reacties

eddyvv 28 september 2022 om 13:29

Maar dan moet Remco knechten voor Arensman.

19
Rick Altenburg 28 september 2022 om 14:01

Haha! Arensman is ook een goudhaantje! Mensen geven REV meer aandacht. Dat vind ik niet terecht. Thymen doet ’t ook hartstikke goed!

-4
thenewGOAT 28 september 2022 om 14:53

Het is niet terecht dat iemand die LBL, de Classica Dan Sebastian, de Vuelta en het wereldkampioenschap wint, meer aandacht krijgt…? Ok staat genoteerd. Mocht er nog iemand op de wereld zijn die dat vindt, dan zal dat ook genoteerd worden.

7
Mwielerfan 28 september 2022 om 20:54

Hap zei de geit

0
ghostwriter 28 september 2022 om 13:18

Ergens in België is zoveel bloed naar iemand's hoofd gestroomd dat het op knappen staat…

8
Jan 28 september 2022 om 13:27

Ook mijn eerste gedachten

2
AWestie 28 september 2022 om 13:41

Een hypo bedoel je?

2
Posterix 28 september 2022 om 14:50

Dan is het een hyper, maar dat geheel terzijde

2
Klootje Kriekeljon 28 september 2022 om 18:38

Ergens in Beesd ook.

-1
Koersmaniak 28 september 2022 om 14:05

De titel is ook ferm opgeblazen: ‘Ineos onderzoekt directe transfer.’
Daaronder is er enkel te lezen dat PatLev zegt een berichtje te hebben gekregen, waarvan hij niet weet of het een grap is én de manager van Remco weet ook van niets, behalve een telefoontje met felicitaties.

PatLev is een sluwe vos en verspreidt dit niet zomaar. Zijn motief: geld.
Als het gerucht de ronde doet dat het kapitaalkrachtige Ineos achter Remco zit, panikeren de sponsors van PatLev: wij verbinden onze naam aan dit fenomeen, we doen een extra duit in het zakje.
Extra zakje geld voor loonsopslag Remco en versterkingen voor de Tour-ploeg.

5
Marcel de Gendt 28 september 2022 om 18:46

Zou me ergens niks verbazen. Lefevere is een slinkse boef als het om dit soort spelletjes aankomt, die hoef je niks te leren. Heeft zelf al regelmatig op deze manier onder iemands duiven geschoten.

En mocht hij dit keer niet de dader zijn maar het slachtoffer, dan is dat ergens ook wel humor.
En in dat laatste geval gaat de winnaar linksom of rechtsom Evenepoel zelf zijn. Verbeterd contract en verbeterde ondersteuning bij QS, of een verbeterd contract en verbeterde ondersteuning bij Ineos…

0
Maillot à Pois 28 september 2022 om 19:17

Een-tweetje van PatLef en de Evenepoels?
Remco wil niet weg bij de wolven maar wil ook zijn boerenjaar verzilveren. Als geen ander weet hij dat succes voor een topsporter fragiel is, voor hetzelfde geld rijdt hij écht nooit meer een seizoen als dit. PatLef wil hem ook naar waarde betalen, maar heeft daar nog wat centen voor nodig.
We gaan het zien. En als hij toch naar Ineos trekt, ben ik benieuwd of dat een goede keuze zal blijken. Qua sportieve ondersteuning gaat hij er op vooruit, maar Evenepoel is volgens mij een renner waar het ook de extra-sportieve setting cruciaal is. Ik ben niet overtuigd dat hij gaat aarden bij de Britten.

1
Fast Freddy 28 september 2022 om 13:45

Lefevre houdt van zijn haantje, maar hij houdt ook van geld. Ik zie hem een dikke afkoopsom nog best accepteren.

4
Romāns Vainšteins 28 september 2022 om 13:49

No way.

Wanneer Lefevere met Evenepoel de tour zou winnen zwaait hij op die dag af. Een beetje zoals Contador die op de Angliru wint/Vino die olympisch kampioen wordt.

Dit is zijn ultieme project.

-1
Mooie Sjors 28 september 2022 om 13:31

Hij moet sowieso wel weg bij QS wil hij ooit een grote ronde winnen. ;)

3
RaleighPost007 28 september 2022 om 13:36

Hij heeft (al) bij QS een grote ronde gewonnen

-3
Het Belgische Jachtluipaard 28 september 2022 om 13:48

Ok Raleigh trap er anders in

8
Diskob 28 september 2022 om 14:07

No way, zou je zeggen. En dan lees je dat vreemde vage ontwijkende antwoord van de vader/manager.

3
De Dikbilgorgel van Dorestad 28 september 2022 om 14:11

Dit zou wel win-win-win-win zijn. Voor Ineos, omdat ze een échte GT-favoriet hard nodig hebben. Voor REV, omdat de kans groter is dat hij bij Ineos de Tour gaat winnen dan bij Lefevere. Voor Lefevere, omdat hij naast een zak geld geen sprinters teleur hoeft te stellen voor de Tour. En voor mij, omdat ik het prettiger vind om naar REV te kijken als hij niet voor Lefevere rijdt.

3
Marlin 28 september 2022 om 14:20

Natuurlijk niet. Waar was INEOS in de Tour de voorbije jaren ? Vrijwel nergens, toch niet wat de eindrangschikking betreft. Dit jaar heeft de INEOS-ploeg op geen enkel moment Pogacar of Vingegaard aangevallen. Met zo’n ploeg kan Evenepoel niets aanvangen. Laat hem dus maar lekker in zijn vertrouwde omgeving. Over een paar seizoenen zal ook Quickstep een volwaardige Tourploeg hebben. Met renners die voor elkaar door het vuur gaan. Dat kan je van de robotploeg van INEOS niet stellen.

-6
Romāns Vainšteins 28 september 2022 om 14:25

INEOS zou Evenepoel naar de laatste 5K brengen op exact dezelfde manier zoals US postal en SKY dat in hun hoogtijdagen deden met Armstrong en Froome. Voor de partijloze liefhebber is blijven bij QS echt veel beter.

-3
Massimo Bataille 28 september 2022 om 15:44

Wat is dit nou voor opmerking? De INEOS-team was echt wel goed hoor. Thomas was de enige die nog ietswat lang kon aanklampen bij Vingegaard/Pogacar en Pidcock/A.Yates waren zeker ook op niveau.
Het algemeen niveau bij INEOS blijft echt wel hoog, maar bij gebrek aan een finisher hebben ze geen nood meer om constant op kop te rijden.

Tegelijk zijn de andere ploegen natuurlijk ook versterkt met Jumbo (Kuss, Kruijswijk, Roglic) en UAE (Majka, Mcnulty, …) waardoor INEOS er niet meer bovenuit steekt.

3
Marlin 29 september 2022 om 14:20

Tactisch leek het nergens naar bij INEOS. Dat Thomas niet meer de benen heeft om de Tour te winnen, wisten we al langer. Toch hield INEOS krampachtig vast aan de verkeerde tactiek om alles op Thomas te zettten. Voor een derde plaats, nou ja. Zonder de val van Roglic stond hij zelfs niet op het podium. De subtoppers bij INEOS werden niet of niet op de juiste momenten ingezet. Wat heb je dan aan een “sterke” ploeg. Beter een (nog te versterken) ploeg zoals Quickstep, waar niet als robotten gereden wordt. Maar als echte ploeg. Een voor allen, allen voor een.

0
jooprioolpijp 28 september 2022 om 13:47

De vaagheid van vader-manager doet het ergste vrezen. Dat zou de volgende stap in de vervoetbalisering van het wielrennen zijn. Ergens wel toepasselijk met deze personen. Maar: eerst zien.

2
Tom Bidon 28 september 2022 om 14:15

De vervoetbalisering van het wielrennen is al even bezig, met groetjes van Acquadro. Patrick Evenepoel trekt gewoon de handjes af van die zever en wijst op het nog 4 jaar lopende contract. Aan opportunisme ontbreekt het bij Ineos sowieso niet.

1
DunJay 28 september 2022 om 15:56

Die ‘vaagheid’ drijft gewoon de prijs op voor Pat Lev

0
Kelder is de Man 28 september 2022 om 16:06

Eerst zien inderdaad. Maar die vaagheid maakt het idd wel dat dit artikel niet op los zand is gebouwd.

0
zietemgaan 28 september 2022 om 16:12

het zou enorm triest zijn dat de logica: “we hebben dit jaar onder gepresteert dus we kopen snelsnel een topper” het haalt van de logica om de hand in eigen boezem te steken en meer werk te maken van een goeie jeugdopleiding, het geven van kansen aan coming men, en het evalueren van het eigen falen … en plus: dan is het wielrennen helemaal iets van twee a drie topploegen en de rest de kruimels, dat zou ik maar niets vinden

2
Skywalker 28 september 2022 om 16:33

Dat krijg je als een wielerploeg een ‘hobbyprojectje’ wordt van een miljardair…

0
Marlin 29 september 2022 om 14:22

Volledig mee eens.

0
Yeez 28 september 2022 om 13:21

Vader, Patrick Evenepoel, is ook die manager van zijn zoon.

De manager neem ik aan

1
Mooie Sjors 28 september 2022 om 13:21

Zou op zich niet onlogisch zijn dat ze zich bij Ineos nog willen versterken. De piste Roglic werd ook al genoemd een tijdje terug. Veel andere opties zijn er niet meer over om een potentiële Tourwinnaar aan te trekken. :)

Voor REV wellicht een mogelijkheid om financieel (en qua ronde-ondersteuning) een giga-stap voorwaarts te zetten. Maar het lijkt mij toch ook een trouwe jongen die het liefst bij het warme QS-nest zou blijven. Zie het ook niet echt gebeuren dat Lefevere hem vroegtijdig wil laten gaan, Evenepoel = de toekomst van zijn ploeg.

Interestiiiing. ;)

1
platteprijs 28 september 2022 om 14:16

Als Evenepoel mogelijk is, dan is ook Vingegaard mogelijk. Kwestie van veel geld.

0
Mooie Sjors 28 september 2022 om 14:27

Als je kijkt naar het financiële wel. Maar voor Evenepoel geldt toch ook dat Ineos een beter team is wil hij de Tour winnen. Voor Vingegaard is Ineos momenteel op sportief vlak wellicht een stapje terug tov kopman zijn bij Jumbo Visma.

3
Barry Batsbak 28 september 2022 om 13:28

Ha, Patlef heeft net alle ballen op ReV gespeeld, met het aantrekken van versterkingen en sponsors. Alles is te koop en onder druk wordt alles vloeibaar, maar dit lijkt me tamelijk onwaarschijnlijk. Want van zijn voorjaarsselectie hoeft QSA het momenteel niet te hebben. ReV is wat ploegsucces betreft wel de redder in barre tijden van oom Pat.

1
Melkzuur 28 september 2022 om 13:30

Misschien krijgt SQS er naast een zak geld, ook enkele (klassieke) renners bovenop en kunnen ze onmiddellijk verder doen wat ze best kunnen: klassiekers winnen?

0
Massimo Bataille 28 september 2022 om 13:40

Zie hem ook niet snel veranderen van ploeg (tijdens huidig contract)
Ik weet nu niet wat REV verdient, maar zou dit toch wel snel richting 1-1.5mil/jaar denken. Wss ligt er nu ng verbeterd contract klaar na Vuelta en WK.

Aangezien het nog vastligt tot 2025, is dit al +-4mil dat INEOS vrij moet hebben om hem los te kopen. Daarna zelf nog een vet contract geven.
Tevens zijn er deel sponsoren van Soudal-Quickstep die wel voor REV (bij)betalen. Dus voor de ploeg Lefevere hangt er wss ook paar miljoen vanaf.
Je kan dan wel zeggen, herinvesteer dit geld in andere renners, maar die moeten ook vrij zijn ( en zowiezo voor 2023 is dit niet het geval) en passen bij de ploeg.

0
Gerard Dekker 28 september 2022 om 13:38

Hij weet na de klapper die hij in de Giro gemaakt heeft hoe betrekkelijk het vak van profwielrenner kan zijn. Na één klap kan je carrière over zijn.

Hij zal daarom ook wel zo snel mogelijk genoeg geld binnen willen halen om de rest van zijn leven onafhankelijk te kunnen zijn.

Ik denk dat Remco of opslag van PL gaat krijgen of dat hij naar Ineos gaat. Tymen Arensman gaat ook naar Ineos en dan is Bernal er ook nog.

Dat zal een leuik team worden, hoewel Bernal en Evenepoel niet helemaal in één team passen. Latino’s gaan nog wel eens voor eigen kansen. Remco overigens ook.

1
jkjustin 28 september 2022 om 13:39

No way dat Patrick dat laat gebeuren. De voorjaarsploeg van QS is te zwak, Ala valt wat tegen en ik weet niet of de ploeg (bijna) volledig op Merlier en jakobsen kan/wil bouwen.
Daarnaast is versterking voor Remco geregeld dit seizoen.
En als laatste zou men ook wel graag zien dat hij voor een Belgische sponsor/ploeg blijft rijden.

1
Romāns Vainšteins 28 september 2022 om 13:46

Wat ook mee gaat spelen: Evenepoel is een atypische wielrenner die drijft op roem en aandacht. Wanneer hij bij Ineos gaat rijden levert hij meteen een zeer flink % daarvan in. Is er niet een of andere gekke multimiljobelg te strikken die Evenepoel een miljoen en al zijn teamgenoten 100.000, Kaaimanstijl, geeft wanneer die equipe hem in het geel naar huis brengt?

-3
Tom Bidon 28 september 2022 om 13:59

Kom er maar in, Marc Coucke

0
Krist The Vanma 28 september 2022 om 14:09

Fijn dat jij zoveel weet over de psyche van REV, @Romans

1
Romāns Vainšteins 28 september 2022 om 14:19

Fijn hè. Heb je tenminste wat te melden op een discussieforum.

Scheelt je allerlei disclaimers, slagen om de arm, voorbehoud etc.

-4
VerstandOpNul 28 september 2022 om 14:53

Romans, de wielrennerfluisteraar..

4
De Onechte gaviaal uit Ochten 29 september 2022 om 08:25

Vainšteins is weer aan het romãnstiseren! Blijven doen heerlijk!

1
Roeleboelie 28 september 2022 om 13:43

lijkt me onwaarschijnlijk, al denk ik dat Evenepoel er qua rondewerk wel op vooruit kan gaan. Maar als QS komend jaar zich ook versterkt qua grote rondes kun je zomaar 4 sterke blokken krijgen in 2024 met Jumbo, Ineos, UAE en Quickstep. Klinkt ook niet verkeerd voor de liefhebber!

1
Pizzi 28 september 2022 om 14:10

Is een voetballer dus die vertrekt.

1
Spring Maar Achter Op Bij MIj 28 september 2022 om 14:50

Denk dat Arensman hoopt, dat dit nooit doorgaat….

1
VerstandOpNul 28 september 2022 om 14:57

Arensman hoeft vast niet gelijk de nieuwe Froome te worden toch? De nieuwe ‘G’ zou ook mooi zijn..

0
El Aguila 28 september 2022 om 14:57

What happens in Belgium, stays in Belgium. Vraag maar aan mathieu

1
Kelder is de Man 28 september 2022 om 16:08

Was dat niet Australia?

0
platteprijs 28 september 2022 om 15:18

Sporza heeft dit bericht nog altijd niet overgetypt. Misschien is het dan toch gebakken lucht.

1
Dikke Vrouw 28 september 2022 om 16:58

Laat ons dat hopen ja

3
Gebruikersnaam 28 september 2022 om 15:33

Ineos moet wat meer vertrouwen hebben in die 10/12 ronderenners die ze al hebben. Ze hebben de voorbije 3 jaren met 7 verschillende renners top 5 gereden in grote rondes (en zonder val van Rodriguez waren het er 8)

Ja, ze hebben de absolute topper niet zoals een Pogacar, Roglic of blijkbaar Evenepoel (al mag Bernal wat meer krediet krijgen), maar zelfs UAE of Jumbo hebben geen 8 verschillende renners die top 5 kunnen rijden in een grote ronde. Misschien moeten ze wat slimmer omgaan met die luxe.

1
Lancestrong 28 september 2022 om 15:54

Patlev zal REV natuurlijk nooit willen laten gaan. Het idee is natuurlijk om met REV de TDF te gaan winnen.

Daarnaast heeft Patlev weer hard gewerkt om (extra) Belgische sponsor Soudal aan boord te krijgen waarmee het budget opgekrikt wordt naar 20M. Weliswaar nog steeds een gat van 20M op Ineos maar de kloof met JV is gedicht. Daar zal REV natuurlijk een mooie hap uit gaan nemen (in de toekomst).

Vraag blijft natuurlijk, gaat Ineos voor 'make him an offer he can't refuse'-style? (Die Ratcliffe is natuurlijk een winnaar en die wil ver gaan, zeker nu het in de F1 allemaal wat minder loopt. Daarnaast heeft REV voldoende vertrouwen in Patlev/QS dat ze een goede tourploeg op poten krijgen?

Tot slot: lukt het REV na WK winst om met z'n beide pootjes op Belgische grond te blijven staan?

1
lo squalo dello Stretto 28 september 2022 om 16:04

Die budgetten moet je ook met een korreltje zout nemen hoor.

-1
Johnny7 28 september 2022 om 19:14

Carapaz weg
Thomas steeds ouder en kan niet meer tegen de top 3 (Vinnie, Pogi en Rogla)
Bernal onzeker wat hij kan na blessure en voor zijn blessure ook lastig tegen top 3

Verder? Arensman nog niet op dat niveau, mannen als Hart zijn nauwelijks nog goed genoeg als knecht. Ze gaan echt niet meer een Yates aantrekken, hebben ze wel van geleerd. Ze gaan alleen nog echte jonge talenten of bewezen winnars halen bij INEOS.

Cocnlusie: Absoluut logisch dat ze hem willen en ze kunnen hem de kop gek maken met een heel dik salaris en dan moet ik het nog maar eens zien.

1
vroege vlucht 28 september 2022 om 19:37

Ineos past beter bij Evenepoel als ronderenner. Zou het geen rare overstap vinden voor hem als hij nog eens de Tour wil winnen. QS kan zich dan weer richten op de voorjaarsklassiekers. Sinds de focus op Evenepoel is het niet meer de grote uitblinker in het voorjaar. Laat de tijden van Boonen maar weer herleven.

1
AWestie 28 september 2022 om 22:42

Ik lees ook op Twitter over ploegleiders die wisselen bij Ineos (bijvoorbeeld Bramati nieuw en Knaven out) en twijfels over Bernal, plus Rodriguez definitief naar Movistar in 2024. Graag wat meer diepgang over wat er bij Ineos precies gaande is, die lijken echt te jagen.

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 28 september 2022 om 22:58

Bramati? Dan is het slechts een kwestie van connecting the dots…

0
Grote Plateau 28 september 2022 om 23:21

jah die seizoensevaluatie laat niet op zich wachten

lijkt erop dat Ratcliffe met de stoelen door de kamer is gaan gooien

0
de adelaar 29 september 2022 om 07:59

En welk Twitter account mag dat zijn? Want Knaven is juist 1 van de ploegleiders die het klassieke werk begeleid en naar mijn weten hebben ze dit jaar PR gewonnen.

0
Diskob 29 september 2022 om 08:24

@de adelaar Op Twitter citeren ze een artikel uit Het Laatste Nieuws met meer details over de plannen van Ineos: https://www.hln.be/wielrennen/twijfels-rond-bernal-en-commercieel-interessant-waarom-ineos-grenadiers-al-maanden-bezig-is-met-het-opvrijen-van-remco-evenepoel~ac004647/

Daarin staat inderdaad dat Knaven zou vertrekken. Wielerflits zal er vandaag wel nog een apart nieuwsbericht over maken.

0
Wieler-Joke 28 september 2022 om 13:28

Die gaat QS nu heus niet verlaten dan steekt hij een mes in Patje zijn rug, bijna gans die ploeg draait nu rond hem dat gaat bij ineos helemaal niet zo zijn.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone