WK 2022: Remco Evenepoel soleert op GRANDIOZE wijze naar wereldtitel, drama voor Van der Poel
foto: Cor Vos
Nick Doup zondag 25 september 2022 om 08:42

WK 2022: Remco Evenepoel soleert op GRANDIOZE wijze naar wereldtitel, drama voor Van der Poel

Remco Evenepoel heeft op het WK wielrennen in Wollongong de kroon op zijn seizoen gezet. De 22-jarige winnaar van de Vuelta a España soleerde in Australië naar de wereldtitel op de weg, nadat hij 25 kilometer voor de finish Alexey Lutsenko uit zijn wiel kletste. Evenepoel bezorgt België daarmee het eerste goud van dit WK. Voor Mathieu van der Poel eindigde de wegrit in een deceptie, nadat hij ’s nachts gearresteerd werd door de Australische politie.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wie dacht dat de eerste uren van het WK wielrennen in Wollongong voort zouden kabbelen, is met een kater wakker geworden. Vooral het incident rondom Mathieu van der Poel heeft de gemoederen bezig gehouden. De Nederlandse kopman werd in de nacht voor de wegrit gearresteerd door de Australische politie nadat hij boos was geworden op twee meisjes die hem lastigvielen in het hotel.

Van der Poel zat korte tijd in de cel, moest zijn paspoort inleveren en kwam pas om 04.00 uur ‘s nachts (lokale tijd) terug in het hotel. Hij stond uiteindelijk wel aan het vertrek, maar gaf na 35 kilometer al op.

Mathieu van der Poel na zijn opgave – foto: Cor Vos

Dan de koers zelf. In de vlakke aanloopfase richting Wollongong reed een traditionele kopgroep van twaalf man weg. Daarbij zaten onder meer Simon Pellaud, Emils Liepins en Juraj Sagan. Vaticaanstad-debutant Rien Schuurhuis liet zich ook nog even zien, maar hij kon niet aansluiten bij die vroege vlucht.

Favorieten roeren zich vroeg
De Fransen lieten er op Mount Keira geen gras over groeien. Bruno Armirail koos voor een hoog tempo en zorgde ervoor dat een omvangrijke favorietengroep zich losweekte. Onder hen Wout van Aert, Bauke Mollema, Wout Poels, Tadej Pogacar en Jai Hindley. Zij reden twee minuten weg van het peloton, waarna de Duitsers het gat dicht reden.

Alleen Pavel Sivakov, Pieter Serry, Ben O’Connor, Luke Plapp en Samuele Battistella wisten daadwerkelijk de oversteek te maken naar de vroege vluchters. Na ruim 100 kilometer koers sloten zij vooraan aan, waardoor er zestien koplopers waren met een voorsprong van zeven minuten. Nederland besloot daarop Taco van der Hoorn op kop te zetten.

Hij reed, samen met hulp van wat Spanjaarden, een hoop van de voorsprong af. Mede daardoor was het verschil op 80 kilometer van de meet teruggelopen tot ruim twee minuten. Dat was het teken voor de Fransen om de daadwerkelijke finale op het lokale rondje, met Mount Ousley (700 meter aan 6,7%) en Mount Pleasant (1,1 km aan 7,7%), vroeg te openen.

Remco Evenepoel voert de forcing met Romain Bardet – foto: Cor Vos

Grote groep met Evenepoel ontsnapt
Quentin Pacher was de aanstichter van een schifting. Enkele favorieten waren attent, waaronder Remco Evenepoel en Romain Bardet, en wisten de oversteek te maken naar een aantal overgebleven vroege vluchters. Dat zorgde voor een kopgroep van 25 man. Evenepoel had Serry, Quinten Hermans en Stan Dewulf mee, terwijl de Fransen met Sivakov, Bardet, Florian Sénéchal en Pacher vooraan zaten. Pascal Eenkhoorn was de enige Nederlander in de kopgroep.

Andere opvallende namen waren Hindley, O’Connor, Ben Tulett, Lorenzo Rota, Samuele Battistella, Mauro Schmid, Jan Tratnik, Neilson Powless, Mattias Skjelmose, Alexey Lutsenko, Kevin Geniets en Rasmus Tiller. Bijna alle grote landen hadden pionnen mee, waardoor de achtervolging in het peloton moeizaam op gang kwam. Het verschil groeide, met nog drie lokale rondes te gaan, tot boven de twee minuten.

Tussenversnelling peloton levert niets op
Met nog een kleine 50 kilometer te gaan kwam er vaart in het peloton. Valentin Madouas opende het bal en zorgde ervoor dat alle favorieten op de voorposten verschenen op Mount Pleasant. Omdat het vooraan even stilviel, werd het gat verkleind tot een minuut, maar van een serieuze achtervolging was geen sprake. Daardoor liep de kopgroep in het vlakke deel weer uit richting de twee minuten.

Remco Evenepoel had ook moeite om zich te bedwingen. Hij had al enkele kopbeurten gedaan zonder resultaat, maar 34 kilometer voor de meet was het toch raak. Evenepoel ontsnapte aan de finishpassage en reed weg met Lutsenko. Zij sloegen direct een gat. Rota, Schmid, Skjelmose en Eenkhoorn gingen nog in de achtervolging, maar kwamen nauwelijks dichterbij. Het peloton volgde ondertussen al op 2.25 minuut.

Evenepoel laat Lutsenko achter op Mount Pleasant – foto: Cor Vos

Evenepoel gooit Lutsenko overboord
Met een voorsprong van 30 seconden op de groep-Eenkhoorn begonnen Evenepoel en Lutsenko aan Mount Ousley. De Kazach kon de Belg daar nog volgen, maar op Mount Pleasant trok de Vuelta-winnaar vervolgens stevig door. Hij liet Lutsenko achter met een flinke demarrage en was vertrokken voor een solo van 25,8 kilometer. Het verschil met de favorieten in het peloton was op dat moment nog altijd meer dan twee minuten.

In het peloton wilde Van Aert zich ook laten zien op de voorlaatste Mount Pleasant, maar dat was niet meer dan een speldenprik. Ondertussen was Evenepoel ribbedebie. Hij zette de groep-Eenkhoorn op meer dan een minuut en hield het gat met het peloton op 2.30 minuut. Sterker nog, in de slotronde liep de voorsprong van REV alleen maar verder op. De man met de rode Vuelta-helm kon zo ongestoord en op grandioze wijze zijn eerste wereldtitel bij de elites binnenslepen.

Met een vingertje op de mond, de armen wijd, vol ongeloof en met een flinke schreeuw passeerde Remco Evenepoel na 266 kilometer de finish.

Strijd om zilver en brons
Eenkhoorn, Skjelmose, Rota en Schmid mochten dromen van WK-zilver, maar dan moesten ze in de finale wel Lutsenko zien te achterhalen. Dat lukte in de afdaling van Mount Pleasant. Wel was dat zonder Eenkhoorn, die in de laatste steile meters moest afhaken bij zijn drie medevluchters.

In de slotkilometer ging het tempo er volledig uit bij die vier, waardoor Eenkhoorn er met hoge snelheid overheen kon komen. De Nederlander kon de rest echter niet verrassen, waardoor het opnieuw stilviel. Vanuit de achtergrond kwam vervolgens het uitgedunde peloton nog aanstormen.

Een late uitval van Jan Tratnik werd in de laatste honderden meters nog geremonteerd, waarna de Fransman Christophe Laporte naar het zilver sprintte. Hij bleef thuisfavoriet Michael Matthews, die brons pakte, en Wout van Aert voor. Dat gebeurde allemaal op 2.21 minuut van de winnaar van het goud.

RIDE Magazine
192 Reacties
Sorteer op:
25 september 2022 08:47
Voordat ik begin wil ik eff zeggen (en de comment belg-proof maken): Evenepoel was de beste in koers en schitterend dat de aanvaller wordt beloond en daarmee de enige terecht wereldkampioen en ik wil met wat hierna komt niks van hem wegnemen.

Maar wat hebben alle andere ploegen in hemelsnaam gedaan. Het was zo duidelijk dat niemand in de kopgroep in de buurt van evenepoel zou komen, maar allemaal vrolijk meerijden en hem 2:30 cadeau geven. En ja het was geven want toen er een keertje door wat gereden in het peleton was het verschil 1:10. Wat denken alle andere landen? Slovenie: tratnik? Gb: tullet? Frankrijk bardet? Australië: hindley? Zwitserland: schmid? Italie: Rota? Al deze landen hadden door een knecht op kop te zetten met zn allen het verschil op evenepoel een stuk kleiner kunnen houden vanuit het peleton maar besloten een kansloze pion in de kopgroep te verdedigen. Het is echt onbegrijpelijk hoe heel het peleton zo'n tactische blunder heeft kunnen maken. Het gebrek aan oortjes zal vast meespelen, maar ik heb gwn op die ene beklimming na geen tempo gezien in het peleton. Alle andere landen dan belgie, tactisch gwn perfect met 4 man incl evenepoel in die kopgroep, mogen met schaamrood op de lippen naar huis. Ik weet niet of ze gewonnen hadden als ze wel achter evenepoel hadden aangereden, maar het was op het moment dat ze wegrijden al duidelijk dat je het op deze manier nooit ging winnen.

(Ja achteraf is het allemaal makkelijk, maar toen ze op 50km al 2 minuten hadden en de fransen vrolijk voor evenepoel op kop aan het rijden waren zat ik ook al te kijken van wat gebeurt hier)
  25 september 2022 08:56
  De andere landen koersen nog op de oude manier. Knechtje vooruit, wachten tot de laatste twee rondes en dan voluit.
  Een Remco of bv mathieu, wout en pogi willen dat vaak niet meer. Ze willen de koers chaotisch maken en onvoorspelbaar. Ze zijn hun tijd vooruit en de rest blijft steken in oude tactieken.
  Kijken naar jezelf en je mogelijkheden is goed, maar je soms aanpassen aan de tegenstander is soms nog beter.
  Daarnaast moet je natuurlijk wel het vermogen hebben om diegene te kunnen volgen, lukt dat niet zet dan de koers op je eigen nieuwe manier naar je hand. Het leiderschap moet mee evolueren.
  25 september 2022 08:58
  Helemaal mee eens. Evenepoel was de sterkste (en in de kopgroep met afstand) en dat was tijdens de koers al duidelijk. Des te vreemder dat de andere landen gereden hebben zoals ze gereden hebben. Aan de andere kant wel mooi dat mede daardoor de sterkste ook WK wordt.

  Met name Frankrijk heeft apart gekoers. Wel aantrekkelijk, maar niet om te winnen. Als je ziet dat zij er mede voor zorgen dat Evenepoel zijn solo met 2 minuten voorsprong kan starten en ze vervolgens met Laporte 2e worden.
  25 september 2022 08:59
  In het peloton deden ze vandaag wat Kopecky gisteren deed, gokken dat iemand anders de kastanjes uit het vuur ging halen. Volkomen logisch gedrag dat hier toen werd misbruikt om Lotte af te branden, en vandaag blijkbaar om de overwinning van Evenepoel te minimaliseren.
  25 september 2022 09:00
  Op de Franse tv zei Jalabert dat Evenepoel zich in de uitstekende positie heeft gemanoeuvreerd en het daarbij fenomenaal heeft afgemaakt. Wel worden er vragen gesteld bij het feit dat de verkeerde Fransen vooraan reden in de groep Evenepoel en dat ze daarbij twee minuten op een presenteerblaadje weggeven mede door het werk van Pacher en Sénéchal. En waarom de actie van Madouas geen vervolg kreeg?
  In ieder geval heeft Evenepoel de perfecte wedstrijd gereden. Daardoor waren de laatste twee rondes wat minder spannend op de laatste kilometer na van de groep achter de winnaar. Het was daardoor nog een kadootje voor Laporte.
  25 september 2022 09:03
  Leor, grappig. Iedereen hier zegt dat Evenepoel de sterkste was en gaat vervolgens de wedstrijd analyseren, dat doe je na een koers op een wielerforum. En toch zie jij dat als het minimaliseren van de overwinning van Evenepoel, zegt vooral iets over jouw vaardigheid bij begrijpend lezen.
  25 september 2022 09:19
  @Leor als je goed leest, minimaliseer ik de prestatie van Evenepoel absoluut niet en als dat wel zo opgevat kan worden, zal ik het nog een keer zeggen: Evenepoel is by far de verdiende wereldkampioen.

  Over de vergelijking met Kolpecky: volgens mij kreeg Kolpecky kritiek (niet van mij trouwens) omdat ze in de laatste kilometer met veruit de sterkste sprint in een groep met alleen maar kopmannen het gat op een eenzame aanvaller niet dicht. Dat vind ik heel wat anders dan op 50 kilometer van de finish terwijl je nog knechten hebt, deze het gat niet kleiner laten rijden.

  Je kan overal zoeken naar aanvallen op je favorietjes maar als ik jou was zou ik gwn genieten van deze schitterende overwinning.
25 september 2022 09:06
De enige verdiende winnaar! De rest van de landen tactisch echt dramatisch gereden. Ik kan geen ander land dan België noemen dat slim gekoerst heeft. En dan nog even dit: kan de UCI in het vervolg svp een portie Belgen invliegen om de regie te doen? Hoe dramatisch werd dit alles in beeld gebracht? Veel te vee toeristische shots en veel van de belangrijke momenten worden gemist. Dat iedereen behalve Evenepoel nog wordt teruggepakt ook totaal gemist. In volle finale wordt Evenepoel bijna 2 minuten lang nadat ie over de finish is gekomen gefilmd…
  25 september 2022 09:24
  Regie was echt dramatisch inderdaad. Op de een na laatste beklimming leek uit het peleton na die aanval van Van Aert een groepje met 4(!!!) Fransen op een stuk of 8 rijders bij elkaar te komen. Ik was benieuwd of die Fransen vol in de achtervolging gingen, maar de regie heeft na die beklimming gewoon het peleton niet meer in beeld gebracht. (en in de 40 km daarvoor eigenlijk ook nauwelijks)
  25 september 2022 11:23
  Misschien zijn die talloze toeristische shots die ons voorgeschoteld worden reclame onderbrekingen op Australische TV?
25 september 2022 08:46
Wat een overwinning. Iedereen naar huis gereden.

Overduidelijk, de renner van 2022. Niemand komt in de buurt.

Toch frappant dat de rest zijn grootste wapen, de solo, toch steeds niet opvangt. Natuurlijk, ze moeten het kunnen. Maar op zo een grote afstand, als Remco gaat dan weet je dat je erachteraan moet. Als er iemand bewezen heeft solo’s succesvol te kunnen afronden is het Evenepoel wel. En toch ‘laten’ ze het steeds gebeuren. Hoe dan ook, hij doet het toch maar weer. Echt enorm knap. Kun je alleen maar bewondering voor hebben.

En heerlijk dat vingertje, trouwens. Lekker blijven doen. Wel uiteraard als je deze prestaties er tegenover stelt. Dan heb je recht van spreken.
  25 september 2022 08:55
  Lutsenko, die als enige even mee kon/wou met Remco, had ik ook nog wel een medaille gegunt.
  25 september 2022 09:18
  Ja ergens gek dat andere renners/ploegen zich niet kunnen wapenen tegen die solo waarvan je weet dat hij gaat komen. Anderzijds is dat niet voor niets zijn handelsmerk en in specifiek deze koers met landenteams en zonder communicatie werkt het nog beter natuurlijk.
  Ik had de medaille graag aan Eenkhoorn gegund Leor maar die ontneemt zich de kans door in te houden terwijl ie 6 fietslengtes voor ligt en meer snelheid heeft.

  270km en de helft van het pak heeft niet gekoerst.
25 september 2022 08:59
Wat een sof dit WK. Wat me vooral zal bijblijven is de totale apathie van de wereldtop (op Evenepoel na natuurlijk), dat Voeckler idd een "meesterbrein" is, en dat ik nooit naar Wollongong op vakantie zal gaan, want in de hotels kun je je nachtrust vergeten.
  25 september 2022 09:01
  Ploegen die er serieus mee bezig zijn, zaten in Wollongong. Knoeiers zaten in het rumoerige Sydney.
  25 september 2022 12:24
  Knoeiende Nederlandsche Wielren Unie
25 september 2022 09:02
Evenepoel die wel heel fanatiek alle twijfels rond zijn persoontje van tafel veegt. 44 jaar na de laatste Belgische groterondewinnaar de Vuelta pakken, 11 jaar na Phil Luik-Bastenaken-Luik winnen en nu 10 jaar na Valkenburg weer een wereldkampioen. Op zijn 22ste.

En hij doet het weer zoals altijd: zelf de koers in handen genomen en dan de rest versmacht. Voor een strijkijzer is het toch echt een winnaarstype pur sang.

Vrij vroeg weer koers gezien vandaag, alleen viel het wel vrij ver van de meet in de plooi. Net zoals zijn nummer in San Sebastian dus niet de meest enerverende koers, maar wel gigantisch sterk. Gewoon zelf afgedwongen met zijn aanvalsdrift en dan uitgesoleerd zoals enkel hij kan.

Wout toch ook wat in de tang gezet, dat zal voor hem zuur zijn. Remco moest hem na de koers ook zelf gaan opzoeken om hem te laten feliciteren haha. Als je de spurt uiteindelijk zag, denk ik dat hij ook niet zo enorm veel te klagen heeft.

Verder weinig gezien van de grote favorieten, de verwachte mokerslagen van Pogacar zijn er niet uitgekomen. De Fransen misschien hun collectieve kracht toch niet optimaal uitgespeeld, en verder toch ook een paar landen op de verkeerde gegokt in de kopgroep. Blijft een koers van 260+ km en 4000 hm.

En dan te zeggen dat er hier nog niet zo lang geleden een paar opperden om Evenepoel de komende 5 jaar maar uit de Belgische selectie te laten voor het WK. Nou moe.
  25 september 2022 09:09
  Dat hij zelf Wout moest opzoeken vind ik niet grappig maar ronduit genant en schandalig voor een groot kampioen als Wout.
  Vorig jaar branden ze die jongen af omdat hij niet begreep waarom ze hem niet slimmer gebruikten, dit jaar bewijst hij hun grote ongelijk. Dan mag je wel even uit eigen beweging gaan feliciteren. Zeker als je zelf nog geklopt wordt in de spurt voor de medailles.
  25 september 2022 09:41
  Ik denk dat Van Aert ook een beetje liet lopen in de sprint voor z'n makker Laporte, die hem toch wat diensten bewezen heeft dit seizoen.
  25 september 2022 10:17
  Dit WK zal dan ook de geschiedenis ingaan als het WK waarop Van Aert (een groot coureur) ontmaskerd werd als klein mens.
  25 september 2022 11:15
  thenewGOAT Integendeel, dit is juist een mooi gebaar van Wout naar ploegmakker Christophe.
  25 september 2022 12:40
  Deze al gezien cochise en newgoat?

  https://twitter.com/floyyydddd/status/1573930689304711170?s=20&t=sIn0mFmmnj895RwZK_LZyA

  Het vingertje is voor jullie nu. Misschien niet altijd afgaan op het eenzijdige beeld dat via de tv in eerste instantie binnen komt?
  25 september 2022 14:08
  Ik vind het vooral bizar wanneer die grote groep wegrijdt dat er drie Belgen bij zitten (Remco, Hermans en Dewulf) en drie Fransen, maar dat er buiten REV geen enkele andere topfavoriet bijzit (Wout, Matthews, Laporte, Bini, Pogacar en in mindere mate Flip).

  Op 80km van de finish verwacht je toch dat die iets meer vooraan in het peloton zitten op de belangrijkste klim van het parcours?

  Dat is dan wel een meesterzet geweest van Remco om daar wel in die schifting te zitten!
  25 september 2022 14:59
  @Beer
  Veel respect voor je goede tussenkomsten. Maar dit begrijp ik niet goed. Evenepoel werd nadat het peloton over de meet gekomen was, door alle Belgen gefeliciteerd. Aanvankelijk niet door Van Aert. Het was Evenepoel zelf die tot bij Van Aert gestapt is. Pas dan heeft Van Aert hem gefeliciteerd. De link en het filmpje waarnaar je verwijst toont niets anders.
  25 september 2022 15:45
  @ Marlin
  Dat komt omdat WVA al veer eerder binnen was gekomen dan de andere belgen en Alaphilippe.

  https://twitter.com/UCI_cycling/status/1573929483815583744?s=20&t=7AX5ABA_l9ZqcUGLelD-6g

  Dit filmpje toont dit beter aan. Terwijl Remco nog aan het vieren was komt WVA hem direct feliciteren.
25 september 2022 08:47
Dik verdiende wereldkampioen, proficiat!

Ik kijk overigens niet uit naar de comments...
25 september 2022 08:47
Felicitaties aan Evenepoel en de Belgen, opnieuw. Het was een enerverend ‘sprinters-wk’. De koers op 55 km van de finish aangezet en al het gebeuren laten indalen. Nu op 24 km van de finish begin ik dit bericht te typen. Het scenario dat zich momenteel ontvouwt is al vele malen besproken hier. Evenepoel zou vroeg gaan en het strijdplan van de andere landen zou zijn om hem te neutraliseren (dus niet meerijden en a la Colbrelli in het wiel profiteren). Dat Evenepoel in dit zeer voorspelbare scenario alsnog weg weet te geraken in de finale en ook nog eens iemand treft die wel dom kopwerk gaat doen geeft drie dingen aan: ten eerste dat Evenepoel een fenomeen is, een renner die de manier van koersen herschrijft. Ten tweede dat de bondscoaches van de toplanden (inclusief Voeckler vandaag) werkelijk koekenbakkers zijn. De eerste 200 kilometer is het immers een schaakspel en slechts België en Kazachstan hebben daar de juiste keuzes gemaakt (de juiste renners vooruit gestuurd). Ten derde dat veel wielrenners zonder sturing via de oortjes hopeloos verloren rondrijden (de strijd om het brons was hilarische comedy capers). Verdere analyse is voor een ander topic, nu eerst ruim baan voor de Belgen en neutrale wielerliefhebbers die een feestje vieren na een nieuw huzarenstukje van Evenepoel. Die regenboogtrui zal hem goed staan.
  25 september 2022 09:20
  Jouw grote ongelijk bewezen. Twee keer op twee weken tijd.

  Mooi dat je nu wel een eerlijke analyse kan schrijven.
  25 september 2022 13:53
  Grote meneer dat je dit opschrijft Panache. Knap
25 september 2022 08:48
Als de livechat een voorbode was kan Wielerflits maar beter gewoon de reacties permanent uitzetten op de site, lol.

Het was de laatste tijd al amper uit te houden, maar de ultranationalistische drek, het zielige Nederland vs. België gezeik, en het simplistische downvoten zal nu wel nieuwe hoogtes bereiken. Mede mogelijk gemaakt door o.a. de ophitsende en bij vlagen misselijkmakende verslaggeving in de Belgische media(Karl is echt een paar keer klaar gekomen volgens mij) en alle clickbait op Wielerflits..
  25 september 2022 08:57
  Wat ben jij zielig zeg,
  25 september 2022 09:03
  @Stims De chat en de duimpjes zijn een plaag voor de site. Ik laat die links liggen. Zou jij blijkbaar ook moeten doen.
  @sus wat stoort je aan de opmerking van Stims?
  25 september 2022 09:43
  Ze moeten gewoon de trollen veel harder aanpakken hier.
  Niet dat het veel helpt want één uur later hebben ze een nieuwe nickname.
  25 september 2022 10:08
  Verklaar? Ik vind dat Karl gelijk heeft als hij zegt dat Nederlanders niet naar Sporza moeten kijken als ze dat chauvinisme niet kunnen horen. Dat gebeurt toch overal?

  Ik zou het ook niet zo fijn vinden om naar een WK te kijken waarin de Nederlanders centraal staan (voor de verslaggevers).
  25 september 2022 12:16
  @de Elzasser: 'amper uit te houden', 'ultranationalistische drek', 'zielig', 'simplistisch', 'de ophitsende en bij vlagen misselijkmakende verslaggeving in de Belgische media', 'Karl is echt een paar keer klaar gekomen'. KOMAAN ZEG!
  25 september 2022 16:16
  @Dave blijkbaar hou jij van dat soort opmerkingen in de chat.
  En kan sus niet voor zichzelf spreken?
  25 september 2022 16:25
  Volgens mij is het chauvinisme niet het grootste probleem, maar vooral dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van de verslaggeving.
  Dat was op Sporza altijd prima, goed commentaar en zinnige analyses.
  Nu is het vooral gefixeerd op de twee Belgische toppers en hoe die het doen, de rest van de koers lijkt bijzaak.
  Mochten die twee na 25 kilometer afstappen dan is de kans aanwezig dat Sporza gewoon op zwart gaat.
  25 september 2022 19:34
  Leve Ivan Sonck!
25 september 2022 08:59
Wat een klasbak. Jammer van de haters die zich hier regelmatig melden. Het maakt mij niet uit waar iemand vandaan komt, als zo'n jong broekie alles aan gort rijdt kan ik er alleen maar van genieten.
  25 september 2022 12:34
  Zo voel ik het dus ook. Ben zelf dikke fan van MVDP, Van Vleuten en diverse Ndl. topschaatsers. De REV-haters zijn jaloerse en gefrustreerde Hollanders. So be it.
  25 september 2022 16:21
  @Dave correctie "zijn jaloerse gefrustreerde mensen" !!
25 september 2022 09:09
Prachtige overwinning, mooie verdienste van Evenepoel. Proficiat!

Maar zullen we stoppen met het vergelijken met Merckx. De man is bejaard, heeft alles gewonnen in een dubieus tijdperk. Meerdere betrapt op doping man man man....
Gun Remco zijn eigen erelijst en eer hem op zijn manier. Maar al dat gebrabbel over merckx is nu wel klaar.

Dan sluiten we af met de mooie woorden van yves ' rakataaa' Lampaert:“Mo vent toh, mo vent toh, mo vent toh, wa ne coureur!”
Ciao!
  25 september 2022 09:13
  Die vergelijkingen met Mercx moeten inderdaad maar eens ophouden. Die man is tig malen betrapt op doping en heeft het meerdere malen toegegeven.
  25 september 2022 09:24
  Merckx heeft nooit toegegeven 'gebruikt' te hebben, sterker nog, hij heeft live ooit zeer zwaar uitgehaald op radio 1 naar een journalist die dat durfde te beweren.
  25 september 2022 13:41
  Ik zou eigenlijk met niemand vergeleken willen worden.
  En Remco is Remco..straf ventje.( Dat zeggen ze toch in België?)
25 september 2022 08:50
Meer dan verdiende wereldkampioen, maar je moet ook eerlijk zijn door te concluderen dat de andere landen er niets aan hebben gedaan om dit te voorkomen. Het jarenlange koersen met oortjes heeft er voor gezorgd dat er geen tactisch denkvermogen meer aanwezig is en dat ze Evenepoel 2:30 cadeau geven in een groep met verder alleen maar B-garnituur. Onvoorstelbaar.
  25 september 2022 09:06
  Lutsenko en Bardet vind ik geen B garnituur. De Fransman had de benen niet en Lutsenko schoot net tekort.
25 september 2022 09:03
Superbe demonstratie van Evenepoel!! Geen mooiere manier denkbaar om Wereldkampioen te worden. Groots!
25 september 2022 08:57
Prachtige zege, ik was vaak kritisch op de man maar wat een transformatie dit seizoen met deze Kees op de taart , even voor de haters ; hier reden geen Janneke en Miekes
  25 september 2022 09:00
  Lijkt me niet lekker, een Kees op de taart.
  25 september 2022 09:09
  De Miekes waren er inderdaad niet, die waren al geklopt door van der Poel.
25 september 2022 09:14
Evenepoel wint nu het wk op een manier precies zoals hij bij de jeugd en wat lager niveau al deed. De definitieve transitie van kennie naar kannie is hiermee ingezet.
  25 september 2022 09:17
  @VR
  We zijn nu idd in een 'wat kan hij niet?' Tijdperk aangekomen. Ik ben wel benieuwd wat Remco zou kunnen in de voorjaarskoersen
  25 september 2022 10:01
  Kasseien en Stade geeft hij zelf aan.
  25 september 2022 10:05
  Enkel Kenny Elissonde blijft over.
  25 september 2022 11:07
  En onze poster Kennyklimmen natuurlijk.
25 september 2022 10:10
Als Remco gaat KUNNEN ze hem NIET volgen, heeft niets met oortjes of slechte tactiek te maken. Hij is gewoon beter dan de rest.
  25 september 2022 11:29
  citaat van de mooie uitspraak van Dirk De Wolf;

  'als Remco gaat, dan is het (voor de rest) te laat!'
  25 september 2022 12:04
  Toch denk ik dat je deze oververdiende zege ook een (vooral) tactische overwinning kan noemen. Het is niet zo dat Van Aert, Alaphilippe, Matthews, Laporte, Pogacar, etc. man tegen man verslagen zijn. Remco heeft voorkomen dat zij überhaupt aan de wedstrijd voor het goud hebben meegedaan.
25 september 2022 08:51
Remco kampioen der kampioenen WERELD KAMPIOEN !!!!!!!!
25 september 2022 08:51
Beste heeft gewonnen
25 september 2022 08:54
Remco is de beste
Hup Remco
25 september 2022 08:58
Er zijn precies 3 renners die met lef durven te koersen en geen oortjes nodig hebben.

Eentje werd gearresteerd, eentje baalde nog van het WK mountainbike en de laatste wint het WK.
  25 september 2022 13:20
  Daar doe je Pogacar toch echt oneer mee aan. Maar die had wellicht geen al te beste dag.
25 september 2022 10:18
De allerbeste coureur ter wereld. Met voorsprong.
  25 september 2022 10:21
  Nog even de Tour van volgend jaar afwachten lijkt me. Maar dat hij van absolute wereldklasse is, is duidelijk.
  25 september 2022 10:56
  Alsof enkel in de tour beslist wordt wie de allerbeste is. Als je het van Wout kan zeggen dan zeker van deze Evenepoel, hij kan al zijn doelen afkruisen dit jaar. Er zijn niet zoveel renners in de wielergeschiedenis die en een grote ronde, en een monument én dan nog eens de wereldtitel pakken.
  En dan zwijgen we nog over de rest. Hij is dit jaar gewoon de beste coureur die er rondrijdt, dat nog tegenspreken is gewoon onzin
  25 september 2022 15:13
  Binda '27
  Merckx '71
  Hinault '80

  That's it
25 september 2022 08:52
Poeh wat een mafkees. Gaat ie ook nog doodleuk de wereldtitel pakken. :D

Nieuwe Merckx dit? ;)
25 september 2022 08:55
Vooral mooi hoe hij Lutsenko lostte. Dat was van Vleuteniaans. Lutsenko zat met gewoon tempo van Evenepoel al op een meter en dan even (net als van Vleuten) houterig op de trappers lopen om weg te rijden. Dat moeten flinke wattages zijn geweest
25 september 2022 09:57
Zou Lefevere nu weer gelijk hebben? Vorig jaar speelde het kilometerslange kopwerk van Remco in de kaart van kopman Alaphilippe. Vandaag Senechal die er (met Dewulf) voor zorgt dat die groep wegblijft en zo toch vooral Evenepoel in de kaart speelt.
25 september 2022 08:49
Mo vint toch, wat een coureur, en nog steeds niet door het ijs gezakt!
  25 september 2022 12:20
  Gelukkig voor hem stonden er geen vangrails of ravijnmuurtjes, moest er niet lang geklommen worden, en was het ook niet heel erg steil. Bovendien waren er geen moeilijke afdalingen, en was het ook niet langer dan 7 dagen na elkaar fietsen. Maakte dus wel kans vandaag, hoewel niet alleen Jannekes en Miekes meededen (maar dat wordt dan wel op een andere manier geminimaliseerd door de specialisten hier (daar is de oortjesdiscussie terug!).
  25 september 2022 13:21
  Piep piep hoi
25 september 2022 08:49
Groots.

"Mo vent toh, mo vent toh, mo vent toh, wa ne coureur!"

Reacties zijn gesloten.