Greg Van Avermaet: “Ik ben onschuldig”

zaterdag 28 februari 2015 om 11:38
Greg Van Avermaet: “Ik ben onschuldig”

Greg Van Avermaet ontkent verboden middelen te hebben gebruikt. “Ik ben onschuldig”, aldus de Belg tegenover Het Nieuwsblad. “Ik ben een clean en zuiver renner. Ik ben blij dat mijn ploeg BMC mij laat starten in de Omloop. Ik ben er van overtuigd dat alles goed zal komen.”

De BMC-renner wordt genoemd in de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens. Op 13 maart moet hij voor de dopingcommissie van de Belgische wielerbond verschijnen. Het bondsparket verdenkt hem ervan verboden injecties met recuperatiemiddelen te hebben gekregen. “Aangezien ik mij op 13 maart voor de dopingcommissie van de Belgische Wielerbond moet gaan verantwoorden, wist ik dat dit kon gebeuren”, reageert Van Avermaet.

“Maar ik ben onschuldig. Ik ben clean en zuiver. Ik heb niets gedaan wat niet mocht, dus ik ben niet ongerust. Ja, ik ben bij dokter Mertens langs geweest, maar ik heb geen infusen gebruikt. Het is absurd dat ik mij daar altijd voor moet verantwoorden, maar dat hoort bij het moderne wielrennen zeker. Ik ben blij dat mijn ploeg mij laat starten. Ik ben er van overtuigd dat alles goed zal komen. Ik heb vannacht goed geslapen, maar dit is uiteraard geen ideale voorbereiding. Dit is geen extra stimulans voor mij om vandaag extra hard te fietsen.”

Zijn werkgever BMC is een intern onderzoek begonnen, maar laat de renner gewoon starten in de Omloop Het Nieuwsblad. “Op dit moment is er geen informatie die aangeeft dat er bepaalde regels zijn overschreden”, aldus de ploeg.

Dit artikel delen:

58 Reacties

Leukefans 28 februari 2015 om 11:51

Zal wel weinig aan de hand zijn.
Koers is bezig btw, krijgen we het volgtopic?

walkowiak 28 februari 2015 om 11:54

Greg zou moeten zwijgen en wachten. Vermoedelijk loopt het af met een sisser.

Panne 28 februari 2015 om 11:58

Volgens mij is het ook geenszins bewijsbaar. van Avermaet zegt niks, Mertens zegt niks en de rest is van horen zeggen. Gewoon stil houden en klaar ermee.

Wel doet iedere renner er beter aan er niet meer langs te gaan want de naam van de dokter, kwakzalver (mijn mening) of niet, is dermate besmeurd dat je er linea recta gedonder mee krijgt al zwaai je m goededag op straat.

Sandman 28 februari 2015 om 11:59

De instanties die dit naar buiten brengen kozen hun moment wel weer zorgvuldig uit . Vind ik toch ook laag bij de grond . Zelfs al zou er van enige schuldigheid sprake zijn .
Waar ik niet in geloof ………

Toppie 28 februari 2015 om 12:00

Ik vind dit altijd zo triest dat ze renners bij hun haren pakken als net een cruciaal punt aanbreekt in het seizoen, dag voor de tour, dag voor de klassiekers, als deze jongen onschuldig is is zijn seizoen al voor een deel verpest.
Renners zijn ook mensen, we behandelen ze als oud vuil, terwijl een Eddy M vrij rond huppelt en gezien word als een wielerheld.
Armstrong, Vino, Boogerd, Dekker enz worden nog altijd besmeurd met het verleden.

Had hem staan als topfavoriet, rijdt goed de laatste weken. (geld op hem ingezet op Unibet.com)

Duh 28 februari 2015 om 12:02

13 maart, en de Tirreno dan?

MrKennedy85 28 februari 2015 om 12:06

Wat een verrassing!!! Dit soort reacties duidt toch vaak op schuld, hoe lullig het ook klinkt om dat te zeggen. Er zijn hele onderzoeken gedaan in de politie wereld (familie zit bij politie) naar hoe iemand verbaal en non verbaal reageert bij beschuldigingen. “Ongeloof en verbazing” zijn doorgaans de beste indicatoren voor onschuld. Ontkenning en het zoeken van gedeeltelijke en onvolledige verklaringen waarom jouw naam in een onderzoek naar boven komt betekent doorgaans “red alert”. Normaal gesproken zou ik zeggen: laat het rechtssysteem beslissen en Veel niet je eigen oordeel maar ik heb absoluut geen vertrouwen in de objectiviteit van het Belgische rechtssysteem als het op bekende wielrenners aan komt. De tweet van Renaat is ook weer veelzeggend.

ti-raleigh 28 februari 2015 om 12:11

@ MrKennedy85. Heb je psychologie gestudeerd ? Ik vind het nogal gedurfde uitspraken. Iedereen reageert anders op beschuldigingen volgens mij. Ik denk niet dat daar een eenduidige lijn in te vinden is, anders had zoiets wel als ‘bewijs’ aangevoerd kunnen worden.

Pat McQuaid 28 februari 2015 om 12:14

We zijn de Austealische BMC pakketjes van Vansevenant ook vergeten?

MrKennedy85 28 februari 2015 om 12:18

@ti-raleigh

Uiteraard ga je daar geen definitieve beschuldigingen op baseren maar het wordt wel vaak als indicator gebruikt. Probeer je eens in te beelden dat men jou van iets ernstigs beschuldigd waar je helemaal niets mee te maken hebt. Hoe zou jij dan reageren? Waarschijnlijk noem je het volstrekt belachelijk en wordt je kwaad en wil je weten waar het weg komt. De meeste mensen gaan niet meteen met een inhoudelijke reactie komen waar ze proberen uit te leggen wat er aan de hand is en hoe het kan dat hun naam wordt genoemd. Ik geef hier puur mijn mening verder, ik heb helemaal niks tegen GvA. Sterker nog het zou een immens gemis zijn in het peloton.

VDB44 28 februari 2015 om 12:24

@MrKennedy: Bij mijn weten heeft het gerecht hier in België eerder renners betrapt dan in Nederland hoor (Vandenbroucke, Museeuw, Hoste, De Clercq, Peers, Planckaert,…). Dus dat belerend toontje mag best wat minder van onze Noorderburen.

En nogmaals, lekken van een ‘onderzoek’ de dag voor de Omloop is enorm laag en kan levens verwoesten. Al die speculatie hier lijdt tot niks. Wat niet wil zeggen dat het gerecht z’n werk niet moet doen, in tegendeel, maar dus niet op de voorpagina van de krant wat vage beschuldigingen laten publiceren.
Lees hier al vergelijkingen met Fuentes en Ferrari tussen de reacties. Beetje meer lezen over deze 2 heren denk ik dan.

sven241 28 februari 2015 om 12:25

Hopelijk valt het mee. Je zou dat niet van hem verwachten. Toch is het altijd verdacht als je naar zulke doktoren gaat.

Turtlehead 28 februari 2015 om 12:30

Gelukkig is t hiermee opgelost.
HAHAHAHAHA.

MrKennedy85 28 februari 2015 om 12:36

@VDB44

Ik ben het met je eens dat de timing belachelijk is, zeker als je je beseft dat er nog geen schuld of onschuld is vastgesteld. Ik zou als GvA alleen niet hebben gereageerd, helemaal niet als ik onschuldig was.

Wat betreft de Belgische renners die je noemt: die werden vaak in de absolute nadagen van hun carrière gepakt. Toch zijn er gelukkig idd wel renners veroordeeld, ook in België. We zullen zien wat er hier uit gaat komen. Overigens vindt ik deze Mertens idd de Fuentes/Ferrari van België. Dat die vergelijking niet op elk vlak op gaat doet dat wat mij betreft niets aan af. Maar het is allemaal mijn mening hè, niet de waarheid.

MrKennedy85 28 februari 2015 om 12:37

Vind met dt, ik schaam me dood. Via mobiel reageren is echt een crime…

achtpuntzes 28 februari 2015 om 12:38

@ redactie:

krijgen we nog een volgtopic over de koers van vandaag?

edit; al gevonden. maar dus niet meer bij de nieuwstopics. mijn fout. :)

MrKennedy85 28 februari 2015 om 12:44

@8.6

Waar dan? Ben zelf ook nog zoekende

achtpuntzes 28 februari 2015 om 12:49

@ MrKennedy85:

rechtsboven op de site, vlak onder de oranje balk. je kunt kiezen tussen de ster van zwolle, classic ardeche en de omloop.

ik kies maar voor de laatste. :)

Omhoog73 28 februari 2015 om 12:50

Ben het eens met Kennedy en 8.6 :
Waarom is de Volgtopic van de koers zo verborgen? Een verbeterpuntje voor de redactie lijkt mij ;).

Roberto 28 februari 2015 om 12:52

De eerste renner die meteen schuld bekend moet nog geboren worden, dus deze bla-bla van Greg zegt helemaal niks!

MrKennedy85 28 februari 2015 om 13:00

@8.6

Zit je op mobiel? Want ik kan hem nog altijd niet vinden.

Ruben De Muynck 28 februari 2015 om 13:01

@MrKennedy85, op mobiel moet je helemaal naar onderaan scrollen! Nog ongemakelijk, zal aangepast worden!

Omhoog73 28 februari 2015 om 13:07

Sporza “Wuytsie” heeft het over roddels en doet alsof er niets aan de hand is, integendeel zegt hij , en steekt zijn belgische kop in het zand. Hhahahha, wat een mannetje is het toch

Thijs E 28 februari 2015 om 13:09

GvA wist kennelijk al eerder dat hij moest verschijnen. Dan had ik toch zelf de regie gehouden en het kort na de uitnodiging al naar buiten gebracht als renner. Dan maak je een sterkere indruk dan stilletjes wachten tot de autoriteit zelf het voor hun best renderende moment pakt.

En dat moment moet blijkbaar altijd erg kort voor een belangrijke koers liggen. Alsof je rijbewijs wordt ingevorderd voor een overtreding van een jaar oud, op het moment dat je achter het stuur van je trouwauto kruipt.

chiller87 28 februari 2015 om 13:09

En wat als van aevermaat dat goedje heeft geïnjecteerd voor de no needle policy (giro 2011) niks aan de hand lijkt mij dan?

Headlines

Materiaalzone

Populair