Greg Van Avermaet: “Ik ben onschuldig”
zaterdag 28 februari 2015 om 11:38

Greg Van Avermaet: “Ik ben onschuldig”

Greg Van Avermaet ontkent verboden middelen te hebben gebruikt. “Ik ben onschuldig”, aldus de Belg tegenover Het Nieuwsblad. “Ik ben een clean en zuiver renner. Ik ben blij dat mijn ploeg BMC mij laat starten in de Omloop. Ik ben er van overtuigd dat alles goed zal komen.”

De BMC-renner wordt genoemd in de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens. Op 13 maart moet hij voor de dopingcommissie van de Belgische wielerbond verschijnen. Het bondsparket verdenkt hem ervan verboden injecties met recuperatiemiddelen te hebben gekregen. “Aangezien ik mij op 13 maart voor de dopingcommissie van de Belgische Wielerbond moet gaan verantwoorden, wist ik dat dit kon gebeuren”, reageert Van Avermaet.

“Maar ik ben onschuldig. Ik ben clean en zuiver. Ik heb niets gedaan wat niet mocht, dus ik ben niet ongerust. Ja, ik ben bij dokter Mertens langs geweest, maar ik heb geen infusen gebruikt. Het is absurd dat ik mij daar altijd voor moet verantwoorden, maar dat hoort bij het moderne wielrennen zeker. Ik ben blij dat mijn ploeg mij laat starten. Ik ben er van overtuigd dat alles goed zal komen. Ik heb vannacht goed geslapen, maar dit is uiteraard geen ideale voorbereiding. Dit is geen extra stimulans voor mij om vandaag extra hard te fietsen.”

Zijn werkgever BMC is een intern onderzoek begonnen, maar laat de renner gewoon starten in de Omloop Het Nieuwsblad. “Op dit moment is er geen informatie die aangeeft dat er bepaalde regels zijn overschreden”, aldus de ploeg.

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2015 13:12
Je mag hopen dat journalisten zo'n oordeel nog even uitstellen tot er meer bekend is over de zaak. Het label 'roddels' lijkt me hoe dan ook niet op zijn plaats aangezien Van Avermaet zich tijdens de Tirreno moet komen verantwoorden. Je mag hopen dat zoiets niet op basis van enkel roddels van een renner verwacht wordt.
28 februari 2015 13:13
Wie wordt er van zo'n bericht naar buiten brengen er eigenlijk beter van?
Het onderzoek rammelt en de betreffende persoon moet nog uitleg
gaan geven aan de wielerbond.
Vreemd dat dit alleen maar in het wielrennen gebeurt
28 februari 2015 13:25
Voor mij mogen ze heel dat huidige antidopingbeleid uit het wielrennen kieperen, dan gaat eindelijk weer eens over de sport zelf, zoals in de jaren 70 en 80.
28 februari 2015 13:34
Tja. Dat zegt iedereen die met doping in aanraking wordt gebracht. En de meesten zijn schuldig.
28 februari 2015 13:38
Quote:
"Ik was inderdaad patiënt van dokter Mertens. Was daar voor massage en dat moet ik nu gaan verantwoorden aan de Belgische wielerbond. Ik kan mezelf niets verwijten en zal mijn uitleg daar ook doen. "


Aldus van Avermaet..
28 februari 2015 13:47
Als dat alles is, dan zal Van Avermaet wel goed zitten. Of ze hebben dat middel als massageolie gebruikt, maar anders zal zijn naam onmogelijk aan (een ongeoorloofde toediening van) dat medicijn gekoppeld kunnen worden.
28 februari 2015 13:49
Ik weet niet of het normaal is in België dat je voor een massage naar de huisarts gaat.
Wij gaan hier dan naar de fysio of sportmasseur.
28 februari 2015 13:57
Quote:
Ik weet niet of het normaal is in België dat je voor een massage naar de huisarts gaat.
Wij gaan hier dan naar de fysio of sportmasseur.

'Normaal in België' en 'Wij'.... wat een vervelende houding.
28 februari 2015 14:02
@roberto
Komop zeg.... Even wat feiten op een rij:
A. In België zijn er 25 geregistreerde huisartsen. Daarvan zijn er 13 actief in de paardensport en veehouderij. De kans dat je als renners toevallig bij dezelfde huisarts uitkomt, is heel reeel
B. Mertens was een zeer breed ontwikkelde huisarts, inclusief ozontherapie en begeleiding van topwielrenners. Massage was één van zijn vele kwaliteiten. Jij masseert nooit zeker je vriendin?
C. Ja er is sprake van een medicament voor baby's dat op volwassenen is toegepast, maar komop: sommige renners waren de luiers net ontgroeid?! Im het geval van Greg is trouwens gezegd dat hij zijn onschuldige babyface wilde behouden. Als hij dus ergens schuldig aan is, is het ijdelheid.

Ergo:
Hier valt niks te zien mensen, gewoon doorlopen ja.
;)
28 februari 2015 14:02
@vlek
[quote]wat een vervelende houding.[quote]

Dat mag jij vinden. Maar het is heel normaal om iets al dan niet normaal te vinden. Iets wat in NL gangbaar is, is voor Nederlanders normaal. Er is nu eenmaal een verschil tussen België en NL in heel veel zaken.

Normaal in de betekenis van gangbaar.
28 februari 2015 14:04
Het 'lekken' door gerecht of sportfederaties naar de pers is onaanvaardbaar. Ofwel wordt alle informatie vrijgegeven, ofwel niets tot aan het begin van de rechtszitting. Nu wordt er van alles gesuggereerd, selectief omgegaan met gegevens. Nu ook blijkt dat slechts een positieve DNA-match is tussen de naalden en de sporters, zouden we wel eens kunnen afstevenen op een rechtszaak tegen de betrokken federaties, met eisen tot grote schadevergoedingen.
28 februari 2015 14:10
@Coldeportes
25 huisartsen? Laat me niet lachen..
Feit:
België telde in 2011 14.678 erkende huisartsen. Genoeg keuze dus..

v. Avermaet had geen vriendin om hem te masseren en moest naar een arts 80 km verderop?

Het is te gek voor woorden dat er renners zijn die overal naar grijpen om er beter van te worden, maar zijn verbaasd als ze ermee in opspraak komen.
28 februari 2015 14:15
Het lijkt erop dat Greg al langer wist dat hij op 13 maart moest verantwoorden, dus ik zie niet wat er dan schadelijk aan is dat wij het nu ook weten.
28 februari 2015 14:15
@ColdePortes, Goed gezien. Niets aan de hand hier.
Als iemand er ook al een probleem van zou maken dat Greg Mertens als masseur kiest... waar blijven we dan ?
Ik acht trouwens dat in België elke veearts een huisartspraktijk erbij deed... Maar het is dus andersom.
28 februari 2015 14:23
@roberto
De ;) gemist in mijn post?
@ideefiks
Terechte correctie, my bad ;)
28 februari 2015 14:29
Dit gaat gewoon een heel moeilijke zaak worden zo lijkt me, als de feiten van 2011 afkomstig zijn, is het vinden van (fysiek) bewijs zo goed als onmogelijk (blijkt ook wel uit slechts een dna match). Ik mag toch hopen dat die huisarts zijn infusen ofwel steriel reinigt ofwel alles weggooid. Dan is het hopen op een goede administratie (schaduw of niet). Maar als ze wat geleerd hebben van fuentes-zaak weten ze dat ze die ook niet moeten bijhouden. Of het is hopen op betrouwbare bekentenissen.

zal voor de renners wel met een sisser aflopen, maar het blijkt eens te meer dat die wielerwereld nog steeds stinkt.

Dan kunnen we als Nederlanders dan wel weer met een wijzend vingertje richting de belgen staan, maar dat is in deze situatie niet echt verdedigbaar. Wijzen naar de dopingautoriteit kan wel, belachelijke timing. Maar is dit niet meer de schuld van de media. Die brengen dit soort zaken op het moment dat de meeste aandacht er op is gericht, dus vandaag.
28 februari 2015 14:34
Dr. Mertens woont op 1 km van mijn voordeur, onze halve familie is er patiënt (blijkbaar). Die man heeft een enorm patiëntenbestand en is ook sportarts. Je vindt er allerhande (top)sporters terug in de wachtzaal. Om daar lekker publiekelijk te zitten als je daadwerkelijk om verboden middelen gaat lijkt me ook een lacher.
28 februari 2015 14:41
Goed punt zeg wakkie
28 februari 2015 14:53
@wakkie
Ik neem aan dat die Mertens niet adverteerde met dopingproducten en dat ook in België de privacywet geldt.
28 februari 2015 15:37
Zolang er sprake is van 'geruchten', krijgt Greg van ieder mens met enig rechtsgevoel natuurlijk het 'voordeel van de twijfel'.

En van Verheijen (een halve Belg) hebben we geleerd dat we beter even kunnen wachten met het geven van een oordeel tot na het onderzoek. Wat zegt het dan dat er toch zoveel meningen en oordelen worden gepost?

Allemaal teveel naar Rutte geluisterd wellicht?

@Greg, je bent en blijft een topper!!
28 februari 2015 18:50
Ik krijg sterk de indruk dat Greg die naaldenregel helemaal niet kent.
En dan kan ik zijn verhaal begrijpen.
Onschuldig als een te vroeg geboren baby !
1 maart 2015 00:25
Zul je net zien dat die ene DNA-match met Van Avermaet is...

Overigens mag je toch hopen dat ook wanneer er maar 1 DNA-match is en het daadwerkelijk gaat om deze krankzinnige toediening van een dergelijk middel wat bewezen kan worden, die dr. Mertens in ieder geval voor het tuchtcollege mag komen om met onmiddellijk ingang geschorst te worden.

Vreemd overigens dat je huisarts op 80 km van je huis woont en dat er niet dichterbij een capabele huis/sportarts is te vinden. En inderdaad ook vreemd dat je voor massages naar een huisarts gaat. Dat is volgens mij in geen enkel land gebruikelijk, ik vind dat niet echt een plausibele verklaring. Dat klinkt meer als een haastig gezochte verklaring om bezoekjes aan een discutabele arts, die niet meer vallen te ontkennen, te rechtvaardigen.
3 maart 2015 14:42
Massages? Ik lees nergens dat Van Avermaet voor een massage naar dr. Mertens ging. Of waaruit wordt dat hier afgeleid?
3 maart 2015 14:48
@ elander:
dat verklaarde van Avermaet toch echt vlak voor de omloop.

"ik was inderdaad patient van Dokter Mertens, was daar voor massage en dit moet ik nu verantwoorden aan de Belgische Bond"(bron NOS)

en nu moet hij zich ineens verantwoorden voor aankoop babymedicijn.
3 maart 2015 17:01
En de NOS moeten we blijkbaar geloven... Geen enkele Vlaamse krant of site maakte daar melding van. Het is ook niet te horen tijdens het interview met Van Avermaet voor de start van de Omloop. http://nos.nl/artikel/2021930-van-avermaet-kan-mezelf-niets-verwijten.html

Reacties zijn gesloten.