Greg Henderson zwaait af als prof

Greg Henderson zwaait af als prof

foto: UnitedHealthcare

maandag 14 augustus 2017 om 07:27

Greg Henderson zet een punt achter zijn carrière. Dat maakte hijzelf bekend via Twitter. De 40-jarige Nieuw-Zeelander heeft er zestien seizoenen als beroepsrenner opzitten, nadat hij voor de eeuwwisseling furore maakte als baanwielrenner. Henderson was jarenlang een van de beste lead out-mannen van het peloton.

Lange loopbaan
In 2004 werd Henderson wereldkampioen op het baanonderdeel Scratch, waarop hij de maat nam van onze landgenoot Robert Slippens. De Nieuw-Zeelander reed op de weg toen bij Health Net presented by Maxxis. Nadien koerste hij achtereenvolgens voor T-Mobile, HTC-Colombia, Sky, Lotto Soudal en sinds dit jaar weer bij UnitedHealthcare. Daarmee was de cirkel voor Henderson rond, want van de laatst genoemde ploeg is Health Net p/b Maxxis de voorloper.

In zijn carrière boekte Henderson dertien profzeges. In 2009 was hij vier keer succesvol in Spanje, waarbij de zevende etappe in de Ronde van Catalonië en vooral de tweede rit in de Vuelta a España zijn grootste triomfen waren. Een jaar later zegevierde hij onder meer in Parijs-Nice en de Eneco Tour. In 2014 boekte hij tijdens de Ster ZLM Toer zijn laatste overwinning. Zondag reed hij met de slotrit van de Colorado Classic zijn laatste UCI-koers.

Well I had bugger all to do with it but we won it @katie23375. Mama Lecky and Brucey Boy will be happy.

Een bericht gedeeld door Greg Henderson (@greghendersonnzl) op

Dit artikel delen:

2 Reacties

tdcbolide 14 augustus 2017 om 08:17

Was dit seizoen nog nuttig geweest voor greipel

Romāns Vainšteins 14 augustus 2017 om 17:05

The sssssssssss-ecre-t pro kan nu helemaal los !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair