Wielertransfers 2019: Maxence Moncassin, Lucas Sebastian Haedo

dinsdag 4 december 2018 om 11:24
Wielertransfers 2019: Maxence Moncassin, Lucas Sebastian Haedo

Lucas Sebastian Haedo. foto: Sirotti (archief)

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Maxence Moncassin en Lucas Sebastian Haedo.

Maxence Moncassin
De zoon van oud-topsprinter Frédéric Moncassin rijdt volgend seizoen voor Amore & Vita-Prodir. De 21-jaar jonge Franse sprinter met als voornaam Maxence maakte dit seizoen zijn debuut op ProContinentaal niveau als stagiair bij het Italiaanse Wilier Triestina-Selle Italia. De Albanese Continentale ploeg is blij met de komst van de Fransman. “We zijn erg trots op deze jonge belofte met onbetwist talent in onze gelederen,” aldus algemeen manager Cristian Fanini.

Lucas Sebastian Haedo
Wie er volgend seizoen niet meer in het peloton te zien is, is Lucas Sebastian Haedo. De 35-jarige Argentijn beëindigt zijn loopbaan na acht profjaren omdat hij geen nieuwe ploeg kon vinden voor 2019. De jongere broer van Juan José, die zijn fiets in 2014 al aan de wilgen hing, reed op WorldTour-niveau voor Saxo Bank en Cannondale. 2010 noemt hij als zijn beste jaar, waarin hij onder meer tweede werd in een etappe van de Eneco Tour en in een rit in de Ronde van Polen. Hierna vormde hij zich om tot leadout-man voor zijn iets snellere broer. De afgelopen twee seizoenen was de snelle Argentijn in dienst van UnitedHealthcare. De Amerikaanse ploeg is volgend jaar niet meer op het hoogste niveau te bewonderen, net als L.S. Haedo dus.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mathieu Moller 4 december 2018 om 11:32

Wel leuk dat ze bij Amore & Vita een foto gebruiken met Valverde prominent in beeld in zijn regenboogtrui en hun eigen renner toevallig in het wiel.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone