Ronde van Drenthe verplaatst start, Colorado Classic wordt vrouwenkoers

woensdag 12 december 2018 om 17:53
Ronde van Drenthe verplaatst start, Colorado Classic wordt vrouwenkoers

Amy Pieters wint de Ronde van Drenthe voor vrouwen - foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Ronde van Drenthe en de Colorado Classic.

Ronde van Drenthe verplaatst start van Hoogeveen naar Zuidwolde

De start van de Ronde van Drenthe is volgend jaar niet langer in De Tamboer te Hoogeveen. De laatste jaren was het theatercentrum het decor voor de ploegenpresentatie en het startschot, maar dat gaat komend seizoen veranderen. Zowel de wedstrijd van de mannen als van de vrouwen, gaat in het dorp Zuidwolde van start.

Het vertrek vindt plaats in het gemeentehuis van Zuidwolde, meldt RTV Noord. “Ze fietsen er aan de achterkant in en komen er vooraan uit”, zegt sportwethouder Jan van ‘t Zand. “Het wordt logistiek nog een hele klus om alles in het dorp voor elkaar te krijgen, aangezien de ploegen met bussen en wagens hier moeten zijn.” De finish blijft wel in Hoogeveen.


Colorado Classic verder als vrouwenkoers in 2019

De Colorado Classic verdwijnt in 2019 als mannenkoers. De organisatie van de vierdaagse rittenkoers gaat zich namelijk volledig toeleggen op het vrouwenwielrennen, meldt zij in een perscommuniqué. “Een vrouwenkoers biedt ons de grootste kans om in Colorado een wedstrijd van wereldklasse op te zetten, die ook maatschappelijke impact heeft”, reageert organisator Ken Hart. De Colorado Classic voor vrouwen staat voor 22-25 augustus 2019 op de kalender.

De vierdaagse rittenkoers werd in 2017 voor het eerst verreden en die editie werd gewonnen door Manuel Senni. Gavin Mannion schreef de wedstrijd dit seizoen op zijn naam.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair