Goos: “Voor mijn gevoel zit ik dicht tegen mijn oude niveau aan”
foto: © Wouter Roosenboom | Team Sunweb
zondag 8 januari 2017 om 16:30

Goos: “Voor mijn gevoel zit ik dicht tegen mijn oude niveau aan”

Marc Goos was afgelopen donderdag een opvallende verschijning tijdens de presentatie van Sunweb. De 26-jarige Noord-Brabander komt komend seizoen uit voor Sunweb Development na een langslepende heupblessure. “Ik ben blij dat ik weer écht renner ben”, vertelt hij aan WielerFlits.

Basisconditie was weg
Goos krijgt bij het Duitse opleidingsteam de kans om zich in de profploeg te rijden. Een tussentijdse stap behoort tot de mogelijkheden. “Mijn doel is op terug te komen op mijn oude niveau. Dat staat vast. Ik denk wel dat ik daar al heel dicht in de buurt zit. Het is moeilijk om te zeggen hoe ver ik precies sta, maar voor mijn gevoel zit ik kort onder het niveau van voor mijn blessure (in de Ronde van Zwitserland 2014 brak Goos zijn heup, waarna een lange revalidatie volgde, red.). Dat gaat echt de goede kant op. Ik heb een hele lang tijd niets mogen doen, waarvan ik zes maanden met krukken heb moeten lopen. Mijn basisconditie was echt, echt ver weg.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
8 januari 2017 16:38
mooi interview. gun het die kerel.
8 januari 2017 16:40
Het had hem gesierd mocht hij iets hebben gezegd over LottoNL-Jumbo en waarom dat het nu precies zo was dat zijn contract was verbroken. Ik vind het een beetje makkelijk om het in dit interview af te doen als 'geen geloof meer hebben in het terugkeren op niveau', want het was toch wel duidelijk dat er meer een juridisch randje aan zat dan simpelweg geloof in herstel.
8 januari 2017 17:39
TLJ had te maken met de Nederlandse regelgeving. Sunweb rijdt op een Duitse licentie. Blijkbaar doet de verzekering daar niet moeilijk.
8 januari 2017 18:03
Het is gewoon jammer hoe 't is gegaan. Dat hij niet wil praten over de situatie bij TLJ lijkt mij gewoon een goede insteek. Gelukkig kan hij als alles goed gaat weer met Kelderman op stap.
Ik denk, dat Kelderman die Goos echt wel heeft gemist in 't afgelopen seizoen.
Nu nog de laatste hobbel van 10% nemen. Ik gun 't hem wel.
8 januari 2017 18:40
Laat Marc Goos in de wedstrijden maar zo goed zijn dat hij Lotto Jumbo kan laten zien dat ze ongelijk hadden.
8 januari 2017 20:17
Hou toch eens op met een hetze voeren. Goos heeft een deal met TLJ gemaakt, daar zal 'we houden verder onze mond' wel een logisch deel van uitmaken. De argumenten van beide kanten zijn in 2015 (uiteindelijk) duidelijk genoeg naar voren gekomen.
Frisse nieuwe start, hopelijk met goede resultaten, zo'n type renner hebben we er in Nl nooit genoeg van.
8 januari 2017 21:20
Volgens mij heeft TLJ erg lang keurig Goos salaris betaald terwijl hij niet kon fietsen
8 januari 2017 21:47
@iedereen die TLJ basht: hoe moeten ze dat doen als er in NL geen verzekering is die goos wil dekken door het soort operatie wat hij heeft ondergaan? Ff uit eigenzak betalen als het weer misgaat? TLJ kon niet ivm NL regelgeving.

Reacties zijn gesloten.