Giant-Alpecin strikt beloften Hamilton en Hofstede

Giant-Alpecin strikt beloften Hamilton en Hofstede

Lennard Hofstede - foto: Sirotti

donderdag 25 augustus 2016 om 13:08

Giant-Alpecin heeft de komst van Chris Hamilton en Lennard Hofstede wereldkundig gemaakt. De Duitse formatie heeft beide talenten voor twee jaar aan zich weten te binden, Hamilton tekent zelfs voor drie seizoenen. “Het zijn jongens met een rooskleurige toekomst”, vindt Marc Reef.

Ontwikkeling
Met Hofstede haalt Giant-Alpecin de beste Nederlandse belofte van dit moment binnen, die op meerdere terreinen uit de voeten kan. “Voor mij is het een geweldige kans”, vertelt de renner van Rabobank. “Ik denk dat Giant-Alpecin de beste ploeg is voor jonge renners om je te ontwikkelen. Ik ben in januari al meegegaan op trainingskamp en kwam er daar achter dat ik heel erg goed zou passen binnen deze hechte groep met renners. Er zijn ervaren coureurs van wie ik een hoop kan leren. Daarnaast kijk ik er naar uit om weer samen te werken met Arthur van Dongen en Sam Oomen.” Hofstede komt het beste tot zijn recht in heuvelachtige wedstrijden. In de jongste Luik-Bastenaken-Luik U23 werd hij vierde, maar was hij wel de beste man in koers. Hamilton is op zijn beurt een getalenteerde klimmer en is op dit moment de beloftenkampioen van Australië.

Dit artikel delen:

10 Reacties

vlek 25 augustus 2016 om 13:21

Goede zaak dat een jongen als Hofstede bij Giant de kans kan krijgen te kijken of hij het niveau aan kan. Ik heb het idee dat er de laatste seizoenen niet helemaal is uitgekomen wat er van hem werd verwacht; beetje wisselvallig en weinig resultaten die er bovenuit springen en doen vermoeden dat hij een niveau hoger kan uitblinken. Van Dongen zal echter weten dat er nog meer in moet zitten.

Youri IJnsen 25 augustus 2016 om 13:33

De voornaamste reden dat Hofstede de laatste maanden zijn niveau niet haalt, is het feit dat hij al een paar jaar kampt met inspanningsastma. Nadat hij het een aantal jaar onder controle had, kreeg hij er vlak voor de Vredeskoers weer problemen mee.

vlek 25 augustus 2016 om 13:38

Ik dacht dat ze dat afgelopen winter hadden geconstateerd? Ik had mede daarom dit seizoen een stap vooruit verwacht.

BenderBeach 25 augustus 2016 om 13:41

Goed nieuws! Heeft dit ook direct of indirect consequenties voor de kansen van de stagairs (Hoekstra, Kanter en Tusveld) bij Giant-Alpecin? Sunweb-Giant kan maar een maximum aantal neo's herbergen.

ghostwriter 25 augustus 2016 om 13:54

Leuk dat Hofstede een kans krijgt in de WorldTour en hopelijk lukt het Sunweb om zijn astma problemen onder controle te krijgen. Ik denk dat Hofstede het potentieel heeft om tot een goede wielrenner voor de heuvelklassiekers uit te groeien.

Betancur, Quintana, Sagan 25 augustus 2016 om 13:58

De Duitse formatie heeft beide talenten voor twee jaar aan zich weten te binden, Hamilton tekent zelfs voor drie seizoenen.

2&3 is beiden 2jaar?

Tussenkop (De beste kop ooit, de kop van Hofstede? ;))

Laatste man 25 augustus 2016 om 14:01

Leuk nieuws. Ben benieuwd. Hofstede toch wat wisselvallig.

3 puntjes:
1e alinea klopt niet. 2 seizoenen en vervolgens 3 jaar.
Vervolgens staat er nog ‘tussenkop’
En daarna is Hofstede de beste Nederlandse belofte op dit moment, terwijl hij nu juist in een dip zit.

Turtlehead 25 augustus 2016 om 16:02

Hofstede gewoon even langs de dokter voor dan-niet-meer-verboden pufhes en klaar.
Hamilton 3 jaar vastleggen is slim, anders is ie na twee jaar naar Orica, voordat je met hem kunt oogsten.

Sonnycolbrelli 25 augustus 2016 om 17:07

3 jaar is toch ook 2 jaar?

sooike 25 augustus 2016 om 23:53

Arthur flikt het hem weer. Zijn aanwezigheid bij Giant werkt als een ijzersterke magneet voor jong talent.

Headlines

Materiaalzone

Populair