Gesink schuift klassementsambities in grote rondes op lange baan

woensdag 27 december 2017 om 14:00

Robert Gesink heeft in 2018 een doel gemaakt van de Giro d’Italia en de Tour de France. Niet als klassementsrenner, maar als rittenkaper welteverstaan. De 31-jarige kopman van LottoNL-Jumbo twijfelt bovendien of hij ooit nog terugkeert als klassementsman in de grote rondes. “Dat ligt er ook een beetje aan hoe snel de ambitie om in elke grote ronde een rit te winnen is voltooid”, lacht de Varssevelder voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Iets anders
“Ik weet dat het mogelijk is om die etappes te winnen”, denkt Gesink. “Daar wil ik gewoon voor gaan. Dan zien we in de toekomst wel hoe alles loopt. Die conclusie is misschien een beetje vroeg. Maar als je weet wat je hoogst haalbare is in de klassementen… Ik ben een keer vierde en zesde in de Tour geweest en zesde en zevende in de Vuelta a España. Dan weet je ongeveer wat je plek is. Dan kun je nog een paar jaar hetzelfde blijven doen, maar het leek ons een goed moment om een keertje iets anders te proberen.”

Ardennenklassiekers
Onze landgenoot gaat ook opnieuw de Ardennenklassiekers betwisten. “Die wedstrijden zijn mijn intensieve prikkel na een periode met een hoogtestage (die hij doet ter voorbereiding op de Giro, red.). Zeker op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik heb ik mijn zinnen gezet. Tijdens de Amstel Gold Race zal ik meer in dienst van de ploeg opereren. Maar in principe is mijn basisniveau goed genoeg om iets moois te laten zien, hoop ik.” LottoNL-Jumbo heeft van het ‘Waalse’ drieluik geen doel op zich gemaakt.

Bekijk de volledige video met Gesink over de Ardennenklassiekers en zijn hoofddoel van het seizoen.

Dit artikel delen:

56 Reacties

Mathieu Moller 27 december 2017 om 14:10

Om etappes te winnen is wat meer explosief vermogen nooit vervelend. Het is dus niet onlogisch dat hij daar wat meer op gaat trainen en dan kan hij bijgevolg maar zo goed voor de dag komen in WP en LBL.

0
achtpuntzes 27 december 2017 om 14:13

groot gelijk, eens een grotere kans om iets te winnen is ook wel eens leuk ipv al die top tien klassementen.
en inmiddels hebben we een andere renner die het nog beter doet in klassement van grote rondes.

0
Muldriaen 27 december 2017 om 14:15

Succes Gees! Logische keuze. Hopelijk stopt de factor pech eens een keer om vooral hem alsmaar te achtervolgen.

0
Rouvoet 27 december 2017 om 14:27

Lijkt me logisch! Prima keuze, eerst maar eens die lijst met overwinningen aanvullen.

0
Scott Sunderland 27 december 2017 om 14:32

De gemiddelde wielerliefhebber kan zich een mooie etappezege van een Nederlander in een grote ronde jaren later nog herinneren. Zeker in de Tour. Maar een zesde of negende plek in het klassement ? Toch veel minder hoor. Gesink kan geen podium rijden en dus is het derhalve logisch dat hij zijn ambities richt op etappezeges. Dat is niet eens de makkelijke weg. De meesten lukt het niet.

0
Hengacity1 27 december 2017 om 14:33

Ik hoop nog zo op een Horner situatie voor deze held. Dit jaar pakt hij zijn 2 etappes en volgend seizoen zit het allemaal mee en richt hij zijn pijlen volledig op de Vuelta (gebedje).

0
JaBo 27 december 2017 om 14:34

Ik gun hem het beste, maar om ritten te winnen is hij niet explosief genoeg. Maar met een goede dag en op het juiste moment zit er misschien wat in. Maar zal nooit een rittenkaper worden.

0
Brummel 27 december 2017 om 14:35

Prima zo. We hebben inmiddels genoeg Nederlandse klassementstijgers om te volgen. Laat Robert er maar lekker invliegen. Wellicht dat hij zomaar in de positie komt om te strijden voor de bollen in de TdF.

0
rahimns 27 december 2017 om 14:41

@JaBo dat zeggen er wel meer, maar zijn meeste overwinningen waren juist dat hij er andere (vooral bergop) erop legt. Kijk naar zijn overwinningen in Emilia, zin overwinning in Quebec of die van vorig jaar in de Vuelta. Volgens mij is hij veel explosiever dan vele denken. Verder is het hem tijdens die Vuelta 4x gelukt om in de top 5 te rijden van een etappe… als er 1 Nederlander kans maakt (naast Dumoulin) om in bergetappes te winnen dan is het denk ik Robert.

0
Veloburto 27 december 2017 om 14:52

Hij kan gewoon niet met druk omgaan. Topsporter onwaardig in mijn ogen

0
JaBo 27 december 2017 om 14:56

@rahimns
Klopt maar deze etappes wint hij niet op explosiviteit maar op zijn ervaring en koersinzicht. Als de klassementsmannen elkaar aan kijken weet hij goed te profiteren (in de goede zin van het woord).

0
rahimns 27 december 2017 om 15:00

@JaBo dan moet je die nog maar eens terugkijken, want als dat niet winnen op explosiviteit is dan mag je mij eens gaan uitleggen wat dat dan wel is. Hij sprint in Quebec Sagan eruit…

@Veloburto ja right…. ga vooral door met die onzin. Heb je ergens ook nog een goede onderbouwing van die bewering.

0
JaBo 27 december 2017 om 15:02

@veloburto
Reactie slaat nergens op. Ik denk dat Robert het maximale uit zijn talenten haalt. Hij heeft niet de super kwaliteiten van een Dumolin maar heeft toch mooie erelijst.

0
UrbanSteel 27 december 2017 om 15:03

@Rahimns

Die overwinningen in Emilia zijn uit de tijd dat Robert zowat iedereen uit zijn wiel reed als het maar één meter omhoog ging en dat was tot eind 2010 , toen overleed zijn vader en van af toen ging het langzaam aan minder met Robert. Daarna hadden we die vreemde sprint van Québec in 2013 en die lange ontsnappingen van de Vuelta 2016. Lange ontsnappingen hebben weinig met explosief zijn te maken.
Het is o zo jammer voor Robert zelf dat zijn vader is overleden en voor ons dat het vanaf toen het langzaam iets minder met Robert werd, ook door die beenbreuk en de problemen met zijn hart. Robert is in mijn ogen meer een stoemper en keiharde werker als een explosieve renner.

0
rahimns 27 december 2017 om 15:10

@UrbanSteel Hij zal in een ontsnapping niet tegen 20 renners hoeven te sprinten en dan heeft hij toch een goede finish… altijd al gehad. Maar we zullen het komende jaar zien.

0
UrbanSteel 27 december 2017 om 15:20

@ Rahimns

Ik mag hopen de komende “jaren” , van mij mag Robert nog jaren door gaan ik ken zowat geen renner die zo kan afzien en altijd blijft doorgaan nooit opgeeft en toch telkens terug komt als hij een beetje gelost wordt.

0
kelderfan 27 december 2017 om 15:31

@US
Ik hoop, dat hij de benen van Emilia/Quebec weer terugkrijgt. Want met Roglic voor de 1-week WT-rondjes zou Gesink de man kunnen zijn voor de 1-daags WT’s; daar kunnen mannen als Daan Olivier, Tolhoek en De Tier alleen maar beter van worden.

0
UrbanSteel 27 december 2017 om 15:50

@kelderfan

Dat zou mooi en fijn zijn.

0
andor 27 december 2017 om 16:05

echt heeel erg jammer . van groot renner naar rittenkaper. 31 jaar man dat is toch nog een prachtige leeftijd . dan ben je op zijn sterkst . als mollema het volgend seizoen een keer een goeie derde week heeft dan onthoud ik daar veel meer van dan een gegunde overwinning omdat de echt goeie het vandaag wat lieten lopen . stomme beslissing van gesink.

0
schipperaar 27 december 2017 om 16:20

Een rit kapen zegt al genoeg, als de groten niet thuis geven, ook niet echt inspirerend voor de rest van de ploeg. Kijk gewoon je conditie/mogelijkheden aan over vier maanden en beslis tijdens de koers ipv met de Kerst.

0
Wheely 27 december 2017 om 16:24

Het ene doel hoeft het andere niet uit te sluiten. Barguil, Bardet, Uran en Aru hebben afgelopen Tour zowel ritten gewonnen als een klassement gereden…

0
Manuel Beltran 27 december 2017 om 16:25

Ik blijf me steeds verbazen wanneer iemand zegt “de gemiddelde wielerliefhebber blijft een ritzege in een grote ronde beter bij dan een zesde plek in het ak”… dat zal zeker voor veel volgers gelden, maar ook voor heel veel liefhebbers niet. Mij beklijft een Gesink die drie weken strijd voert voor een top tien plek in de tour meer dan de gemiddelde ritzege in een grote ronde. Ik bedoel: de ritzege in de tour van Dumoulin in de stromende regen was heroïsch en gaaf, maar ik weet nu al niet meer welke etappe het was en in welke tour (2 jaar terug?) deze plaatsvond. Toch ben ik ook blij dag Robert eens iets anders probeert, want een grote ronde zal hij wel niet meer winnen. Ik hoop dat hij miljoen ritten pakt, want ik ben fan.

0
VerstandOpNul 27 december 2017 om 16:51

Keuze is aan hemzelf natuurlijk.. Maar rittenkaper? De kruimeltjes oprapen die de toppers laten liggen. Meestrijden met de allerbesten is toch het mooiste?

En hij heeft niet het eeuwige wielerleven.. De meeste renners zijn met 31 jaar op hun topniveau..

0
lnnrt 27 december 2017 om 17:00

Wordt hij de Nederlandse Moncoutie?

0
Mac-S 27 december 2017 om 17:00

Op je 31e en met het breekbare lijf van Gesink vraag ik me wel af hoe lang die lange baan nog gaat zijn, maar ik ben in elk geval blij dat hij weer voor de Ardennen-klassiekers gaat, volgens mij kan hij daar best een mooi resultaat rijden. Maar niet als hij gaat wachten, Robert is geen type Valverde. In een sprint-a-deux tegen bijvoorbeeld Tim Wellens zie ik hem wel kans maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone