woensdag 27 december 2017 om 14:00

Gesink schuift klassementsambities in grote rondes op lange baan

Robert Gesink heeft in 2018 een doel gemaakt van de Giro d’Italia en de Tour de France. Niet als klassementsrenner, maar als rittenkaper welteverstaan. De 31-jarige kopman van LottoNL-Jumbo twijfelt bovendien of hij ooit nog terugkeert als klassementsman in de grote rondes. “Dat ligt er ook een beetje aan hoe snel de ambitie om in elke grote ronde een rit te winnen is voltooid”, lacht de Varssevelder voor de camera van WielerFlits.

Iets anders
“Ik weet dat het mogelijk is om die etappes te winnen”, denkt Gesink. “Daar wil ik gewoon voor gaan. Dan zien we in de toekomst wel hoe alles loopt. Die conclusie is misschien een beetje vroeg. Maar als je weet wat je hoogst haalbare is in de klassementen… Ik ben een keer vierde en zesde in de Tour geweest en zesde en zevende in de Vuelta a España. Dan weet je ongeveer wat je plek is. Dan kun je nog een paar jaar hetzelfde blijven doen, maar het leek ons een goed moment om een keertje iets anders te proberen.”

Ardennenklassiekers
Onze landgenoot gaat ook opnieuw de Ardennenklassiekers betwisten. “Die wedstrijden zijn mijn intensieve prikkel na een periode met een hoogtestage (die hij doet ter voorbereiding op de Giro, red.). Zeker op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik heb ik mijn zinnen gezet. Tijdens de Amstel Gold Race zal ik meer in dienst van de ploeg opereren. Maar in principe is mijn basisniveau goed genoeg om iets moois te laten zien, hoop ik.” LottoNL-Jumbo heeft van het ‘Waalse’ drieluik geen doel op zich gemaakt.

Bekijk de volledige video met Gesink over de Ardennenklassiekers en zijn hoofddoel van het seizoen.

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
27 december 2017 17:04
@WHEELY
Exact en aan dat breekbare kan gesleuteld worden, misschien eens mee trainen met de Aussies, die raken niet uitgeroeid..
27 december 2017 17:07
Zonder pech rijdt gesink volgens mij bijna zeker top 10 in het AK. Zonder pech heeft hij een kleine kans op een ritzege. Dit is vooral een keuze om druk te vermijden. Spijtig. Rittenkaper is leuk als je niet mee kunt met de beteren. Maar niet voor iemand als Gesink die al bewezen heeft met de besten mee te kunnen. Waarom zou een podium onmogelijk zijn als hij zijn allerbeste niveau kan halen op de leeftijd waarop je het sterkst moet zijn
27 december 2017 17:09
Groot gelijk, in zijn redenering kan ik het helemaal vinden. Andere uitdagingen zijn op een bepaald moment belangrijk. Zie Hennie Kuiper die op een gegeven moment niet meer voor klassementen ging maar toen klassiekers ging winnen.
27 december 2017 17:36
Achja, iedereen herinnert zich nog Boogerd op la Plagne. Niemand heeft het nog over zijn top 5 (4e?) in '98. Laten we Gesink herinneren als een groot talent met prachtige resultaten in Tour en Vuelta toen het voor NL geen vetpot was. En laat ik (en hopelijk velen met mij) hem alle succes wensen een mooie rit en WT koers te winnen.
27 december 2017 17:48
Neem een bergtrui mee naar huis en ik kan er mee leven. Ik vind het wel raar dat ze bij LottoNL naast klassementsambities en ambities in de sprint nog ruimte hebben voor mannen in een vrije rol. Ik zie Gesink niet meteen Groenewegen vooraan in het peloton houden in de finale van een vlakke rit en ik zie hem tijdens een vlakke rit geen drie uur op kop van het peloton sleuren. Dan pak je dus iemand mee die vooraf drie-vier ritten aanduidt, op die dagen én goede benen moet hebben, én in de vlucht moet meezitten, én de vlucht moet voorop blijven, én je moet nog eens de beste van die groep zijn, én je mag je nergens laten verrassen (én je moet nog in koers zijn).
27 december 2017 18:07
Stel dat hij er twee jaar over doet om in de Tour en de Giro een rit te winnen, wat al sterk zou zijn, dan gaat hij dus in 2020 zich opnieuw op een klassement richten? 34 jaar, vijf jaar geen AK gereden en dan plots nog eens dat proberen? Titel had evengoed "Gesink schuift klassementsambities in grote rondes in doodlopende straat" kunnen zijn.
27 december 2017 18:16
Eindelijk gaat hij voor de klassiekers. Ik denk dat robert wel zn koers kan winnen. Ik geef hem juist wel veel jans in de AGR. Vroeg op pad dan heeft hij meer kans.
Waalse pijl zie ik hem nooit winnen niet explosief genoeg voor.
LBL is wel ietsje meer voor hem weggelegd.
Succes Robert!
27 december 2017 18:17
Realistische kijk van Gesink. Maar waarom dan een paar dagen geleden het bericht van tlj dat Ardennen klassiekers geen doel zijn. Met Gesink kan je wel degelijk op zijn minst wedijveren in deze koersen
27 december 2017 18:31
Koersen om te winnen, hulde! Ik zie dit veel liever als volgen en subtop eindigen in een ronde.
27 december 2017 18:49
Goede keuze van de condor! Verandering van spijs doet eten!
27 december 2017 18:58
Lijkt me reeel. Ardennenklassiekers en rondjes van een week en misschien een ritje in Giro of Tour behoort zeker tot zijn mogelijkheden.
27 december 2017 19:24
jammer. zou gewoon top 10 kunnen rijden. maar wel.mooi dat ie de Ardennenklassiekerd erbij neemt.
27 december 2017 20:16
Weer een talentvolle renner door Plugge en consorten om zeep geholpen..............blij dat Kelderman daar weg is gegaan!
We gaan voor een top 10 klassering ......veel gehoorde kreet van Lotto Jumbo!
Ik ga een ronde rijden om etappes te winnen of voor de eindzege das is de instelling van een Tom Dumoulin enof Michael Matthews.
dat is het verschil tussen Sunweb en Lotto
27 december 2017 20:19
Alleen het eerste woord van de titel gelezen??
27 december 2017 20:25
Ik heb het idee dat de condor wat veren heeft verloren.
Jammer dat hij niet voor het klassement gaat maar als je daar niet meer voor te motiveren bent is het goed om te passen.
27 december 2017 21:09
De problemen met zijn hart zijn verholpen, maar dat zal ook wel meespelen. Steeds weer diep gaan elke dag in een grote ronde is ook niet goed.
27 december 2017 22:37
Het zou mooier zijn als hij zowel voor een rit als een klassement gaat. Door altijd met de beste renners mee te rijden, kan er ook een kans komen om een rit te winnen en als het podium niet meer haalbaar is, kan hij laten lopen en nog voor een rit gaan. Waarschijnlijk kan hij dat nu niet opbrengen en sowieso was de Vuelta daar meer geschikt voor dan de Giro voor Gesink; voor Kruijswijk juist andersom, die zie ik niet echt een klassement in de Vuelta rijden, maar van de Giro weten we dat hij het kan.
27 december 2017 22:38
Huh?
Hoe lang gaat deze gast nog door dan?
Paar seizoenen om ritten te winnen in grote rondes.
Paar seizoenen Ardennenklassiekers.
Dan de grote rondes 1 voor 1 winnen...
27 december 2017 23:04
@MatthiasVDH
Ik zie hem dat dus nou juist wel doen, aan kop sleuren voor Groenewegen.
27 december 2017 23:54
Als hij voor het klassement gaat hoor je hier dat hij voor een rit moet gaan en als jij voor een rit gaat hoor je hier dat hij voor het klassement moet gaan. Hij lijkt me goed dat hij een duidelijke ambitie uitspreekt. Dat deed hij vorig jaar ook voor de tour de france en toen lukte het hem bij de eerste poging al bijna en ik denk dat het hem ook gelukt was als hij de dag daarna geen wervel had gebroken.
28 december 2017 04:42
Jammer, ik vond het altijd geweldig om hem door de hele tour te volgen. Hij was toch de beste Nederlandse klassementsrenner van de generatie voor Dumoulin. Als renner voor etappezegens zijn er straks slechts een paar dagen in de gehele tour waarin het waard is om Gesink te volgen.
28 december 2017 05:44
Lekker duidelijk zijn ze bij Lotto Jumbo. Geven in het andere artikel aan dat Gesink een rittenkaper is en er geen man is voor deze klassiekers en Gesink wil zelf wel. Ik mag hopen dat hij in de ardennenklassiekers een team krijgt met 1,2 helpers die hem kunnen helpen tot de laatse 20 25 km! Maar Lotto laat hier nogal eens wat steken vallen. Maar aan de andere kant ben ik ook blij dat Gesink eens een paar rondes aanvat als rittenkaper. Hopelijk wat ritzeges en een trui zou mooi zijn!
28 december 2017 08:13
Voorbeeld: Peter Winnen. We herinneren toch echt voornamelijk die twee schitterende etappezeges op Alpe d'Huez in de Tour. Dat hij daarnaast ook derde was in het eindklassement is voornamelijk interessant voor de echte wielervolgers die de statistieken bijhouden. Wat echt in het collectieve geheugen gaat zijn de momenten van triomf. Of dat terecht is weet ik niet overigens. Maar ik begrijp de keuze van Gesink zeer zeker wel.
28 december 2017 08:56
Van Condor naar aasgier die probeert de resten van de hoofdmaal binnen te halen. Ik neem aan dat hij salaris heeft ingeleverd? Verder wel een goede keuze, want knechten voor Roglic of bollen zijn te combineren met zijn doelstelling.
28 december 2017 10:01
Gesink zal de AGR in dienst rijden van de ploeg die van de AGR geen doel maakt? Wat een ambities...

Reacties zijn gesloten.