Geen Israel-Premier Tech en Sep Vanmarcke in Ronde van Vlaanderen

vrijdag 1 april 2022 om 08:23
Geen Israel-Premier Tech en Sep Vanmarcke in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Israel-Premier Tech zal aanstaande zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen verschijnen. De ploeg wordt geplaagd door ziektes en heeft momenteel slechts twee fitte renners in hun gelederen. Sep Vanmarcke zal dus niet in actie te zien zijn in de Ronde. 

Vanmarcke en Hugo Houle, dat zijn de twee renners die fit zijn om te koersen. Afgelopen woensdag in Dwars door Vlaanderen waren dat er nog drie, maar Taj Jones gaf er tijdens die koers de brui aan. Voor de start sprak Vanmarcke nog bij de microfoon van WielerFlits over een “begrafenissfeer”. Ze moesten onder meer Giacomo Nizzolo en Tom Van Asbroeck missen door blessures. Nizzolo heeft een polsbreuk, Van Asbroeck kreeg te maken met een bloedprop in zijn arm.

“Ik hoop progressie te zien ten opzichte van afgelopen weekend. Roubaix zal het enige realistische doel zijn. De Ronde van Vlaanderen is al over vier dagen, dus daar zal ik mijn beste vorm niet halen”, zei de Belg toen. Zijn doel dit seizoen is Parijs-Roubaix, naar eigen zeggen staat elke koers die hij momenteel rijdt in functie van de koers over de Franse kasseien.

Manager Kjell Carlström: “Plicht naar andere ploegen toe”
“Het is onze enige optie op dit moment. We worden door covid en andere ziektes getroffen, maar ook in de valpartijen worden we niet gespaard. We hebben twee fitte renners, maar zij zijn close contacts, dus uit respect voor de koers en de rest van het peloton trekken we ons terug. Het is onze plicht naar andere ploegen toe om renners die in contact zijn gekomen met covid niet in koers te sturen.”

Carlström heeft het verder ook over het herstel van zijn renners. “Onze coureurs voor de klassiekers kunnen nu rusten en resetten. Hopelijk kunnen we met deze beslissing de rest van de koersen in de lente redden en kunnen we ons terug op het juiste spoor krijgen”, aldus de manager op de site van de ploeg.

Dit artikel delen:

16 Reacties

bswinkelss 1 april 2022 om 08:37

Dit is toch wel bijzonder treurig voor zo’n ploeg

Kopinkas 1 april 2022 om 08:59

Israel Premier Pech…
Kan Sep de vrijgekomen plek bij JV niet invullen voor één dag?

Baard 1 april 2022 om 09:21

Oude bekenden opzoeken. Zou wel grappig zijn.

klootje kriekeljon 1 april 2022 om 09:09

Arme Vanmarcke. Sommigen komen 7 Tours ongeschonden door.

Polleke 1 april 2022 om 09:17

Dit is echt een blaam aan de ploegleiding en medische staff… als WT ploeg er niet in slagen om maar aan de start te komen, zelden gezien…

Romāns Vainšteins 1 april 2022 om 09:24

Één van de meest bizaerre voortvloeisels uit dat hele C****agebeuren is wel dat mensen elkaar onderling verantwoordelijkheden pogen op te leggen mbt virusverspreiding. Newsflash: Dat heb je simpelweg niet in de hand.

Je hebt uiterst voorzichtige leiden die het 3 x krijgen net zo goed als een notoire feestjesstamper die het miraculeus ontloopt. Los nog van bevattelijkheid per doelgroep. Het leeuwendeel is puur toeval.

Polleke 1 april 2022 om 10:26

Ja natuurlijk, je kan al eens tegenslag hebben maar er niet in slagen om op te dagen is toch onbegrijpelijk, ze wisten woensdag al dat het krap zou worden , dan blijft nog een halve week over om anderen in te vliegen…dit is eerder pover managen van de situatie…

Viktrodriguez 1 april 2022 om 10:58

Hoezo is dit de schuld van de medische staf en/of ploegleiding van de wielerploeg?

Zowel Covid als de reguliere wintervirussen zijn extreem besmettelijk en zelfs niet tegen te houden als je enigszins een normaal leven hebt. Komt daarbovenop ook nog de griepepidemie nu pas naar boven komt door de voorheen kluizenaarsbestaan vanwege de maatregelen en zijn profwielrenners sowieso al extra kwetsbaar.

Heb je daarnaast nog ook de reguliere valpartijen en ongelukken, waarvan ik me ook afvraag hoe de ploegleiding of de ploegartsen daar verantwoordelijk voor zijn, want renners vallen over het algemeen door zichzelf of elkaar in de koers en tijdens de trainingsongelukken zijn ze niet eens aanwezig.

Nee, deze ploeg is gewoon het ongelukkige slachtoffer van de omstandigheden. Het zat er dik in dat er een ploeg zou zijn die zich had moeten terugtrekken voor een verplichte WT-race. De afgelopen weken hadden ploegen namelijk al moeite volle selecties te krijgen en etappekoersen met meer dan één man uit te rijden, zelfs rekeninghoudend met afstappende sprinters.

Bart 1 april 2022 om 09:18

Jammer maar wel netjes dat ze de niet zieke renner ook even aan de kant houden in verband met corona. Vraag me stiekem wel af wat Dumoulin zou vinden van zo’n stomme coronamaatregel :D

Patrick 1 april 2022 om 09:36

Zonde en treurig zeg. Zouden er nou geen andere, kleinere, ploegen in dit gat willen springen? Al is het natuurlijk heel kort dag. Treurig dat dit gebeurd als WT ploeg.

Verweggistan 1 april 2022 om 10:51

Heeft sep zelf eens geen pech, start de ploeg niet…

Maenhout 1 april 2022 om 10:53

Ach Sep, uiteindelijk heeft hij alleen Omloop Het Nieuwsblad als aansprekende prijs gewonnen. Tien jaar geleden. En vooruit, Ster ZLM. Met zulke longen en benen had meer haalbaar moeten zijn.

Viktrodriguez 1 april 2022 om 11:02

Nah, uiteindelijk is het redelijk goed verklaarbaar dat ie nooit meer klassiekers heeft gewonnen. Vanmarcke mist uiteindelijk zowel de tijdrijderscapaciteiten om solo aan te komen als, ondanks dat ie geen strijkijzer is, de meeste concurrenten zijn aan de meet ook gewoon sneller in een sprint. Daarnaast staat ie toch bekend als een onbehouwen coureur, waardoor ie sneller vatbaar is voor valpartijen en mechanisch ongemak. En ik heb ook niet het idee dat Sep een van de sluwste en meest koersintelligente renners is.

Turtlehead 1 april 2022 om 12:49

… en Plouay, toch? Nou ja, meer status dan erelijst in ieder geval.

Rsw85 1 april 2022 om 10:55

Hoe zit dat met die boetes als je start met minder dan 7 renners tov helemaal niet starten? Zou mij niet verbazen dat men de boel volledig terugtrekt om op die manier geen 5 boetes keer X bedrag te betalen.

Gangmaker 1 april 2022 om 23:45

En die hebben daar bij Israel dan 30 of 31 renners in dienst bij hun Pro Tour ploeg, blijkbaar kunnen er geen 3 of4 daarvanbals vervanger xorden opgetrommeld. Wat een soep.

Laatste nieuws

Materiaalzone