Funvic wil MTN-Qhubeka achterna

Funvic wil MTN-Qhubeka achterna
vrijdag 1 januari 2016 om 15:19

Funvic Soul Cycles-Carrefour mag het in 2016 een stap hogerop proberen op het ProContinental-niveau. Teammanager Benedito Tadeu Azevedo Júnior ziet de toekomst in ieder geval rooskleurig in. “Waarom zouden we niet dromen over de Tour de France?”, stelt hij tegenover Biciciclismo.

Kijken naar andere teams
“We weten dat het erg moeilijk” is Azevedo Júnior realistisch. “Hopelijk zien we op een dag een Braziliaanse team in de Tour. Het kan op de korte termijn, maar ook pas over een langere periode. Afhankelijk van hoe het gaat. In het geval van MTN-Qhubeka wisten ze de Tour binnen vier jaar te bereiken, al is het Team Colombia bijvoorbeeld niet gelukt. Veel zal afhangen van de weg die we zelf volgen. Als we onze zaken goed doen, komt die uitnodiging vanzelf. Ik denk dat we een zeer solide basis met de juiste mensen hebben, waardoor we kunnen groeien. MTN-Qhubeka moet een model voor ons zijn. In feite rijden we ongeveer hetzelfde programma zoals zij in 2012 deden. Bij hen zeg je de snelle professionele groei en dat is waar wij naar kijken: teams die dat doel in het verleden behaald hebben.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Contador#N.1 1 januari 2016 om 15:47

Ik steun het in ieder geval.

Verweggistan 1 januari 2016 om 16:20

Dan zullen ze net als MTN vooral een Zuid-Amerikaans team moeten worden, dus niet alleen Brazilianen, maar ook Colombianen en Argentijnen, zoals MTN vooral Zuid-Afrikanen en Eritreeërs in de ploeg heeft en af en toe een Ethiopier, Algarijn of Rwandees.

Maar goed, eerst maar eens hopen dat bankgarantie dit maal wel in orde is.

SolerEritrean 1 januari 2016 om 16:20

Met Carrefour toch een kapitaalkrachtige sponsor. Net zoals MTN(Samsung) bij MTN-Qhubeka

rahimns 1 januari 2016 om 16:21

en een paar Europese en/of Amerikaanse (sub)toppers

LinusGerdemann 1 januari 2016 om 16:24

@Soler Carrefour is van ongekend groot belang voor deze ploeg. Die kan ze bij de Tour brengen (sponsor bolletjestrui) en Vuelta ( Sponsor rode trui).

SolerEritrean 1 januari 2016 om 22:51

@LG Idd, maar denk dat het vooralsnog om het Braziliaanse filiaal van Carrefour gaat.

Coldeportes 2 januari 2016 om 09:42

@Solereritrean
Enig idee hoe groot Carrefour in Zuid-Amerika is? En de winsten komen gewoon op het hoofdkantoor in Frankrijk terecht hoor. Daar zit geen licht tussen. @LG heeft dus gelijk, van ongekend belang voor Tourdeelname, die sponsor

SCIC 2 januari 2016 om 10:21

Zuid Amerikanen van PCT niveau zijn er genoeg. Gecombineerd met een aantal Spanjaarden heb je een aardige kans om aan wedstrijden in Spanje deel te nemen. Als dat eenmaal lukt kun je renners van hoger niveau aantrekken, wat weer toegang geeft tot andere grotere wedstrijden.

Headlines

Materiaalzone