‘Nippo-Vini Fantini-Faizanè verdwijnt uit het peloton’

zondag 30 juni 2019 om 10:36
‘Nippo-Vini Fantini-Faizanè verdwijnt uit het peloton’

foto: Cor Vos

De toekomst van Nippo-Vini Fantini-Faizanè hangt volgens La Gazzetta dello Sport aan een zijden draadje. De Italiaanse sportkrant meldt dat de ProContinentale ploeg zal stoppen aan het einde van het seizoen. Het lijkt er overigens op dat sponsor Vini Fantini niet uit de wielersport zal verdwijnen.

Wat blijkt: het wijnbedrijf zou graag willen overstappen naar concurrent Bardiani-CSF, om zodoende het budget van de ploeg op te krikken. Bij Bardiani-CSF rijden onder meer sprinter Andrea Guardini, aanvaller Mirco Maestri en klimmers Manuel Senni en Giovanni Carboni.

Dit zou ten koste gaan van Nippo-Vini Fantini-Faizanè, de ploeg van Marco Canola, Juan José Lobato en Ivan Santaromita. De formatie werd opgericht in 2008 onder de naam Centri Della Calzatura-Partizan. Vier jaar later stapte het Japanse Nippo in als hoofdsponsor, twee seizoenen later gevolgd door Vini Fantini.

Sindsdien wist de ploeg aardig wat succes te boeken. Zo won het team dit jaar nog vier wedstrijden, waaronder een etappe in de Giro d’Italia, met dank aan Damiano Cima. Volgens La Gazzetta dello Sport zal er binnenkort meer duidelijk worden over de toekomst van de ploeg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

koos verrek 30 juni 2019 om 10:39

edit wf: ontopic svp

0
Verweggistan 30 juni 2019 om 10:43

Fusie tussen Bardiani en Nippo lijkt mij een goed idee.

0
Brabander 30 juni 2019 om 11:42

Dat is dan inderdaad geen gekke gedachte. Toch maar 2 marginale ploegjes, waarvan je beter 1 fatsoenlijke kan maken

0
Samlambeej 30 juni 2019 om 12:33

Vini Fantini (ITA) wil zich aansluiten bij Bardiani-CSF. Aangezien de ploeg Nippo-Vini Fantini-Faizane zou stoppen lijkt het me dat de Japanse hoofdsponsor Nippo er dan de brui aan geeft.

0
Verweggistan 30 juni 2019 om 12:37

Ik bedoelde ook dat de Italianen van de ploeg (Cima’s, Lonardi, Canola, Zaccanti, Bagioli) de overstap zouden maken naar Bardiani.

0
Tinkerbell 30 juni 2019 om 12:16

Ik vind het persoonlijk jammer als deze ploeg zou verdwijnen, heel sympathiek team

0

Headlines

Populair

Materiaalzone