Elia Viviani keert terug bij INEOS Grenadiers en tekent tot eind 2024

maandag 1 november 2021 om 17:01
Elia Viviani keert terug bij INEOS Grenadiers en tekent tot eind 2024

foto: Cor Vos

Elia Viviani rijdt in 2022, 2023 en 2024 voor INEOS Grenadiers. Eerder deed de Italiaan dat al drie seizoenen (tussen 2015 en 2017) bij het toenmalige Team Sky. De 32-jarige sprinter komt over van Cofidis, waar hij de afgelopen twee seizoenen voor uitkwam.

Viviani reed dus al drie seizoenen voor de Britse sterrenformatie en boekte in die periode exact twintig overwinningen. Na drie seizoenen in Britse loondienst vertrok hij voor twee seizoenen naar Quick-Step Floors.

De sprinter, die ook op de baan uiterst succesvol is en hoopt in 2024 te scoren op de Olympische Spelen in Parijs, kende geen al te gelukkige periode bij Cofidis. Viviani werd twee jaar geleden als grote vedette binnengehaald door teambaas Cédric Vasseur en moest de ploeg successen bezorgen in onder meer de Tour de France, maar het is in 2021 bij zeven zeges in relatief kleine wedstrijden gebleven. Het jaar ervoor bleef zijn zegeteller op nul staan.

foto: Cor Vos

Volgens La Gazzetta dello Sport, dat in september al melding maakte van de aanstaande terugkeer van Viviani bij het team van manager Dave Brailsford, heeft Filippo Ganna een belangrijke rol gehad in de transfer. De tijdritspecialist is zeer close met Viviani en heeft zijn landgenoot weten over te halen om te tekenen.

Eerder vandaag kondigde INEOS Grenadiers ook de komst aan van Kim Heiduk, Omar Fraile en Ben Turner.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Dayer Quintana 1 november 2021 om 17:17

Stevige duur van zijn contract. Reed een aardig seizoen, maar het lijkt mij toch niet dat Ineos hem nog in een grote ronde als kopman zal uitspelen. In zijn eerste Team Sky-periode gebeurde dat ook al zelden. Ben benieuwd welke rol hij krijgt.

Peetvader 2 november 2021 om 09:48

Aardig seizoen.

7 overwinningen inderdaad, maar wel bijna allemaal tegen een zeer beperkt sprintersveld. Enkel in Pas de Calais klopt hij Merlier. Voor het overige beet hij altijd in het zand wanneer de echte sprinttoppers meereden.

Murcia 1 november 2021 om 17:19

Ganna heeft zijn maatje erbij. Ook wel slim van ‘Gargamel’ om drie jaar als duur vast te leggen. Als man van 32 biedt dit een stukje zekerheid. Hoe succesvol hij zal zijn durf ik echt niet te zeggen aangezien INEOS nu al lange tijd geen pure massaspurter in huis had.

Scrabslag 1 november 2021 om 17:49

Er blijft niet veel over bij Cofidis

Dikke Vrouw 1 november 2021 om 18:17

Idd , terwijl die wel een hoop poen hebben. Martin zowat enige sprekende naam…

Titaantje 1 november 2021 om 18:19

Thomas (Benjamin), Coquard, Izagirre, en Cimolai zijn toch allemaal aardige aanwinsten, alhoewel geen toppers (maar goedkoop zullen ze niet zijn).

heuvelcolombia 1 november 2021 om 19:00

Viviani vervangen als sprintkopman door Consonni en Cimolai en Coquard erbij als sprinters, vind ik niet eens een achteruitgang.
Het vertrek van Laporte is moeilijk te vervangen, maar met Izagirre erbij is de selectie niet echt zwakker dan voorheen.

Edwin Jansen 1 november 2021 om 19:38

Het zou interessant zijn eens uit te vinden wat er nu precies ‘mis gaat’ als een bevestigde topper bij Cofidis tekent. Kun je wss een hoop van leren. De lijst is inmiddels aardig lang van renners die ze gecontracteerd hebben die of nooit reden voor ze (Armstrong) of nooit meer op het niveau daarvoor wat wonnen (Vivianni) of na een paar jaar klaar waren met winnen (Van den Broucke). Ook dat is een vaardigheid, al is het dan mss niet eentje die je wil.

Cochise 1 november 2021 om 18:16

Vind ik toch een vreemde investering. Zelfs al is het dan om Ganna tevreden te houden. Na twee zwakke jaren een contract voor drie seizoenen aanbieden. Waarschijnlijk niet voor een mager loon want dan had hij wel bij Lefevere getekend waar hij nog wat zou winnen.

Titaantje 1 november 2021 om 18:17

mooi om bij zijn maatje in de ploeg te komen, maar Viviani’s eerdere period by Sky was niet zodanig succesvol, met name omdat Sky / Ineos geen ploeg is waar veel aandachts is voor sprinters. Misschien kan hij als wegkapitein nog van waarde zijn, want in een grote ronde ploeg in ondersteuning van een eindoverwinning (waar Ineos toch nagenoeg altijd voor zou moeten gaan) heeft hij verder weinig waarde.

Ik had hem liever bij een Israel, Lotto of Trek aan de slag zien gaan.

NiM 1 november 2021 om 18:18

Hoorde dat hij gelijkaardig aanbod kreeg bij Cofidis maar dat hij bij Ineos zou kunnen toetreden tot de staff na zijn carrière

Murcia 1 november 2021 om 18:27

Zeer goed mogelijk en natuurlijk is INEOS sportief een stap omhoog vergeleken met Cofidis. Neem daarbij zijn ambities op de baan en het rijden met zijn vriend en je komt al aan genoeg redenen om over te stappen.

lampje 1 november 2021 om 18:36

Tja waar stellen ze die op buiten de lokale rondjes? Zal toch ook niet veel steun krijgen. Gekke move, maar het geld zal wel een rol spelen.

Verweggistan 1 november 2021 om 19:12

Of meer kansen om op de baan te rijden, contract tot Parijs.

Covadonga 1 november 2021 om 22:22

Leuke transfer om te volgen. Ik geloof er nog wel in.

Pietspeed 2 november 2021 om 00:03

De druk bij evt uitblijven van resultaten, zal weinig tot niet in de media uitgespeeld worden. Bij Ineos gaat het in hoofdzaak om de AK People en Hayter en Ganna uiteraard. Bij covidis is dat anders.
Gewoon logisch eigenlijk aangezien Ineos niet een echte sprinter meer had. Viviani heeft zich na zijn vertrek bij Quick step toch weer redelijk hersteld met resultaten, en zeker ook op de baan. En dat vrij snel na zijn operatie.
3 jaar nb!

ivo001 2 november 2021 om 08:57

Denk dat hij vooral goed aan zijn baan prestaties kan werken hier.

chasse patat 2 november 2021 om 09:31

Het Cavendish-effect is een nieuw principe in Groot Brittanië. Laat iemand zich thuisvoelen en geef hoop. Misschien iets voor de EU inzake vreemdelingzaken?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair