Dwarslaesie voor Edo Maas na valpartij in Piccolo Lombardia

donderdag 17 oktober 2019 om 14:51
Dwarslaesie voor Edo Maas na valpartij in Piccolo Lombardia

foto: Cor Vos

Edo Maas heeft een dwarslaesie overgehouden aan zijn valpartij in Piccolo Lombardia. De 19-jarige coureur van het Sunweb Development Team is in zijn benen verlamd geraakt. 

“Op dit moment lijkt het onwaarschijnlijk dat zijn benen ooit nog kunnen functioneren”, valt te lezen op de website van Sunweb. “Natuurlijk is er altijd de hoop dat zijn vechtlust zal zegevieren.”

De jonge Nederlander is sinds een aantal dagen wel weer aanspreekbaar. “Edo is inmiddels weer volledig bij bewustzijn. Hij kan goed reageren op zijn familie en op bezoekende ploeggenoten. De breuken in zijn rug en verwondingen in zijn gezicht hadden meerdere operaties nodig, maar zijn allen succesvol verlopen.”

Het ongeluk in de Ronde van Lombardije werd veroorzaakt door een automobilist die het parcours opreed. Maas kwam in botsing met deze auto, waarna de coureur onder meer breuken in zijn nek, rug en gezicht opliep.

Oproep aan de UCI
Sunweb Development Team roept de UCI op om de veiligheid van de coureurs te prioriteren. “Alhoewel het deze tragedie niet ongedaan kan maken, vragen we de UCI nog maar eens om al hun tijd te steken in het garanderen van de veiligheid van de coureurs en de teams.”

Dit artikel delen:

42 Reacties

WFer 17 oktober 2019 om 19:08

19 jaar nog maar, tragisch.

Brabander 17 oktober 2019 om 19:52

Jee zeg. Wat een botte pech voor die jongen. Je hoort het ook niet vaak zoiets.
Je leest eerst iets over een heel zwaar ongeluk. Dan hoop je maar dat-ie het redt. Als dat dan zo blijkt te zijn, denk je dat dat allemaal wel goed zal komen. Maar dat is nu totaal niet aan de orde. Heftig :(

evos01 17 oktober 2019 om 20:15

edit wf: niet doen

Wildebert 17 oktober 2019 om 21:59

Ken je niet, maar leef mee met jou pech. Sterkte Edo! Heel veel!!

Mark 17 oktober 2019 om 23:30

Hopelijk kan hij de knop uiteindelijk omzetten om iets te vinden buiten wielrennen. Hopelijk geen groter hersenletsel dan de dwarslaesie en kan hij praten en denken.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair