Dit doet veldritorganisator om concurrentie met de weg te beperken

woensdag 8 juli 2020 om 20:02
Dit doet veldritorganisator om concurrentie met de weg te beperken

foto: Cor Vos

Wijzigingen in de Wereldbeker en de gevolgen van corona op de kalender van het wegwielrennen zorgden ervoor dat de veldritorganisatoren terug naar de tekentafel moesten. Organisator Golazo stelt de start van haar kalender uit en laat enkele crossen op een aangepast tijdstip aanvangen.

Er blijft wel nog een grote overlap met het wegseizoen. Zo valt de Rapencross van Lokeren op de zevende dag van het WK wielrennen in Aigle en Martigny. En valt de Poldercross van Kruibeke op dezelfde dag als de Amstel Gold Race en tijdens de Giro d’Italia. Ook de b-Mine Cross in Beringen wordt verreden tijdens de Giro.

Vandaar passen die wedstrijden ook hun programma en uitzenduren op televisiezender VTM aan. In Lokeren en Kruibeke beginnen de vrouwen om 16.15 uur en de mannen om 17.30 uur, in Beringen wordt een kwartiertje eerder van start gegaan: de vrouwen om 16.00 uur en de mannen om 17.15 uur.


Lees ook
Ethias Cross kondigt kalender aan voor 2020-21
Programma DVV Trofee bekend, zonder Niel
Wereldbeker Veldrijden niet naar VS en Ierland, Zonhoven neemt plaats Antwerpen in

Dit artikel delen:

1 Reactie

Arie den Blanken 9 juli 2020 om 14:10

Dan kunnen we op zondagmiddag mooi een stukje fietsen of anderszins aktief zijn en daarna genieten van het het veldrijden op TV.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone