Delko-Marseille Provence heeft selectie voor 2019 rond

Delko-Marseille Provence heeft selectie voor 2019 rond

foto: Sirotti

zaterdag 8 december 2018 om 15:23

Delko-Marseille Provence begint met 19 renners aan het nieuwe wielerseizoen. De ProContinentale ploeg heeft afscheid genomen van een aantal coureurs, maar zal toch tevreden terugkijken op de voorbije transferperiode.

Zes vertrekkers 
De Franse formatie rekent in 2019 niet meer op de diensten van Ángel Madrazo, Yannick Martinez, Nikolay Mihaylov én Gatis Smukulis. Madrazo keert – na twee Franse jaren – weer terug naar zijn thuisland Spanje, om te gaan koersen voor Burgos-BH. Mihaylov wijkt dan weer uit naar Portugal: de Bulgaar rijdt komend seizoen voor het continentale Efapel.

Martinez en Smukulis zoeken daarentegen nog naar een werkgever voor komend seizoen. Eerder nam de ploeg al afscheid van de Colombiaan Jhon Anderson Rodriguez én de Fransman Rémy Di Gregorio. Rodriguez kon naar eigen zeggen maar moeilijk aarden in Frankrijk, en liet zijn contract dan ook ontbinden.

Di Grégorio
Di Grégorio liep tijdens de voorbije Parijs-Nice dan weer tegen de dopinglamp. Hij is al een tijdje voorlopig geschorst door de UCI, maar de Fransman houdt nog altijd vol onschuldig te zijn. Delko-Marseille Provence heeft echter zijn handen afgetrokken van de 33-jarige klimmer, die volgens L’Equipe in een lastig parket zit.

Eduard Michael Grosu is één van de aanwinsten – foto: Sirotti

Nieuwkomers: Navardauskas en Grosu 
Ondanks de kleine leegloop, zal Delko-Marseille Provence met het nodige vertrouwen aan het nieuwe seizoen beginnen. Het heeft met Ramunas Navardauskas en Eduard Michael Grosu namelijk twee sterke renners aangetrokken. Navardauskas komt over van Bahrain Merida, waar zijn contract niet werd verlengd. Grosu verlaat dan weer Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini, waar hij de voorbije seizoenen de sprintscepter zwaaide.

Met Alessandro Fedeli, Rémy Rochas en Fabien Schmidt wist de ploeg nog enkele versterkingen binnen te halen. Al zijn Fedeli en Rochas niet helemaal nieuw, aangezien beiden als stagiair al aan het team verbonden waren. Het verhaal van Schmidt is opmerkelijk: de Fransman maakt na vijf jaar weer zijn comeback als profwielrenner. De 29-jarige coureur was de afgelopen seizoenen actief als amateur, nadat hij in 2013 moest vertrekken bij Sojasun.

Acht overwinningen
Delko-Marseille Provence rekent tot slot ook weer op ervaren krachten als Mauro Finetto, Javier Moreno en Julien El Fares. Het voorbije seizoen wist de Franse ploeg acht keer te winnen. Zo wist het verschillende malen in eigen land te zegevieren, maar won het eveneens op Aziatische én Afrikaanse bodem.

Selectie flag-fr Delko-Marseille Provence voor 2019 
flag-rw Joseph Areruya
flag-fr Romain Combaud
flag-fr Lucas De Rossi
flag-fr Julien El Fares
flag-it Alessandro Fedeli
flag-es Delio Fernandez
flag-it Iuri Filosi
flag-it Mauro Finetto
flag-ro Eduard Michael Grosu
flag-fr Alexis Guérin
flag-au Brenton Jones
flag-pl Przemysław Kasperkiewicz
flag-fr Jéremy Leveau
flag-es Javier Moreno
flag-lt Ramunas Navardauskas
flag-fr Rémy Rochas
flag-fr Fabien Schmidt
flag-lt Evaldas Šiškevičius
flag-fr Julien Trarieux

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 8 december 2018 om 16:36

Leuk ploegje.

bidon colle 8 december 2018 om 16:48

@Verweggistan: Mijn vrees is dat ze met deze ploeg voor volgend jaar niet al teveel gaan winnen ook al ze hebben veel ervaring binnengehaald.

Verweggistan 8 december 2018 om 18:08

Het is ook een wat bont gezelschap met weinig hiërarchie (geen echte kopmannen en knechten). Maar dat maakt t sympathiek. Maar ik verwacht wel wat nationale titels voor deze ploeg gezien de nationaliteiten.

Mwielerfan 9 december 2018 om 00:12

El fares zag je vroeger regelmatig op podium in Franse koersen. Laatste jaren nergens

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair