Deceuninck-Quick Step stelt 34e zege veilig: “Vanaf de eerste dag bij de les”

maandag 10 juni 2019 om 08:59
Deceuninck-Quick Step stelt 34e zege veilig: “Vanaf de eerste dag bij de les”

foto: Cor Vos

Ook in de A-finale van de afsluitende achtervolgingskoers van de Hammer Series Limburg stond er geen maat op Deceuninck-Quick Step. Vrijdag en zaterdag had de ploeg de twee andere disciplines weten te winnen en op zondag werd de 34e seizoenszege veiliggesteld.

“We reden een erg goede tijdrit. We hielden elke ronde de afstand tot alle andere ploeg achter ons onder controle”, blikte Michael Mørkøv terug. In de A-finale vergrootten de ervaren Deen samen met Dries Devenyns (die op de slotdag Davide Martinelli verving), Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen en Yves Lampaert juist hun marge op Jumbo-Visma. “We hebben ervoor moeten vechten, maar het pakte uiteindelijk allemaal perfect uit. Ik ben erg trots op de jongens.”

Ploegleider Tom Steels, die afgelopen weekend de plannen smeedde voor de ploeg, stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken na de afsluitende Hammer Chase. “We moesten slechts de zege nog thuisbrengen. Vanaf het begin breidden we onze voorsprong uit naar een minuut. Hoewel Jakobsen het moeilijk had, waren de jongens erg sterk en reden zij als een team.”

Bij de les
Met name dankzij Evenepoel, Jakobsen en Lampaert won de ploeg ook al de Hammer Climb en de Hammer Sprint. “Het hele weekend hebben we goed gereden en we waren vanaf de eerste dag bij de les”, stelde Steels vast. “We reden altijd agressief en we hielden ons aan de plannen. De jongens deden het tactisch uitstekend, wat een van de doorslaggevende factoren bleek.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

wouter 10 juni 2019 om 09:23

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast

Romāns Vainšteins 10 juni 2019 om 09:27

Dit telt toch niet mee ?

Wheely 10 juni 2019 om 09:51

Natuurlijk wel, dikke 2.1 koers!

Ultimo 10 juni 2019 om 09:33

Prachtig om te zien dat Evenepoel , vorig jaar nog junior, zo meerijdt, de winst mede bepaald en geaccepteerd wordt door renners die al vele jaren in de world tour rijden.

Joachim Agostinho 10 juni 2019 om 10:16

En dat hij twee jaar geleden nog tegen een bal trapte, dat vergeten veel mensen….

SterkHoor 10 juni 2019 om 15:37

Doordat hij meegedraaid heeft als volwaardig profvoetbaler zal hij op fysiek en medische vlak op en top begeleid zijn. Denk eerder dat dit een deel van zijn voorsprong op leeftijdsgenoten verklaart (los van zijn enorme dosis aan talent natuurlijk).

Kelder is de Man 10 juni 2019 om 09:44

Jakobsen lijkt wel de oudere broer van Evenepoel.

Verweggistan 10 juni 2019 om 10:36

Wel een beetje veel aandacht voor een overwinning in een .1 koers. Gisteren op TV Nys en die commentator ook helemaal overenthousiast dat Quickstep het Bora met broertje Sagan en Baska kan verslaan. Nou nou.

Peter Lippens 10 juni 2019 om 11:16

wat een gezeur, vond het alvast veel mooier en spannender om volgen dan al die sprintetappes in de Giro, Vuelta en Tour tesamen

xistnc 10 juni 2019 om 10:48

In de A-finale werd DSQ derde achter CCC en Sunweb (vierde overall), al ging dat niet ten koste van de eindzege. Er stond dus wel degelijk ‘een maat op’.

Mystery Rider 10 juni 2019 om 15:54

‘De maat’ was de zwakste schakel in de tijdrit Jakobsen – de ploeg wilde als 1 geheel de overwinning vieren en hebben zich daarom ingehouden om Jakobsen de kans te geven zijn wagonnetje te kunnen blijven aanhaken – Wolfpack Team spirit zou ik zeggen.

Peter Lippens 10 juni 2019 om 11:14

wat een onzin, net als het commentaar van Ruben trouwens, het ging hier ook niet over een ploegentijdrit maar een chase, DSQ moest als eerste starten en gewoon eerste blijven en had nooit een richtpunt en idd CCC en Sunweb hadden een snellere tijd maar ze konden enkele ploegen inhalen en gebruiken als mikpunt en ook wat stayeren. Was dus onzin om te spreken over een dagwinnaar zoals Ruben heel de tijd bezig was om maar helemaal te vergeten hoe Nys constant de Nederlandse taal aan het verkrachten was.

rosencrantz 10 juni 2019 om 12:43

@PL Ruben is qua niveau serieus gedaald sinds hij naar de VRT is gegaan.Vroeger bij het ondertussen ter ziele gegane EXQI was zij commentaar een verademing, ook al omdat het cocommentaar van Johan Museeuw kwam.
Nys is dan weer een voorbeeld van zenders die inzetten op mensen die uit het milieu komen ipv commentatoren die de taal beheersen, zie ook Eddy Planckaert.

Wat de koers betreft, is er wel degelijk een dagwinnaar. Voor ploegen zoals Ineos en DCQS die als eerste moeten starten is dat inderdaad een handicap.

Mystery Rider 10 juni 2019 om 16:01

Planckaert wordt ingezet als analyst, niet als commentator en dat zouden ze met Nijs ook moeten doen.

Het interesseert mij bijvoorbeeld helemaal niet dat hij op vraag van de Belgische voetbal bondscoach een quizje gedaan heeft met de Belgische Rode Duivels en tafeltennis gespeeld heeft met JM Saive – dat mag hij op zijn Twitter en andere social media gooien maar heeft nul meerwaarde tijdens het becommentariëren van een wielerwedstrijd.

west 10 juni 2019 om 14:16

Er is nog nooit een Hammer tot de laatste dag spannend geweest.

Headlines

Materiaalzone

Populair