Man aangeklaagd voor gewapende overval op huis Mark Cavendish

maandag 20 december 2021 om 13:40
Man aangeklaagd voor gewapende overval op huis Mark Cavendish

foto: Cor Vos

De politie in Essex heeft een 30-jarige man uit Lewisham aangehouden op verdenking van de gewapende overval op het huis van Mark Cavendish. De man verschijnt maandag voor de rechter in Colchester.

Vorige week arresteerde de politie ook al twee 27-jarige mannen uit Gillingham en Kent. Voorlopig hoeven zij nog niet voor de rechter te komen. Tot januari zijn zij op borgtocht vrijgekomen.

“Hartverscheurende nachtmerrie”
De overval gebeurde in de nacht van 27 november, toen Cavendish net terug was in zijn woonplaats Essex na een tijd op de intensive care te hebben gelegen in België. “Vier gemaskerde en gewapende mannen wisten ons huis binnen te dringen toen we aan het slapen waren. Ze hebben mijn vrouw en kinderen bedreigd en mij op een gewelddadige manier aangevallen”, schreef hij. “Met een mes hebben ze onze bezittingen geplunderd.”

“Ze hebben onder meer twee horloges meegenomen die veel waarde voor ons hebben. Maar wat nog erger is, is dat het gevoel van bescherming, veiligheid, privacy en waardigheid is weggenomen bij mijn jonge gezin. Daar heeft iedereen recht op in zijn eigen huis”, aldus Cavendish. “Het effect dat deze nachtmerrie heeft gehad op mijn familie is duidelijk, en dat is hartverscheurend.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dikke Vrouw 20 december 2021 om 14:32

En maar terecht ook

Koers 20 december 2021 om 18:17

Vermoedelijk een op het asfalt gesmakte collega, die vanwege zijn whereabouts eenvoudig kon worden gevonden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair