De Vlaeminck: “Van der Poel en Van Aert gaan vijftien WK’s verdelen”

De Vlaeminck: “Van der Poel en Van Aert gaan vijftien WK’s verdelen”

Foto: Sirotti

woensdag 27 januari 2016 om 16:38

Roger De Vlaeminck heeft in Van Gils en Gasten een aantal opvallende uitspraken gedaan. Volgens hem is diens onlangs overleden broer Eric de beste veldrijder aller tijden en niet Sven Nys. Ook het WK van komende zondag komt aan bod.

Van der Poel favoriet
De Vlaeminck kijkt uit naar komende zondag. “Zeker en vast. Het wordt prachtig met Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De laatste mag na de cross van zondag in Hoogerheide zeggen dat hij de underdog is. Wat ik daar gezien heb, was verschrikkelijk mooi. Maar dat heb ik op het BK ook bij Van Aert gezien. Toch heb ik een lichte voorkeur voor Van der Poel. Het zijn twee grote klasbakken. Van der Poel heeft ook op de weg al iets bewezen, bij Van Aert is dat iets minder.”

‘Als Mathieu geen acht WK’s wint, mag je mijn kop eraf hakken’
“Ik zou natuurlijk graag hebben dat ze allebei in het veld blijven, want het is het anders niet waard om te bekijken”, gaat Monsieur Paris-Roubaix verder. In een enquete van Sporza bleek namelijk dat Sven Nys de allerbeste veldrijder ooit is, namens de stemmers. Na dit seizoen neemt de 39-jarige Nys afscheid van de sport. “Je weet toch dat het voor mij een overbodige vraag is? Nys heeft zeventien WK’s gereden en heeft er twee gewonnen. Is dat dan normaal voor de allergrootste? Voor mij niet. Mijn broer Eric won er zeven op negen deelnames. En als Van der Poel geen acht WK’s wint, mag je mijn kop eraf hakken. Als hij blijft crossen tenminste, en er zoveel voor doet als Nys. Van der Poel en Van Aert gaan samen vijftien WK’s verdelen.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Brabantwielrennen 27 januari 2016 om 16:45

Ach, van de dingen die hij zegt klopt een hele hoop gewoon wel hoor.

ah-ja 27 januari 2016 om 16:55

Altijd al een orakel geweest die Roger

Scotty 27 januari 2016 om 16:57

Waarom geen 40, Roger? Méééééén wat een geloel.

Purito 27 januari 2016 om 16:57

Thnx, aangepast.

ditisdavid 27 januari 2016 om 17:14

Van der Haar kan op een voor hem gunstig parcours ook gewoon de titel pakken…

achtpuntzes 27 januari 2016 om 17:23

ik hoop toch echt dat Mathieu na nog een of twee jaar in het veld naar de weg overstapt. dan mag van Aert die overige 13 wk titels veldrijden best hebben van mij.

brecht_vdk 27 januari 2016 om 17:29

Nu zijn ze de beste, maar misschien is er binnen 5 jaar (vb. Iserbyt) iemand die de evenknie is. 4 jaar geleden hadden we dit ook niet verwacht. Laat staan dat je 15 jaar kunt vooruitkijken

Rodney 27 januari 2016 om 17:33

Dan wint Van Aert er dus 7.

Romāns Vainšteins 27 januari 2016 om 17:51

Ik vind Roger een mooie Kerel, hoor liever hem ratelen dan menig ander.

Arry1337 27 januari 2016 om 17:59

Ik denk dat we ook Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, die zich toch sterk ontwikkelen op de achtergrond, niet zomaar mogen vergeten voor de komende jaren…
Deze uitspraken suggereren dat het veldrijden voorlopig een ondervoed kindje zal blijven.

pippodeclown 27 januari 2016 om 18:01

15 jaar.. dan doen er renners mee die nu 5 zijn.. weet deze dude hoe goed die renners zijn?

achilles 27 januari 2016 om 18:17

Ach jaren geleden klonk het nog dat Boom,Stybar en Albert alles onder zich zouden verdelen de komende decennia. Nu is het Van Aert en Van der Poel, wie weet komt er over over enkele jaren een nog groter supertalent aan de oppervlakte.

miguelon 27 januari 2016 om 20:19

Roger… https://m.youtube.com/watch?v=ylJGizvlSP0 Steeds weer zo vol van zichzelf dat hij alle realiteitszin verliest. Is Freire zo veel beter dan Cancellara omdat hij drie keer WK werd? Nys is de beste veldrijder ooit, punt.

theking 27 januari 2016 om 21:52

Die beste man is er ook nog van overtuigd dat je tegenwoordig klassiekers op de weg nog kunt winnen met enkel veldrit ten als training. Inderdaad alle realiteitszin uit het ook. Dat zijn broer wereldkampioen kon worden met enkel 3 mnd voorbereiding zegt genoeg over het niveau van de sport toen.

DeGroteMolen 27 januari 2016 om 22:53

Vind ik altijd een onzin quote ‘ hij is de beste allertijden’ Is maar relatief de man het moment. Wie zijn op dat moment de tegenstanders, welke ploegen zijn er, de stand van de techniek en welke middelen zijn in zwang? Speelt allemaal een rol . Je kunt geen appels met peren vergelijken.

achilles 27 januari 2016 om 23:41
Quote:
Nys is de beste veldrijder ooit, punt.

Ijzersterke argumentatie ;)
Ben het niet vaak eens met De Vlaeminck maar hier kan ik hem toch niet helemaal ongelijk geven, de grootsten staan er op de grootste momenten. Als je 2 titels haalt uit 17 (?) pogingen in wat algemeen aanvaard wordt als de cross van het jaar. Tja.

Quote:
Is Freire zo veel beter dan Cancellara omdat hij drie keer WK werd?

Vreemde vergelijking in het wegwielrennen is bijvoorbeeld de Tour groter dan het WK, heb je olympische spelen, monumenten, vuelta, giro wedstrijden met zo veel prestige naast het WK. Dat bestaat niet in het veldrijden daar heeft er maar 1 wedstrijd een status: het WK.

dikkechaap 28 januari 2016 om 00:56

@miguelon
Nys is niet de beste veldrijder ooit, punt. Niet eens top drie.

Manuel Beltran 28 januari 2016 om 01:03

@ Achilles
Ik ben niet echt een cross volger, maar wat je zegt is toch gewoon niet waar? De klassementen hebben toch ook best wat aanzien, evenals de bk's en nk's en ook het ek?

Tokstar 28 januari 2016 om 07:41

@achilles
Wat als Stybar 5 jaar achter elkaar 6 crossen komt rijden om dan telkens WK te worden? Kan hij volgens jou dan uitgeroepen worden tot grootste crosser aller tijden? Volgens Roger natuurlijk welk.

@dikkechaap
Top 3 zéker. Baseer je je ook op titels?

Geen enkele veldrijder heeft ooit zo’n niveau gehaald als dat wat Nys nu nog haalt. Afgezien van onze twee toppers was Nys dit seizoen vaak nog de betere van de rest, op z’n 39ste nota bene.
Na zo’n carrière dit nog uit de kast halen + leven voor de sport (zowel in als naast het veld), dat maakt dat er voor hem ABSOLUUT een plaatsje in die top 3 is weggelegd.

dikkechaap 28 januari 2016 om 11:53

@Tokstar
De prijs voor meest toegewijde veldrijder komt hem meer dan toe, dat maakt hem ook geliefd in België. Maar het maakt hem nog niet de beste, daar heeft hij gewoon te weinig talent voor.

“Geen enkele veldrijder heeft ooit zo’n niveau gehaald als dat wat Nys nu nog haalt”, dat is toch wel een bijzondere uitspraak.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair