Dani Navarro mee naar Israel Cycling Academy

maandag 18 november 2019 om 19:16
Dani Navarro mee naar Israel Cycling Academy

foto: Cor Vos

Israel Cycling Academy heeft zich verzekerd van de diensten van Daniel ‘Dani’ Navarro voor 2020. De 36-jarige Spaanse klimmer komt over van Katusha-Alpecin, dat stopt en de licentie heeft verkocht aan Israel Cycling Academy.

“Ik wist maandenlang niet wat er ging gebeuren”, doelt Navarro op de onzekerheid over de toekomst van Katusha-Alpecin. “Sinds mei leven wij al met die twijfel. Toen het nieuws kwam dat ik de kans krijg om door te gaan met Israel Cycling Academy, was ik heel blij.”

“Ik heb de ploeg van een afstand gevolgd. Mijn indruk is dat zij hun renners de kans geven om vrij te koersen. Er is een geweldige steun en rust. Dat is waar ik nu naar uitkijk, om weer te genieten van wielrennen”, aldus de klimmer. “Ik geloof dat ik veel te bieden heb. Ik heb een moeilijk jaar gehad met een val in de Giro d’Italia, wat mij zes weken kostte. Maar nu ben ik fit en klaar om te koersen.”

Navarro wil zijn ervaring als helper van Alberto Contador, Lance Armstrong en Andreas Klöden gebruiken bij zijn nieuwe ploeg. “Ik kan hetzelfde doen voor Daniel Martin en Ben Hermans in de bergen”, geeft hij aan. Eerder kwam Navarro uit voor Liberty Seguros, Astana, Saxo Bank en Cofidis.

De transfer van Jenthe Biermans naar Israel Cycling Academy wist WielerFlits eind oktober al te melden. Ook Rick Zabel en Mads Würtz Schmidt gaan mee naar de Israëlische formatie.

Dit artikel delen:

7 Reacties

ivo001 18 november 2019 om 19:25

Leuke aanvallende renner. Denk dat hij in wat kleinere koersen nog wel een aantal bergtruitjes kan verdienen voor de ploeg.

0
hardfietser 18 november 2019 om 19:25

Heeft inderdaad na die val in de Giro een belabberd seizoen achter de rug. Maar eerlijk gezegd was het in de jaren daarvoor niet veel beter. Misschien dat de frisse lucht van een nieuwe werkgever er toe kan leiden dat hij nog een keer een etappe kan pakken in een grote ronde?

0
Yeez 18 november 2019 om 19:32

Politt battaglin hollenstein, dowsett en boswell nog. Hollenstein en boswell zullen het lastig krijgen

0
Rawolf 18 november 2019 om 21:37

Boswell zit met zijn gezondheid, is nog niet duidelijk of het verantwoord is wielrenner te blijven volgensmij.

0
Titaantje 18 november 2019 om 21:33

Als knecht beter dan als kopman. Dus mss aan de zijde van D Martin nog 1x pieken.

0
ChefSpijker 19 november 2019 om 01:31

3/4 van het jaar heb je niets aan hem, ligt ie weer in de kreukels.

0
west 19 november 2019 om 09:18

Ze contracteren daar straks alles behalve Politt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone