Zabel en Würtz Schmidt naar Israel Cycling Academy

vrijdag 15 november 2019 om 16:44
Zabel en Würtz Schmidt naar Israel Cycling Academy

Rick Zabel - foto: Cor Vos

Rick Zabel en Mads Würtz Schmidt koersen komend seizoen voor Israel Cycling Academy. Daarmee verhuizen zij met Katusha mee naar de mogelijke nieuwkomer in de WorldTour. De ploeg wacht immers nog op goedkeuring van de UCI.

Voor Zabel en Würtz Schmidt komt zo een einde aan een periode van onzekerheid. “We hoorden meerdere dingen over wat er ging gebeuren”, zei Würtz Schmidt. “Ik hoopte al dat we met Israel Cycling Academy eruit zouden komen en ik ben blij dat het eindelijk achter de rug is. We kunnen ons nu weer concentreren op de koers en het team helpen zijn doelen te bereiken.”

Teammanager Kjell Carlstrom verwacht dat ze belangrijke troeven voor het team gaan zijn. “We hebben renners aangetrokken die het team op meerdere vlakken kunnen versterken, zoals in de sprinttrein en in de klassiekers.” Voor Zabel ziet de ploeg met name een dienende rol weggelegd, Würtz Schmidt moet een vaste kracht worden in de klassieke kern van de ploeg.

Israel Cycling Academy was al behoorlijk actief op de transfermarkt. Behalve Zabel en Würtz Schmidt gaat ook Jenthe Biermans Katusha achterna naar de Israëlische ploeg, die de WorldTour-licentie van hun huidige team afkoopt. Ook André Greipel, Hugo Hofstetter, Dan Martin, James Piccoli, Alexis Renard, Patrick Schelling, Rory Sutherland en Norman Vahtra zijn nieuw.

Dit artikel delen:

8 Reacties

west 15 november 2019 om 16:55

Ah! Twee veelbelovende sprinters van de tweede lijn! Precies wat ze nodig hadden!

0
Brabander 15 november 2019 om 17:15

Würtz Schmidt is toch geen sprinter?
Rick Zabel daarentegen past weer precies in het plaatje :)

0
Maillot à Pois 15 november 2019 om 21:02

Zabel toch eerder een waardevolle pion in een sprinttrein dan een C sprinter.
Vraag is sprinttrein voor wie…

0
koos1 15 november 2019 om 17:21

Nog steeds geen bevestiging dat Politt ook mee komt naar de ploeg??

0
Vinyakke 15 november 2019 om 18:00

Zou het kunnen dat patje Lefevere voor politt een plaatsje vrijhield moest Bennett niet komen? Nu die wel getekend heeft is die piste misschien afgesloten en kan die zich op plan B concentreren: ICA. Ik gok dat er bij niet veel teams nog budgettaire ruimte over is.

0
Cochise 15 november 2019 om 22:40

Na Israel, Movistar en Ineos heeft Lefevre het minst aantal renners onder contract. Zou toch straf zijn als hij hem nog binnenhaalt.

0
Scott Sunderland 16 november 2019 om 01:16

INEOS zal toch nog wel Amador binnenhalen zoals het plan was ? En Rohan Dennis uiteindelijk misschien ook nog wel hoor. Leonardo Basso zei dat hij ook een toezegging had gehad dat hij mag blijven, als ze woord houden.

0
Scott Sunderland 16 november 2019 om 01:12

Politt heeft een plan B, zei hij een tijdje geleden. Het zou niet verbazen mocht er stiekem al een plaatsje gereserveerd zijn elders. Quickstep is een mogelijkheid wellicht. En ik gok een betere keuze dan Israel Cycling Academy. Dat lijkt zo’n zootje ongeregeld te worden. Op los zand en eindigend in de staart van de WT.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone