Mason Hollyman eerste leider in Giro Valle d’Aosta

woensdag 13 juli 2022 om 19:41
Mason Hollyman eerste leider in Giro Valle d’Aosta

foto: Cor Vos (archief)

Mason Hollyman heeft woensdag de openingsrit van de Giro Valle d’Aosta gewonnen. De Britse renner van Israel Cycling Academy kwam solo over de finish in een bergetappe van 82,4 kilometer met start en finish in Saint Gervais Mont Blanc.

Het zwaartepunt van de eerste etappe van deze Italiaanse rittenkoers voor beloften lag in de laatste twintig kilometer. Daar lag de klim naar Le Bettex (12,6 km aan 5,9%) met de top op tien kilometer van de finish. Daarna ging het in dalende lijn richting de finish in Saint Gervais Mont Blanc.

De 22-jarige Hollyman kwam in zijn eentje over de streep, waardoor hij ook de eerste drager is van de gele trui. Achter hem werd de Fransman Lenny Martinez (Groupama-FDJ) tweede op 52 seconden en de Ier Darren Rafferty (Hagens Berman Axeon) derde, op 1.11 minuut achterstand.

Donderdag staat een etappe van 124 kilometer op het programma rond Saint Christophe. In de laatste vijftig kilometer liggen drie klimmetjes, waaronder de Jeanceyaz (6,2 km aan 8%) en de Grand Brissogne (3,7 km aan 8,4%).

Dit artikel delen:

3 Reacties

Quincy Adams (aka voorwiel) 13 juli 2022 om 21:02

Mooi! De oudjes laten het afweten! De jonkies redden de meubelen! Mooie aanwinst, deze mason

0
bilthoven 13 juli 2022 om 21:12

Een zeer talentvolle klimmer, deze Mason Hollyman. Je zou dan verwachten dat hij binnenkort voor INEOS tekent, maar deze man trekt zijn eigen plan. Hij stroomt volgend jaar vanuit de opleidingsploeg door naar de hoofdmacht van Israel Cycling.

0
Merzbow 13 juli 2022 om 23:56

De Belgen vallen hier in de 1ste rit wel dik tegen.

Van Eetvelt (toch 2de in die Giro voor beloften) verliest hier al meer dan 11 minuten. Of hij pech moeten gehad hebben dat kan ook uiteraard.

Lecerf (4de in eerder vermelde ronde) verliest bijna 6 minuten.

Beste Belg zowaar een veldrijder. Namelijk Emiel Verstrynge.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone